Nurullah Pala

Anlamlı günde anlamlı galibiyet

10.11.2014 Nurullah Pala

Günlerden 9 Kasımdı…9 Kasım Erzurum insanı için çok ayrı yeri olan tarihlerinden biridir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Kurtuluş meşalesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakıldığı Erzurum, 9 Kasımda da önemli bir kahramanlığa imza atan şehir olmuştur. Gazi Ahmet Muhtar Paşa ve Nene Hatun gibi isimlerin yanı sıra Dadaşların destan yazdığı bir zafer gerçekleşmiştir, 9 Kasım sabahında… Erzurum’un Aziziye ve Mecidiye Tabyaları Ruslar tarafından kuşatılmıştır. Bir Dadaşın yolunu bulup, şehre inmesi ile gerçek anlaşılmıştır. Hafız Abdullah Efendi’nin şafak sökerken verdiği Selalar sonrasında Ayazpaşa’da toplanan Erzurum halkı Ruslara karşı 93 harbinde gösterdiği Kahramanlıkla adından tüm dünyaya söz ettirmiştir.

İşte o şanlı günü 2 yıldır Erzurum halkı Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde yaşarken, adeta o anı yeniden yaşıyor ve o ruhla hareket ediyor, Erzurum… Evet!.. Geçtiğimiz yıl bir Erzurumludan daha çok Erzurumlu kesilen Dadaş yürekli Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk önce 2013’te ilk meşaleyi yakarak, Erzurum’un 9 Kasım tarihinde tabyalara yürümesini sağladı. Ecdadının ruhunu yaşayan Dadaşlar dün şafak vakti yine iş başındaydı. Dün saba 05.30 sularında camilerin minarelerinden Selalar verildi. Tarih 9 Kasım 2014’tü… Dr. Ahmet Altıparmak ve Erzurum halkı şehitlikte buluşarak başladılar Ecdadın yolunda yürümeye… Kilometrelerce yol kat ettikten sonra ulaştılar Kahramanların mekanına. Şehitlerin ruhuna Fatihalar okundu… Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. İlahiler seslendirildi. Binlerce Dadaş, Vali Altıparmak sayesinde Ecdadını yad etmenin gururunu yaşadı. Teşekkürler Sayın Valim… Teşekkürler Dadaşlar…

Evet!..Şafak vakti Ecdadına yürüyen ve şehitlere dua okuyan Dadaşlar, Tabyalar dönüşü Kazım Karabekir Stadı’nın yolunu tuttu. 1. Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesi’nin komutanı olan Kazım Karabekir Paşa’nın adının verildiği statta Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un önemli bir sınavı vardı. Dadaşlar bu kez spordaki bu sınavı başarı ile geçmesi gerekiyordu. Doksan dakikanın sonunda da sınavı futbol olarak kötü bir gününde de olsa geçmeyi başardı. Teknik Direktör Taşkın Güngör cezası nedeniyle tribündeydi. Golcü Deniz Sert’te kırmızı kart cezalısı olduğu için kadroda yoktu. Bu aksiliklerin yanında bir de gol yollarında umut bağlanan Aykut Çakay’ın da daha ilk 45 dakikayı bile tamamlayamadan sakatlanıp oyun alanını terk etmesi, korkularımızı ve endişelerimizi artırmaya başladı. Çünkü takım istenilen oyunu sergileyemiyordu. Rakip ceza sahasında son üç beş dakikayı saymazsak, pozisyonu yoktu. İlk yarıda adam akıllı bir kez ceza sahasında Erzurumspor girdi. O da penaltı ile sonuçlandı. Ve Fatih Gültekin topu filelerle kucaklaştırdı.

İkinci yarıda da istenilen Erzurumspor yoktu sahada… Sefer Sever saman alevi gibiydi. Bir iki pozisyonda çıktı piyasaya… Emrah Çalışlar ve Doğa beklerde gayretliydiler. Emre Yüksektepe ve kaptan Mikail Üzümcü çok koşarak arkadaşlarının açığını kapatmaya çalıştılar. H.Cihan Avcu bildiğimiz gibiydi, yine yüreği ile mücadele etti. Defans derinliğindeki Fatih Gültekin ve İbrahim iyi gündeydi. Kaleci Anıl Atağ yine hatasız oynadı. Dadaşların en büyük problemi orta sahadaki başarılı pas trafiğini rakip ceza sahası önünde yapamaması ve istenilen tehlikeyi yaratamaması… En büyük sorun bu… Bu da forvette çekilen sıkıntıdan kaynaklanıyor. Ancak ara transfere kadar Dadaşın yapması gereken en büyük iş, topu Yılmaz Can Taşkıran ile daha fazla buluşturması. Bu futbolcuya koşu ve dripling alanları açması gerekir. Eğer bu iş başarılırsa Yılmaz Can Taşkıran hem kendisi gol şansı üretir. Hem de takım arkadaşlarına gol servisi yapar.

Sonuç itibari ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 9 Kasım gibi Erzurum adına anlamlı bir günde anlamlı bir galibiyet alarak zirve yarışını bırakmamıştır.

Bugün 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Kurtuluş Savaşı’nın Baş Kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76.yılı. Büyük Önder’i özlem sevgi ve saygı ile yad ediyoruz. Nur içinde yatsın… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 10-11-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları