Nurullah Pala

EYOF rüzgarı ya da Dadaş’ın zaferi

06.02.2017 Nurullah Pala

Belki de şu anda Türkiye’nin en hareketli ili Erzurum…

 

Bunun nedeni EYOF 2017 ile gelen coşkulu bereket…

 

Tesisler, sahalar, salonlar cıvıl cıvıl…

 

Mütevazi bütçe ile çıkılan yolda inanın her bir görevli,  işini en güzel şekilde yapıyor. Minimum imkanlarda, maksimum iş çıkartıyorlar…

 

Palandöken Ejder 3200, eksi 25 derece soğukta bile festival alanı gibi, her yer ve bütün pistler açık…

 

İnsanlar renk cümbüşüne döndürmüş durumda Palandöken’i…

 

Bu coşkulu günlerde doğrusu en çok adrenalinin yaşandığı yer kuşkusuz Atlama Kuleleri…

 

Talihsiz rampa yıkılışının ardından adeta baştan sona yenilenen Kuleler ihtişamı ile belli ki, yeniden Erzurum’un bir sembolü olacak.

 

İşte tüm dünyayı kıskandıran bu modern tesiste, EYOF öncesinde FIS Continantel Cup (Uluslararası FIS Kupası Atlama Yarışları) yapıldı.

 

Erzurum halkı ve spor severler iki gün boyunca dünyanın değişik ülkelerinden gelen uçan adamların, gökyüzündeki şovunu izledi.

 

Atlama Kulelerine vardığımda ilk karşıma çıkan Levent Çakmur’u tebrik ettim.

 

ETÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Muammer Yaylalı Hoca’nın destekleri ile genel Sekreter Yasin Codur ile birlikte spor adına üniversitede önemli başarılar elde eden ETÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Levent Çakmur, Eğitim Gücü Spor Kulübü adına ‘Levent Çakmur Yıldızlar Yetiştiriyor’ projesi ile Yılın Sivil Toplum Farkındalıkları Ödülleri finallerine kalarak Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden belgesini aldı. Bizde Levent Çakmur’u bu başarısından ötürü kutladı.

 

Ardından Kulelerde bir gazeteci ordusu belirdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Feridun Fazıl Özsoy’un davetlisi olarak Erzurum’a gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı federasyon ve Cemiyet Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri de dolu dolu geçen Erzurum ziyaretinde, kayakla atlamacıların şovunu izledi.

 

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile EYOF Genel Koordinatörü Necati Kaplan’da tüm misafirlerle yakından ilgilendi.

 

DHA Bölge Şefi Kadir Sabuncuoğlu, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin, Yakutiye Belediyesi Basın Danışmanı Kenan Biliz,  Artık tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü berber Harun Cici gazeteci arkadaşlarımız Turgay İpek, Ahmet Akbuğa, Fahrettin Gök, Yunus Hocaoğlu , Valilik Basından Ahmet Polat ve TRT ekibi de yaklaşık 2,5 yıl aradan sonra Atlama Kulelerinde gerçekleşen resmi atlayışları değim yerinde ise resmi olarak belgeliyorlardı.

 

Tüm ihtişamı ile dikkat çeken atlama kulelerinde EYOF Kış Sporları Direktörü Fatih Kıyıcı basını bilgilendirirken, gönüllerde yaptıkları koşuşturma ile şimdiden ‘EYOF’a hazırız’ mesajı verdi.

 

Evet!.. Artık Erzurum’da EYOF’lu günler start almıştır.

 

Müsabakalar süreci ile birlikte Erzurum artık 7’den 70’e EYOF ile yatıp, EYOF ile uyanacak.

 

İşin kolay gelsin Erzurum…

 

*** 

 

Bu kadar EYOF muhabbetinin ardından gelelim BB Erzurumspor’a…

 

Dadaş gurbette çıktığı sınavda Bucaspor’u Mehmet Albayrak ve Ersel Aslıyüksek’in golleri ile 2-0 galip gelerek şampiyonluğun en iddialı adayı olduğunu kanıtladı.

 

Tebrik ediyoruz Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ile talebelerini…

 

Evinde Fatih Karagümrük karşısında uğradığı iş kazasının ardından, Konya’dan zaferle dönen Dadaşlar,  Cumartesi günü de bir nevi deplasmanda üç puan çıkarttı iki golle…

 

Bu maçta, kanımca BB Erzurumspor’un puan kaybetmesi sürpriz olurdu, Dadaş sürprize müsaade etmedi.

 

Ama bana göre maçtan ziyade söz Erzurumluluğa ve  Dadaşlık konusuna geldiğinde mangalda kül bırakmayan İstanbul’daki Erzurumlular maalesef sınıfta kalmıştır.

 

Beşiktaş  Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın tesislerinin kapılarını sonuna kadar açtığı Dadaş’ı ne yazık ki, İstanbul’daki Erzurumlular yalnız bırakmıştır.

 

5 bin 500 seyirci kapasiteli Hasan Polat Stadı’nda sadece bin 500 Erzurumlunun olduğu bilgisini aldım, çok yazık…

 

Ne olur, bundan böyle şampiyonluk yolundaki BB Erzurumspor, İstanbul’a geldiğinde daha çok destek verin, daha fazla taraftar olarak maçlara gidin.  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 06-02-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları