Kız öğrenci yurdunda yangın faciası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 30.11.2016 00:32:00
Kız öğrenci yurdunda yangın: 1 görevli ve 11 öğrenci hayatını kaybetti.
Kız öğrenci yurdunda yangın faciası

RADARHABER / ERZURUM
 
Adana’da kız öğrenci yurdunda yangın: 1 görevli ve 11 öğrenci hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Sinanpaşa Mahallesi'nde 34 öğrencinin kaldığı özel bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, 1 görevli ve 11 öğrenci hayatını kaybetti, 22 öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrencilerin tedavi altına alındığı ve sağılık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Yangında yaralanan öğrencilerden 6'sı Kozan Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Hastaneye gelen yaralıların isimleri şöyle: “Yasemin Kara (13),Hafize Sultan(12),Seda Topbaş(12),Şule Altun(11),Emine Pertlek(12) ve Nefize Sarıkaya(14).” Yaralı öğrencilerin tedavisi devam ederken yakınları da hastaneye akın etti. Öte yandan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yangın yerinde incelemelerde bulundu. 
 
BAKAN İSMET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin TBMM'de yaptığı bilgilendirmede, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı." dedi.

BAKANLAR ADANA'YA GİTTİ
 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gitti.

BAŞBAKAN, FACİA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.  

 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler