Kan davası katliamı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 04.06.2013 12:31:00
Kan davalı iki akraba aile arasındaki husumette, kan aktı.Akraba ailelerden 4 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
Kan davası katliamı!

Özkan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / IĞDIR 

Iğdır'da kan davalı iki akraba aile arasındaki husumette, kan aktı. Geçtiğimiz Mart ayında öldürülen Sadık Öget'in akrabaları, aynı zamanda amca çocukları olan kan davalılarına pusu kurdu. Yaylım ateşe tutulan akrabalardan 4 kişi öldü, iki kişi ise ağır yaralandı.

KAN DAVASI 2009 YILINDA BAŞLADI

Akrabalar arasındaki kan davası, 2009 yılında başladı. Amca çocukları Öget ailesi fertleri arasında 2009 yılında çıkan kavgada, Sadık Öget'in abisi Raif Öget, Hakan Öget'in kardeşi Abdulkadir Öget'i silahla vurarak öldürdü. Bu olaydan sonra akraba aileler arasında kan davası başladı. 2013 yılının 31 Mart günü ise 25 yaşındakti Hakan Öget, abisini öldüren kişinin kardeşi 28 yaşındaki Sadık Öget'i Iğdır'da bir otobüs firmasından bilet alırken silahla kafasına iki el ateş ederek öldürdü. Teslim olan Hakan Öget, tutuklandı. Sadık Öget'in kardeşleri ve akrabaları, intikam almak için fırsat kolladı. Hakan Öget'in kardeşleri ve amca çocukları sabah saat 09.00 sularında ot yüklemek için tarlaya gitti.

PUSU KURUP OTOMOTİK SİLAHLARLA TARADILAR

İntikam için pusuya yatan Sadık Öget'in kardeşleri, Aras Nehri kenarında traktörle ot toplayan hasımlarına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Kurşun yağmuruna tutulanlardan , 50 yaşındaki Nurettin, 30 yaşındaki Battal, 26 yaşındaki Fesih ve 25 yaşındaki Sadık Öget öldü. Aynı saldırıda Abdulmenaf Öget ile Mehmet Öget ise ağır yaralandı. Yaralılar, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından köye sevk edilen jandarma, olayların dahada büyümesinin önüne geçerek geçici süre sakinliği sağladı. Köyde yer yer gerginlik sürüyor.

KÖYDE GERGİNLİK SÜRÜYOR

Olaya karıştıkları belirlenen 5 kişi aranıyor. Köyde ve yaralıların bulunduğu Iğdır Devlet Hastanesi çevresinde, Özel Harekat timleri tarafından geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Iğdır Valisi Vali Ahmet Pek, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kerimbeyli köyünde akraba olan 2 aile arasında 2009'dan bu yana zaman zaman kavgalar yaşanıyormuş. Bugünkü silahlı kavgada da, 4 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. Olayın failleri belli. Ölenler ve yaralananlar Öget sülalesinden. Köyde jandarma ekipleri gerekli tedbirleri aldı. Olayın daha fazla büyümemesi için tedbirlerimiz devam edecek. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemeleri sürüyor" dedi.Bu arada olaydan bir kaç saat sonra Enver Öget, jandarmaya teslim oldu. 

 

  

Etiketler : Kan, dava, husumet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler