Naci Ergen

Ali Demirhan ve diğerleri!...

14.12.2015 Naci Ergen

Büyükşehir belediye Erzurumspor’da Turgutlu maçı sonrası deprem üstüne deprem yaşandı. Mavi beyazlı kulübün Başkanlığına getirilen Ali Demirhan, son haftalara alınan kötü sonuçlar sonrası ve kulüp içerisindeki disiplinsizliği gördükten sonra, ipleri eline alarak radikal kararlara gitti.

 

Bakın kongre sonrası yönetimdeki isimleri gördükten sonra bazı ifadelerim olmuştu. Yöneticiliğin ne olduğunu bilmeyen sadece kimlik peşinde koşmayı amaç edinen veya birilerine yaranmak için bu yola çıkanlar, Başkan Ali Demirhan’ın gazabına uğradılar. Evet yıllardır Büyükşehir Belediyespor’da yöneticilik yapan ancak kulübe doğru dürüst menfaatleri dokunmayan ve milyarlarca lira kulübün paralarını boşa harcayan bu isimler,

 

Başkan Demirhan’ın sabrını taşırdı ve gerçekler ortaya birer birer dökülmeye başlandı. Bundan önceki sezonlarda yine yönetimde olan ve özellikle transfer komitesinde yer alan, menajerlerin her dediğini yapan ayrıca yüksek fiyatlarda futbolcu transfer eden bu şahıslar, alınan başarısızlıkları üstlerine mal etmeyerek yine yüzsüzlüklerini göstermişlerdi. Sadece deplasman hobilerini gidermek veya yöneticilik kimliği altında maçlarda boy gösteren bu zihniyetler, maalesef futbolcularla, yönetici sporcu ilişkisinden çok birbirlerine küfür edebilecek bir seviyede arkadaş konumuna inmişlerdi.

 

Tüm bunlar olup biterken, el pençe divan duran ve birilerinin arkadaşı olarak takımın teknik direktörlüğünü yapan Besim Durmuş’ da kulübe hiçbir şey veremedi. Hatırla gönülle bu işlerin olunmayacağı bir gerçek. Ayrıca bir gerçek daha var ki Büyükşehir Belediyespor’un artık resmi kurum takımı olmaktan çıkıp yerine Büyük Erzurumspor adı altında yapılanması gerekmektedir. Birilerinin ricası birilerinin dayatmaları ile bir kulübün başarıyı yakalaması imkansızdır.

 

Bakın yine milyonlar boşa gidiyor. Göreve geldiği günden beri kulübün başarısı için çalışan tek isim olan Başkan Ali Demirhan, Yönetimde adeta yalnız kaldı. Nasıl kalmasın ki!. Futbol’dan anladıklarını iddia eden ve kendilerini sportif direktörden futbol şube sorumluluğuna şart koşanlar öyle bir gösteriş yaptılar ki Başkan’da inandı. İnanmak zorundaydı.

 

Çünkü yönetim listesini hazırlayan Sayın Süha Dengizek' ti. Ya Süha Başkan yeni bir yönetim listesi hazırlarken, neden eskileri arayıp listeye dahil ettiniz bunu hiç anlayamadım. Zaten bu isimler başarılı olsaydı Saim Özakalın görevi bırakmazdı. Yanılıyor muyum.

 

Radikal kararlar!...

 

Başkan Ali Demirhan, Turgutlu maçı sonrası alınan kötü sonucun ardından önce teknik direktör Besim Durmuş, ardından ise bazı yöneticileri yani futbol şube sorumlusu olan bide sportif direktörlüğe getirilen isimleri görevlerinden aldı. Mavi beyazlı takımda şimdi futbol şube sorumlusu olarak Serkan Daş görev alacak.

 

Aslında çok geç kalınmış bir karardı. Erzurumspor alt yapısından yetişen ve değişik kulüplerde profesyonel olarak futbol oynayan Serkan Daş görev dağılımı toplantısında bu göreve getirilmesi gerekiyordu. Başkan Ali Demirhan ile maç sonrası yaptığım görüşmede alınan kararları öğrenirken, başkan’ın ses tonundan çok sinirli ve gergin olduğunu anladım. Haklıydı. Beklide çoluk Çoğununun rızkını kulübe harcıyordu.

 

Evet Başkanlık kolay değil. Tabiî ki maddi ve manevi yönden bir şeyler vermesi lazım. Başkan bunları yaparken, as başkan veya diğer birimlerde görev alanlar acaba ne yaptı!. Ben başkan demirhan’dan bir ricada bulunuyorum. Acaba yönetimdeki isimler kulübe ne kadar katkı sağladı bunu açıklasın. Kulübün giderleri neler! Futbolcularla anlaşmalar nasıl yapıldı! Menejerler ile sıkı fıkı olan yöneticilerin kulübe zararları neler oldu. Deplasmanlara giderken yöneticilerin uçak biletlerinden otel masraflarına kadar kimler ne ödedi!.

 

Aslında daha çok sorulacak soru var ama muhatap olacak ve cevap verecek birileri varmı işte onu tahmin edemiyorum… Bu ayın sonunda bir kongre yapılacak. Başkan Ali Demirhan’ın aday olup olmayacağını bilmiyorum ama eğer Başkan aday olacaksa, yeni yönetimde bir kere belediyeden birilerinin yönetimde olmaması gerekiyor. Ayrıca hatıra gönüle isimleri yazmaması lazım.ki Sayın Demirhan takımı şampiyon yapmak ve bu uğurda iyi bir yönetim yapmak istiyorsa o zaman bağımsız bir yönetimin olması gerekiyor… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 14-12-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları