Eylemci bu kez Gazeteci!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 08.06.2013 12:02:00
İşine son verilen Gazeteci, işten çıkarılmasını ve Yurt muhabirlerinin çalışma şartlarını protesto ediyor.
Eylemci bu kez Gazeteci!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Anadolu Ajansı Doğubayazıt Muhabiri iken işine son verilen Selahattin Kaçuru, işten çıkarılmasını ve Yurt muhabirlerinin çalışma şartlarını protesto etmek amacıyla Doğubayazıt’tan yürüyerek Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. 15 yıldır muhabirlik yapan ve son 8 yılını Anadolu Ajansı’nda geçiren 3 çocuk babası 35 yaşındaki Selahattin Kaçuru, 3 ay önce çalıştığı kurumdan çıkarıldı. Doğubeyazıtlı Muhabir Selahattin Kaçuru, yıllarca sigortasız çalıştığını, bütün yurt muhabirlerinin aynı koşullarda çalıştığını, bu durumu protesto etmek amacıyla yollara düştüğünü söyledi.

İŞTEN ATILMASINDA KAYMAKAMI SORUMLU TUTUYOR

Yola çıkmadan önce kendisine destek veren gazeteci arkadaşlarıyla birlikte Doğubayazıt Kaymakamlığı önünde bir basın açıklaması yapan Selahattin Kaçuru, ‘‘Demokratik hakkımı aramak üzere Ankara’ya yürüyorum. Öncelikle hiç bir sosyal güvencesi olmayan emeğinin karşılık alamayan Yurt muhabirlerine yapılan haksızlığı kınıyorum. Yurt muhabirleri ne Kaymakamların, ne Valilerin, ne Emniyet müdürlerinin postalarıdır, ne de basın danışmanlarıdır. Bizim gibi çalışan Yurt muhabirlerinin verdikleri emekler, yıllarca göz ardı edilmiştir. Ve birde üstüne işten çıkarılıyorlar. İşten çıkarılmalarının Başrolleri olan Kurum amirlerini kınıyorum. Özellikle son zamanlarda Anadolu ajansında çalışanlarını işten çıkarılmasını ve işten çıkarılan kişiyle birlikte ailelerinin de mağdur etmesini kınıyorum. Bunun son kurbanı da ben oldum. Doğubayazıt kaymakamı Nurettin Dayan, makamında vatandaşların gözü önünde beni tehdit etmiştir. Kaymakam Dayan bana ‘Benim talimatlarımla çalışacaksın ya da beni karşında bulacaksın. İstersen bunu tehdit , istersen bunu uyarı olarak algıla’ dedi. Daha sonra beni Anadolu Ajans Genel Müdürlüğü’ne şikayet etmiş.

MUHABİR TEPKİ İÇİN YÜRÜYEREK ANKARA’YA GİDİYOR

Sorgusuz sualsiz bir şekilde beni görevden aldılar. Benim işten çıkarılmama sebep olanları Allah’a havale ediyorum. Başkasının aklıyla hareket eden Anadolu Ajans Genel Müdürünü de kınıyorum. Ben 8 yıl Anadolu Ajansına çalıştım, hakkımda bugüne kadar bir şikayet olmamıştı. Haksız yere işten atıldım’’ dedi. Doğubayazıt’tan yola çıkan muhabir Selahattin Kaçuru, 1400 kilometrelik yolu aşıp Ankara’ya ulaşmayı hedefliyor. Kaçuru, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde çadır kurarak sesini duyurabilmek için eylemine devam edeceğinin bildirdi. Bir muhabiri işten attırmakla suçlanan Doğubeyazıt Kaymakamı Nurettin Dayan işse, suçlamaları kabul etmeyerek konu hakkında açıklama yapmayacağını söyledi.

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler