Nurullah Pala

Erzurumlu Acun’a mektup

29.10.2015 Nurullah Pala

Erzurumspor’un şaha kalktığı yıllarda muhabirlik yapıyordu, Acun Ilıcalı ulusal bir televizyon kanalında… Onunla ilk kez Kazım Karabekir Stadı eski ismiyle Cemal Gürsel’de karşılaşmıştık. Erzurumspor’un Elazığspor’la maçı vardı, Elazığspor demişken unutmadan geçemeyeceğim son yıllarda Erzurumsporlu taraftarların Elazğıspor’a, Elazığlılarında Erzurumspor’a olan sevgisini biliyoruz. İnşallah lig sonunda iki takımda kendi kategorilerinde şampiyonluk sevinci yaşar…

Evet!...1997 yılının bir ilkbahar gününde güzel bir havada tarihi bir an yaşanıyordu Kazım Karabekir Stadı’nda… Erzurumspor, kardeş kulüp Elazığspor’u mağlup ederek tarihinin 30’uncu yılında “Merhaba Süper Lig” diyordu. Bizde o gün Erzurumspor taraftarı ve basın mensubu olarak görevimizi yapıyorduk, Acun Ilıcalı da Erzurumspor’un tarihi başarısını haberleştirmek ve çalıştığı televizyon kanalına haberi yetiştirmek için çaba sarf ediyordu. İşte o gün karşılaştığımız Acun Ilıcalı, bir yıl sonra şov ve magazin programlarının içinde buluverdi kendisini… Sonrası mı? şansı yaver gitmeye başladı hemşehrimizin… Sonrasında büyüyüp kendisini geliştirdi ve Türkiye’nin televizyon starlarından biri oldu. Televole ile başladığı şov ve magazin dünyasında… “Var mısın, Yok musun?” yarışması ile Acun’u başarısı tavan yaptı. Yarışmacılarla diyalogları, Hamdi Bey ile yaptığı pazarlıklar hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Aslında Acun Ilıcalı’yı biz bu programı ile daha çok sevdik. Bir Dadaş olması nedeniyle de hemşehrimizin başarısı ile gururlandık. Gururlanmaya da devam ediyoruz. Sonrası ver elini Acun Ilıcalı’nın ‘Yeteneksizsiniz Türkiye’, ‘O Ses Türkiye’,  ‘Acun Firarda’, ‘Survivor’ projeleri ile tanıştı Türkiye… Televizyon izleyicisinin fenomeni olup çıktı Erzurumlu Acun Ilıcalı…

Acun Ilıcalı öğle büyüdü ki, artık ulusal yayın yapan TV8’in sahibi oldu. Patron Ilıcalı, her ortamda Dadaş olmakla gurur duyduğunu söyledi. Bizde Erzurumlu olarak böylesi bir başarılı hemşehrimizle gurur duyuyoruz.

Ilıcalı’nın kendi projelerinin yanında transfer ettiği programlar ve yapımlarda dönüp duruyor, TV8 ekranlarında. Moda programları şovlar, falan-filan işte….

Evet!...Benim bir Erzurumlu olarak gördüğüm şudur ki, hemşehrimiz Acun Ilıcalı sıradan da bir program yapsa izleniyor. Şimdi de Ilıcalı, hafta sonu, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Mustafa Ilıcalı’ya destek olmak için Erzurum’a geliyor ve ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışması kapsamından ikinci kez kendi ilinde program çekecek. Hem programı yönetecek hem de Mustafa Ilıcalı’ya destek isteyecek. Bunu son derece doğal karşılıyorum. Benim de sülalemden birisi Milletvekili adayı olsa bende aynısını yapardım.

Benim Erzurumlu hemşehrimiz Acun Ilıcalı’dan isteğim şudur, madem ki, sen televizyonda hangi programı yaparsan yap, reyting rekorları kırıyor, o zaman gel gençliği eğitecek ve onların eğitimine katkıda bulunacak, Türk örf ve ananelerine uygun projelere imza at. Memleketin Erzurum’dan bir hemşehrin olarak sesleniyorum, sırf reyting alıyor, diye Türk aile yapısına uymayan programlardan vaz geç. Nenehatun’a dil uzatacak kadar aciz, sözde modacılardan bizi ve çocuklarımızı kurtar.

İnsanlık ve gençlik adına öyle bir manevi  programları ve eğitim projelerine ve spor programlarına imza at ki, biz avuçlarımız patlarcasına sana alkış tutalım.

Her halde senden çok şey istemiyoruzdur, yap bak hem sen kazanacaksın hem de Türk gençliği…

Not: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bize bu cennet vatanı hediye eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm Kahramanları minnetle anıyoruz.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 29-10-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları