Kayıp Enes vahşice öldürülmüş

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 05.07.2015 00:05:00

Özkan AYDIN'ın  

-ÖZEL FOTOĞRAFLI- Haberi...

RADARHABER / IĞDIR 

Iğdır'da 6 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Enes Tosun, öldürülüp çuvala konulduktan sonra bir evin bahçesine gömülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili, Enes Tosun'un akrabaları gözaltına alındı. Küçük çocuğu öldürüp gömen zanlıların, defnedilen yerin üzerine ise eşildiği belli olmasın diye meyve fidesi ekip, kül döktükleri belirlendi. Cesedi, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın girişimleri ile Ankara'dan getirilen uzman köpek buldu. Iğdır'ın Tuzluca ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Güllüce Köyü'nde yaşayan Metin- Bahar Tosun çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Enes Tosun, 29 Haziran günü saat 13.00 sularında evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu. Babası Metin Tosun (33), ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Enes'in uzun süre eve gelmemesi üzerine endişelendi. Oğlunu köyde aramaya başlayan Metin Tosun, tüm aramalara rağmen Enes'in izine rastlayamadı. Endişeli baba, aynı günün akşamı Jandarmaya giderek oğluyla ilgili kayıp müracaatında bulundu.

CESEDİ UZMAN KÖPEK 'ATEŞ' BULDU

Kayıp ihbarı yapılan küçük Enes'in bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri, 6 gün boyunca dağl taş demeden her yeri didik didik aradı. Devletin tüm imkanları seferber edildi, kayıp çocuk 6'ıncı gün yapılan aramalarda öldürülüp gömülmüş olarak bulundu. Iğdır Valiliği gerek Emniyet Genel Müdürlüğüne gerek se Jandarma Genel Komutanlığına durumu bildirdi. Valiliğin talimatı sonrası Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel babal, Emniyet Genel Müdürlüğünden teknik destek ekibi talep etti. Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kayıp çocuğun bulunması için Jandarma ile birlikte Polisini de görevlendirdi, kendisi de mesaisinin büyük bir bölümünü Enes'in bulunması için harcadı. Köye gelen teknik destek ekip, arama çalışmalarının ikinci gününde sonuç elde etti. Ankara'dan gelen iki adet ceset arama köpeği ve 4 uzman Polis, arama çalışmalarına köy içinde başladı. Uzman koku alma köpekleri Ateş ve Cako, arama çalışmalarına başladı. Ateş isimli köpek, bir evin bahçesinde arama yaparken tepki verdi. Köpeğin aşırı tepki vermesi üzerine yapılan kazı çalışlması sonucu, kaybolan 8 yaşındaki Enes Tosun'un öldürülüğ çuvala konulmak suretiyle gömülmüş cesedine ulaşıldı.

ELLERİNİ BAĞLAYIP BOĞMUŞLAR

Küçük Enes'in cesedi, babasının amca çocukları olan Mahmut Tosun'a ait evin bahçesinde bulundu. Cinayetle ilgili şüpheli 32 yaşındaki Mahmut Tosun ile oparesyon anında evde bulunan Mahmut Tosun'un abisi Mehmet Tosun(55) gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltına alınması sırasında Polisi gören Mahmut Tosun'un eşi 5 çocuk annesi Güneş Tosun ise kaçtı. Köye yakın bölgede dağlık alana kaçan Güneş Tosun, bir süre sonra yakalandı. Meyve bahçesi olarak kullanılan bahçeye gömülen Enes Tosun'un elleri bağlandıktan sonra boğularak öldürülmüş olduğu belirlendi. Cinayetinm baş şüphelisi yenge Güneş Tosun ile diğer akrabaların sorgusu sürüyor. Zanlı ya da zanlılar, Enes Tosun'u öldürdükten sonra bir çuvala koyarak bahçeye gömmüş, kamufle etmeye çalışmışlardı. Cesedin gömüldüğü alanın eşildiği anlaşılmasın diye meyve fidesi dikip ayrıca kül dökerek eski alan görüntüsü vermişlerdi. Zanlılar cesedi saklamakta birsüreliğine başarılı olmuştu çünkü, cesedin bulunduğu bahçeye daha önce gerek vatandaşlar gerekse arama ekipleri bakmış ancak birşeyden şüphelenmemişlerdi. Zanlılar arama köpeğini akla getirmemişti.  

ENES'İ YENGESİ ÖLDÜRMÜŞ İDDİASI

Gözaltınna alınan akraba Mahmut Tosun ile abisi Mehmet Tosun'un emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi. Bir süre kaçtıktan sonra yakalanan yenge Güneş Tosun'un küçük Enes'i öldürdüğü iddia ediliyor. Zanlı kadının, ''Evde oyun oynuyorlardı. Yaramazlık yapınca bağırdım, susmayınca itekledim. Yere düştü başını çarptı Cansız yattığını görünce ölmüş olduğunu anladım ve gömdüm'' diye ifade verdiği iddia edildi. Diğer şüphelilerin ise suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Iğdır Valisi Davut Haner,  Sabah Gazetesine yaptığı açıklamada'' Kayıp çocuğumuz bulundu. Maalesef Enes'in cesedine ulaşıldı. Öldürülüp bir evin bahçesine gömüldüğü belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınanlar var. Olayın bundan sonraki boyutu, Savcılık soruşturması ile aydınlatılacak. Enes'in neden öldürüldüğü de Savcılık soruşturması sonucu belirlenecek. Acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin'' dedi. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal ise, ''Enes'i bulmak için gerek jandarma gerek AFAD ekipğleri gerekse Polisimiz çok özverili çalıştı. Hepimiz Enes'i sağ salim bulmak için çabaladık ama malesef cesedi bulundu. Neden öldürüldüğü Savcılık soruşturması ile oryaya çıkacak. Allah Enes'in ailesine sabır versin. Çok üzgünüz'' dedi.

 

ÖLDÜRÜP GÖMÜP ARAMAYA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞLAR

Bu arada Sabah Gazetesinin edindiği bilgiye göre, Enes'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan akrabaları Mahmut Tosun ile Mehmet Tosun ve Mahmut Tosun'un eşi Güneş Tosun'un arama çalışmalarına da katıldığı öğrenildi. Enes kaybolduktan sonra köy içinde aile mensupları tarafından yapılan arama çalışmasına, zanlılarında katıldığı, dikkat çekmemek için hiçbir şey olmamış gibi Enes'i aradıkları, diğer köylüler ve yakınları ile birlikte evlerin bahçeleri ile çalılıklara ve diğer alanlarda yapılan arama çalışmalarına eşlik ettikleri belirlendi. Zanlılardan Güneş Tosun'un Enes'in annesi Bahar Tosun'u Enes'in bulunacağına dair teselli ettiği ve  destek oluyor görüntüsü vererek rol yaptığı da ortaya çıktı. Tuzluca devlet hastanesi morguna kaldırılan Enes Tosun'un cesedi, ayrıntılı bir otopsi yapılarak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Cinayetle ilgili geniş çaplı Savcılık soruşturması sürüyor. Vahşetin yaşandığı Güllüce köyünde, üzüntü hakim. Hiçkimse konuşmuyor, herkes sessziliği bürünmüş, büyük bir lşaşkınlık içinde Enes'in neden öldürüldüğü sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.(Sabah)

Etiketler : Erzurum, yenge, Iğdır, tosun,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler