Nurullah Pala

Aferin sana Alpaslan!...

03.07.2015 Nurullah Pala

Kolay mı? Alpaslan’ın adını taşımak…1071 Malazgirt Zaferi’nin baş aktörü Alpaslan’ın torunu olmak… Bugünlerde dünyanın bir çok yerinde şiddete ve katliamlara maruz kalıyor Müslümanlar… Çin’de de Doğu Türkistan bölgesinde binlerce Müslüman Türk,  Çin işkencesi görüyor. Aziz Mübarek Ramazan gününde Müslüman Türklere oruç tutturulmuyor, eziyet ve işkence ediliyor. Batı ise bu Müslüman Türklere yapılanı uzaktan izliyor. Bakar körler… Kominist Çin hükümeti adeta her Müslüman Türk’ün başına bir polis dikmiş, oruç tutturmuyor, bu insanlara…

Yaşanan katliama Türkiye’nin değişik yerlerinden tepkililer yağıyor. Ama futbol sahalarından öyle bir isim öyle bir tepki gösterdi ki, Çinlilere alkışı ve takdiri hak etti. O isim Kasımpaşaspor’da kiralık olarak top koşturan Belçika doğumlu Türk futbolcu Alpaslan Öztürk’ten geldi. 22 şaşındaki genç yıldız, Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere karşı sergilenen şiddete sessiz kalmadı. Başarılı orta saha oyuncusu, Çin’den kendisine yapılan transfer teklifini ve vaat edilen astronomik transfer ücretini reddetti. Sebebi Çin Hükümetinin Doğu Türkistan Bölgesi’ndeki Türklere uyguladığı şiddetti.  Kasımpaşalı Alpaslan,  "Müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir ülkede nefes almam uygun değildir" dedi.

Üstelik de, “Eğer transfer olursam, transfer ücretimin yüzde 10’nunu Doğu Türkistan Müslümanlarına gönderirim” diyerek de şaşırmıştır Çinli kulüp yöneticilerini, Alpaslan Öztürk…

Artık tüm dünyadaki Müslümanların uyanık olması ve kenetlenmesi gerekir. ‘Biz, siz, sen ben’ kavgalarını artık bir kenara bırakarak, Müslüman’ın onuruna şerefine yakışır hareket etmemiz gerekir. Bakın, bugün Mısır da, Arakan da, Afganistan da, Filistin de, Doğu Türkistan’da, Suriye’de yaşanan Müslüman katliamına tuzu kurular ses çıkarıyor mu?... Kuzey Irak’ta Türkmenlere yapılan saldırı ve katliamlara Emperyalistler hiç müdahale ediyor mu? etmiyorlar.

Tarih boyunca elini suya sabuna dokundurmayan İngiltere beyler paşalar gibi. İsrail, dünyayı parmağında oynatmaya devam ediyor. Artık Müslümanların uyanması gerekir, “Bugün ona, yarın bana” mantığı ile hareket etmesi lazım tüm Müslümanların… Aramıza nifak tohumları atanlara artık ‘dur’ dememiz gerekir.

Bakın dünya üzerinde sadece Müslümanların olduğu yerlerde kan akıtılıyor. Müslümanlara rahat bir nefes aldırılmıyor. Peki biz ne zaman uyanacağız?

Aziz Mübarek Ramazan ayında aklımızı başımıza devşirmemiz lazım. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı gibi, Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostunun olmadığını da iyi kavramamız gerekir… Müslüman, diri ve uyanık olmalıdır sözünü hep birlikte yerine getirmeliyiz.

Bugün Kasımpaşaspor’da kiralık olarak futbol oynayan Alpaslan, “Ben profesyonel futbolcuyum, alacağım paraya bakarım” mantığını çürütmüştür. Alpaslan Öztürk, paranın her şey olmadığını kanıtlamıştır. Alpaslan, Müslüman ve Türk oluşunun paradan daha önemli bir karakter olduğunu kanıtlamıştır. Bence Alpaslan, bugünden sonra benim gözümde bir cesur yürektir. Didier Drogba, Afrika’da ve Filidişi Sahili’nde barışa yönelik başlattığı hareket ve katkılar ile nasıl ki Afrika’nın bir fenomeni olmuş ise; artık Alpaslan da ben ve benim gibi düşünenler için bir fenomen olmuştur.

Bravo sana altın saçlı, beyaz tenli mangal yürekli, altın kalpli çocuk Alpaslan…Maddi menfaatinin önünde maneviyatını tuttuğun için teşekkürler Alpaslan…Müslümanlığın paradan daha önemli bir değer olduğunu herkesime gösterdiğin için kutluyorum seni Alpaslan… Bir sporcu olmana ve işini sadece futbol sahasında yapmana karşın,  UEFA’ya, FİFA’ya rağmen korkusuzca bir siyasi söylemde bulunduğun ve Doğu Türkistan’da Müslümanlara uygulanan Çin işkencesine tepki gösterdiğin için Aferin sana Alpaslan Öztürk…

Erzurumlu futbol antrenörü Sefa Yunusoğulları’nın önceki gün elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden yiğeni Kubilay Yunusoğulları ile arkadaşı Ahmet Ergün’e Allah’tan Rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 03-07-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları