Oltulu iş adamları Van'a çıkarma yaptı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 11.06.2013 11:27:00
Oltu’da iktisadi ve ticari faaliyetlerini sürdüren OLGİAD (Oltu Girişimci İşadamları Derneği) üyeleri, Van iline yönelik bir ziyaret gerçekleştirdi.
Oltulu iş adamları Van'a çıkarma yaptı

RADARHABER / ERZURUM

Oltu’lu işadamları Van’a çıkarma yaptı. Oltu’da iktisadi ve ticari faaliyetlerini sürdüren OLGİAD(Oltu Girişimci İşadamları Derneği) üyeleri, Van iline yönelik bir ziyaret gerçekleştirdi. OLGİAD yönetim kurulu ve üye işadamlarından oluşan heyet, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olan Van’ı doyasıya gezdi. 2 günlük sosyokültürel ziyaretler kapsamında Van’a giden Oltulu girişimci işadamları çıktıkları tarihi Van Kalesi’nden şehri seyre daldılar.

VAN'I GEZDİLER
Kale ziyarei esnasında Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin kaldığı yerler, Horhor Çeşmesi ve yine Üstad’ın yüzlerce öğrenci yetiştirdiği Horhor Medresesi ziyaret kapsamında gezilen yerler arasındaydı. OLGİAD üyeleri, Van Kalesi ve çevresinde yaptıkları gezi ve incelemeleri esnasında bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.
Oltulu işadamlarının ziyaret ettikleri yerler arasında Erek Dağı eteklerinde Üstad’ın yaşamış olduğu bir başka köy ve Said Nursi Camii’de vardı. Oltulu işadamları cami yakınlarındaki mezarlıkta yatan üstadın talebeleri içinde dua ederek, Bediüzzaman’ın din ve millet hizmeti adına yaptığı çalışmaları köylülerin ağzından dinlediler.

VAN'IN YÖRESEL YEMEKLERİNİ TATDILAR

OLGİAD’lı işadamları ziyaretlerinin ikinci gününde ise Van Serhat Eğitim Kurumlarına giderek kurum yetkililerinden eğitim hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Kurum yetkilileri, Oltulu işadamlarına kuzu dolma ikramında da bulunarak, misafirperverliklerini gösterdi. OLGİAD üyeleri buradan da ayrıldıktan sonra rotayı Van ‘ın Gevaş ilçesine çevirdi. Gevaş’tan Vangölü’nün içerisine doğru vapurla yapılan göl sefasının ardından Ahtamar Adasına gelen işadamları ada üzerindeki üzüm bağlarını, gezerek badem ağaçlarının altında gölgelendi. Ada üzerindeki tarihi Ahtamar Kilisesini de inceleme fırsatı bulan işadamları 2 gün boyunca süren sosyal ve kültürel aktivitelerini VASİAD’a (Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ) düzenledikleri kardeşlik ziyareti ile sonlandırdı. Burada en güzel şekilde ağırlanan Oltulu işadamlarına VASİAD yönetim kurulu tarafından yapılan kardeşlik ziyaretinin anısına plaket takdim edildi.OLGİAD yönetim kurulu üyesi A.Efdal Gülcü, Van’ın tarihi ve doğal mekânlarına yönelik düzenledikleri bu gezinin son derece moral ve motive yoğunluğuyla geçtiğini belirtirken, şehir sakinlerinin misafirperverlikleri karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.

Etiketler : Erzurum, Van, çıkarma, işadamı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler