Erzurum'da şiddetli sarsıntı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 14.06.2020 18:10:00
Erzurum'da meydana gelen deprem, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Erzurum'da şiddetli sarsıntı!

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da akşam saatlerinde meydana gelen deprem, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Depremin ardından Erzurumlular kendilerini sokaklara attı. Bir sürv sonra ise depremin merkez üssü ve şiddeti ortaya çıktı. Dakikalar sonra Erzurum dan da çok sert hissvdilen depremin merkez üssünün Bingöl'ün Karlıova ilçesi, şiddetinin ise 5.7 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Kandilli Rasathanesi 5,8, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise şiddeti 5,7 olarak açıkladı. 
 
 
ERZURUM'DA ÇOK ŞİDDETLİ SALLANDI
 
 
Saat 17.24'te, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği bildirildi. Yaklaşık yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem, Erzurum, Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Diyarbakır'dan da kuvvetli hissedildi. AFAD, bu depremin ardından, 4.6 ve 4.7 büyüklüğünde 2 depremin daha kaydedildiğini aktardı.  AFAD’dan Bingöl’deki depreme ilişkin ikinci bilgilendirme yaıldı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl’deki depreme ilişkin, “Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 2 güvenlik korucusu yaralanmış olup 1’i enkaz altındadır” açıklamasını yaptı. Ayrıca, Elmalı köyünde 5, Dinarbey köyünde 2 vatandaşın yalandığı bildirildi. 
 
 
AFAD AÇIKLAMA YAPTI
 
 
AFAD, Bingöl’deki depreme ilişkin yeni bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Saat 19.30 itibariyle elde edilen bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, “Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde 14 Haziran 2020 tarihi saat 17.24’te 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası ikisi 4.7 ve 4.6 olmak üzere, toplamda 22 artçı deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre, Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 2 güvenlik korucusu yaralanmış olup 1’i enkaz altındadır. Bölgeye ambulans helikopter sevk edilmiştir. Yedisu ilçesinde Elmalı köyünde 5 vatandaşımız, Dinarbey köyünde 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Yeşilgöl köyünde 2 ev hasar görmüştür” denildi. 
 
 
ÇOK SAYIDA EKİP BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
 
 
Ayrıca, bölgeye toplam 26 araç ile 109 personel sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere de yer verildi: “Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 hava aracı teyakkuz haline geçirilmiştir. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiştir. Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi olmamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre Türk Telekom’un sabit şebekesinde ve servislerinde herhangi bir olumsuz durum veya kesinti bulunmamaktadır. 3 Mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir. Bölgeye 500 adet 16,5 metrekare ve 50 adet 28,5 metrekare olmak üzere 550 adet çadır sevk edilmiştir.” Öte yandan, Türk Kızılayı Elazığ, Erzurum, Erzincan ve Muş Bölge Müdürlüklerinden ekiplerin de olay bölgesine sevk edildiği kaydedildi.
 
 
ÇAT İLÇESİNDE DE HASAR VAR

 

5,7 büyüklüğündeki deprem, Karlıovaya çok yakın olan Erzurum’un Çat ilçesinde de hasara neden oldu. Çat ilçesi Köseler, Karabey, Soğukpınar, Söbeçayır, Darabi, Mollaömer Mahalleleri ve Tekman ilçesine bağlı Yuvaklı köyü Yemişli mezrasındaki evlerde hasarlar oluştu. Çat ilçesi Darabi mezrasında kafasına taş düşen bir vatandaş ise yaralandı. Depremin ardından bölgeye 100 çadır gönderildi, 10 köyde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kızılay bölgeye 2 öncü araç, 1 ikram aracı ve 500 kumanya ulaştırdı. Evleri hasar gören vatandaşlar güvenli bölgelere sevk ediliyor. Erzurum Valisi Okay Memiş, bölgeye giderek incelemerlerde bulundu. Valilik, kriz merkezi oluşturarak hasar tespit çalışması başlattı.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler