Sınırda çatışma: 5 asker yaralı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 20.07.2013 17:24:00
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 5 askerin yaralandığını bildirdi.
Sınırda çatışma: 5 asker yaralı

RADARHABER / ERZURUM 

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 5 askerin yaralandığını bildirdi.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

ASKERE ATEŞ AÇAN MAZOT KAÇAKÇILARI MI?

“Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 17.30'da Asi Nehri kenarı boyunca iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile devriye görevi icra edilirken, siyasi sınıra 10 metre mesafede, Asi Nehri'nin Türkiye tarafında içinde mazot olduğu değerlendirilen bidonlar tespit edilmiştir.Bir TTZA'nın himayesinde, diğer bir TTZA'dan indirilmiş personel tarafından mazot dolu bidonlar nehirden çıkarılmaya çalışılırken, Suriye tarafından sık ağaçlıklı bir bölgeden ateş açılmıştır.

5 ASKER YARALI

Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır.Ateşin geldiği Suriye tarafındaki bölgeye piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açılmış, bölgeye takviye olarak bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) daha sevk edilmiştir.Yaralıların tahliyesi esnasında Suriye tarafından pompalı tüfekle ikinci bir ateş açılmış ve açılan ateş sonrasında iki astsubay ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır. Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde ZMA topu, roketatar, uçaksavar, bombaatar ve hafif silahlarla karşılık verilmiş, bölgeden birliklerimiz üzerine ateş edilen su pompası binası ateş altına alınarak tahrip edilmiştir.20 Temmuz 2013 saat 01.00'de tahrip edilen söz konusu su pompası binasına 10-15 kişilik silahlı bir grubun yaklaştığı tespit edilmiş, önce havaya uyarı amaçlı atış yapılmıştır. Uyarı atışından sonra, Suriye tarafındaki silahlı grup tarafından hudut birliği personeline hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş açılmıştır. Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde bombaatar, uçaksavar ve makineli tüfek ile karşılık verilmiştir. Silahlı çatışma sonucunda Suriye tarafındaki saldırganların ölü ve yaralılarının olduğu öğrenilmiştir.Hafif yaralı olan bir astsubayımızın tedavisi Kıyıgören Hudut Karakolunda yapılmıştır. Diğer yaralı dört personelimiz Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olayda yaralanan personelimizin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.” 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler