Naci Ergen

HELE BİZİM HALIMIZA!

20.05.2016 Naci Ergen
1968 yılında kurulan Erzurumspor’un 2010 yılına kadarki mazisini bilmeyen yoktur. Koca çınar maalesef yaşatılamadı ve yok oldu. Son dönemeci biraz irdeleyelim, Coşkun Aslan, o zamanki başkan. Takımı yani Erzurumspor’u 2. ligde tuttu ve ardından ilgisizlik nedeniyle kimse sahip çıkmayınca ardı ardına tam 14 kongre gerçekleşti. Sonuçta bir yönetim veya başkan adayı bulunamadı ve kulüp gönüllülere kaldı. Gönüllülerde büyük fedakarlıklar sergilemelerine rağmen çaresiz kalınca Erzurumspor Türk futbolundan silindi gitti. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir konu “ başkan adayı ve yönetim bulunamadı” ifadesine dikkat edin.
 
 
Gelelim Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a. Bal liginde şampiyon olup 3. lige çıkmasının ardından hedef 2. lig oldu. Tam beş sezon eski parayla trilyonlar harcandı. Sonuç play-off ve başarısızlık. 5 sezon dövündük durduk. Malum bu kadar yüksek paralar harcanmasına rağmen neden takım başarılı olamıyordu. O zaman spor yazarlığı, spor yorumculuğu modası yoktu. Saim başkan ve yönetiminin son döneminde yine 2. lig trenini kaçırdık ve Başkan Mehmet Sekmen yeni bir yönetim oluşması için harekete geçti. Aslında süreci fazla ele almamak lazım çünkü herkes biliyor. Son gün, hatta gece Başkan adayı Mehmet Özyapar’ın çekilmesinin ardından Ali Demirhan listesi ile ortaya çıktı. Daha doğrusu çıkarıldı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Demirhan çalkantılı ve krizi bol iki yönetimin ardından takımı 2. lige çıkaran Başkan oldu.
 
Oldu ama! Büyük suç işledi? Neden mi işte Ali Demirhan’ın suçları?
 
 
1 – yoğun iş hayatına rağmen Büyükşehir Belediye
 
Erzurumsporr’a Başkan oldu!
 
 
2 – evini çocuklarını ve işlerini unutup Erzurumspor’un başarısı için çaba gösterdi!
 
 
3 – parasını pulunu kulübe harcadı!
 
 
4 – tüm içimizdeki İrlandalılara rağmen dik durmayı bildi!
 
 
5 – Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un saygınlığını artırdı!
 
 
6 – devre arası hoca değişikliği ve radikal kararlar alarak takımı şampiyon yaptı!
 
 
7 – şampiyonluk başarısını kazandırıp Cumhurbaşkanından bile tebrik aldı…
 
 
Okuyorsunuz değimli Başkanın şampiyonluk suçlarını?. Aslında çok daha var ama ben kısadan gidiyorum. Bakın Ofspor ve Zonguldak Kömürspor şampiyon oldu. Hele onların yerel medyanın yazdıklarına bakın birde bizim medyadaki sonradan spor yorumculuğu ve spor yazarlığı yapanların yazdıklarına bakın?...

 

Dedim ya Büyükşehir Belediye Erzurumspor şampiyonluk potasına girince spor yazarları ve spor yorumcularının sayısında da patlama oldu. Önceden bu şehirde beş veya bilemedin altı tane spor yazarı ve muhabir vardı. İsimlerini de yazayım Vedat Refayeli, Mahir İnanç, Rahmetli Sadık Engin, Nurullah Pala, Orkun Çizmeli ve Naci Ergen. Peki şimdi. Adeta spor yazarı ve spor yorumcusu enflasyonu yaşanıyor. Yatağından kalkıp gözünü açan spor yorumcusu ve ya yazarlığa soyunmuş. Üstelik bu arkadaşlar dikkat ederseniz futbol’dan değil de habire yönetimden sallıyorlar. Ee futboldan anlamadıkları için mecbur isim duyuracaklar ya mecbur! Hedef kim Başkan Ali Demirhan Veya Başkan Mehmet Sekmen… bakın Kuran’ı kerim’in ilk harfi elif’tir. Elif gibi olmak lazım yani dik durmak. Kıvırmadan ve rant beklemeden işini yapmak gerek. Gazetecilik yapıyorsan kalemini satmayacaksın. Gazetecilik yapacaksan birilerinin tetikçisi olmayacaksın. Birileri Ali Demirhan veya Murat Aslan’ı gündeme getirip bilgi kirliliği oluşturarak kendilerine prim yapmaya çalışıyorlar. Aslında şu spor yazarları arkadaşların Nurullah Pala ve Orkun Çizmeli neden bunların ağızlarının paylarını vermiyor onu da anlamış değilim. Meydan boş bırakılmış ve birileri meydana inerek bilmeden sormadan kendilerini usta gazeteci ilan etmiş.  Beyler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Erzurumspor’un 14 kongre yapıp başkan adayı ve yönetim bulamadığını hiç araştırdınız mı!. Daha önceleri hiç kulüp tesislerine gelmeyen sözde spor yazarları ve sözde yorumcular, birilerinin asılsız iddiaları ile kendinize prim yapmayın. Ali Demirhan’ı  sevmeye bilirsiniz. Hatalarını söyleyebilirsiniz. Ama benim yanımda adama verdiğiniz sözleri’de unutmadık. Ayrıca söz vermek bilmem ne Vermeye benzemez.  14 Milyon borç var diyorsunuz! Yok hocalar paralarını alamamış yok futbolcular primlerini alamamış yok maç başı paraları ödenmemiş! Yok esanfa borç var, yok orya yok bur ya borçlar var. Aslında gelir gider listesi bellide bizim sözde yazarlar ve yorumcular nedense kendi işlerine geldiği gibi söylorlar. Hele bir hocaları arayın sorun bakalım ne kadar alacakları var. Hele şu Murat Aslan’ı arayında listeyi bi isteyin. Onuda geçtik, ya beyler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen basın toplantısında ne dedi. “ben kulübün gelir giderlerini hergün kontrol ediyorum. Ayrıca Ali Demirhan’ında arkasındayım” demedi mi. Eee ortada bir yolsuzluk veya büyük bir hatamı var. Çıkarın belgeleyin. Madem bu kadar borçlar var diyorsunuz ya, Saim Özakalın döneminde neden harcanan trilyonların hesabı sorulmadı. O zaman neden bu kadar boş boş konuşmuyordunuz. Çünkü Saim Başkan boş boş konuşanları kaale almıyordu. Beyler,  kendi çıkar ve egolarınızı tatmin etmek için gazetecilik oynamayın. Ali Demirhan, yine Başkan adayı ve yine büyük ihtimalle Başkan olacak. O zaman bu eleştirileri veya belden aşağı yaptığınız vurmalardan sonra yüzüne nasıl bakacaksınız merak ediyorum. Son olarak bilinki bundan sonra meydan boş kalmayacak. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 20-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları