Nurullah Pala

‘Acemi çaylak’ değil usta ayak

04.10.2016 Nurullah Pala

Hatırlanacağı gibi BB Erzurumspor, iki kişisel hatadan bir de taraftar tahriklerinde kaynaklanan nedenlerle Amedspor’a yenilerek, sezona mağlubiyetle başlamıştı.

 

Bu bir iş kazasıydı…

 

Çünkü, hazırlık maçlarının şampiyonu Erzurum, hesapta olmayan bir mağlubiyeti sokmuştu araya 3 Eylül’de…

 

Bir musibet bin nasihatten eftaldır sözü tam da BB Erzurumspor için söylenmiş olsa gerek.

 

İstanbul’da Fatih Karagümrük’ü abluka altına alan Dadaşlar, farka gideceği maçı beraberlikle noktalamıştı.

 

Aslında bu müsabaka Dadaşlar için ‘diriliş’ oldu.

 

Belki sahada iki puan yeşil çimlere gömülmüştü, ama Dadaş rayına bu müsabakada oturduğunu kanıtladı.

 

Sonrası mı? çorap söküğü gibi geldi.

 

Ligde peş peşe gelen galibiyetler, Ziraat Türkiye Kupası’nda alınan fantastik sonuç, gerçek Dadaş’ı bizlere müjdelemişti aslında…

 

Ligde ve kupada alınan başarılı sonuçlar, daha çok değil bundan 3-5 ay önce takımı şampiyon yapan ve daha ilk haftada tartışma konusu olan Teknik Patron Ahmet Yıldırım’ın da koltuğunu perçinledi.

 

Öyle ki, Fatih Karagümrük maçı sonrası yöneticilerin Yusuf Şimşek’le görüştüğü haberleri ayyuka çıkmıştı.

 

Buna rağmen, kulüp başkanı Av. Ali Demirhan, hafta içi düzenlenen basın toplantısında, Ahmet Yıldırım için övgü dolu sözlerini bir kenara bırakın, “Ben kulüp başkanı olduğum sürece Yusuf Şimşek” Dadaş’a teknik direktör olamaz diyerek hem Yıldırım’a cesaret aşıladı. Hem de ona özgüven kazandırdı.

 

Şimdi Yıldırım daha bir güvence altında maçlara çıkacak.

 

İşte o, yıldırım yönetimindeki BB Erzurumspor, dün özellikle ikinci yarıda harikalar yarattı.

 

İlk devrede Nobre’nin golü ile ayaklandık. Sonrası bir kör dövüşü şeklinde geçti. Ancak 45’te Erhan Çelenk’n, havada zikzak çizen meşhur ‘Solo Türk’ gibi solo yaparak ceza sahasına sokulması ve pasında son haftaların fırtına ismi Halil İbrahim Tuna’nın bitirici vuruşu, ikinci yarının Dadaşlar adına renkli geçeceğinin habercisiydi, sanki;…

 

Öyle de oldu…

 

Mehmet Albayrak’ın ‘Şeytan’ın bacağını kırmak’ için tüm gücü ile giriştiği gol bulma ümitleri, kış öncesi yaşadığımız son güneşli günlerin tadını çıkararak tribünlere koşan taraftarın adeta cana gelmesi, skor üstünlüğünü de elinde bulunduran BB Erzurumspor’un işini daha da kolaylaştırdı.

 

Kötü bir gününde yakalanan, ancak mevcut oyuncu kadrosu ile bu ligin en zayıf halkalarından biri olarak dikkat çeken Nazilli’nin pilinin bitmesinde taraftarın ikinci yarıdaki coşkulu tezahüratlarının da rolü çok büyük oldu.

 

Ne yalan söyleyeyim, alından 3-0’lık galibiyetten çok, taraftarın ‘balina çağırma’ şovu şahsım adına söylüyorum, maçın önüne geçti.

 

İlk 45 dakikada sadece 25. Dakikada sesini duyduğum taraftar, ikinci 45 dakikada hiç susmadı.

 

Fransa’da yapılan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İzlandalılar, ‘balina çağırma’ şovu yapmış ve bu şov dünyada yankı bulmuştu.

 

Bu sezon Erzurum taraftarının da bu modaya uyacağını düşünmüştüm, ancak geride kalan beş haftada bu şovu taraftardan görememiştik. Ancak dün Dadaşlar Grubu öncülüğünde taraftar sahneye bir çıktı, pir çıktı.

 

‘Balina çağırma’ şovu süperdi, kendilerini kutluyorum. Devamını da bekliyorum.

 

Dün Erzurum, çok kolay bir galibiyet elde etti. Ama öyle topçular, yolda yürüyerek de bu üç puanı almadılar. Tabi ki, onların da hakkını teslim etmek lazım.

 

Mehmet Albayrak, siftah yaptığı için mutlu oldum.

 

Erhan Çelenk bildiğimiz gibiydi, Defansta Doğan Can ve Fırat iyi birer eküri oldu.

 

Evren, Fahri, Farit, Sinan, Nobre, Savaş hepsi görevini iyi yaptı.

 

Halil İbrahim Mert için özel bir parantez açıyorum.

 

Her geçen gün büyüyor.

 

Türk futbolu İnşallah yeni bir yıldız kazanıyor.

 

Ne diyelim hadi hayırlısı…

 

Hani, NBA Basketbol Ligi’nde acemi çaylak meselesi var ya!, biz bu gencecik Halil İbrahim Tuna, ‘Acemi çaylak’ değil, tam bir usta ayak’ 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 04-10-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları