Nurullah Pala

Aşkale’de çifte bayram

28.09.2015 Nurullah Pala

Günlük hayatın ne getireceği hiçbir zaman belli olmaz. Aynen Aşkale’de yaşananlar gibi… Yani bir hafta da Aşkale’de çok şeyler değişti çok… Karabulutlar Aşkale’nin üzerinden dağıldı, Aşkaleliler ve Erzurumlular Kurban Bayramında çifte sevinç yaşadı. Kurban Bayramı’nın arifesinde büyük bir şok yaşayan ve Bölgesel Amatör Lig’e giriş yapamayan Kırmızı-siyahlılar, kendi evinde Karadere maçına çıkamamış ve hükmen 3-0 mağlup olmuştu. Bir musibet bin nasihatten iyidir misali Aşkale’nin yolu açıldı. Sorunlar giderildi, takım İnşallah 4 Ekimde Zağnosspor maçında sahada olacak. Zağnosspor, lige çıpkın gibi bir başlangıç yaparak flaş bir skorla sahadan galip geldi. Şimdiden Erzurum Aşkale Belediyespor ile oynayacağı maçın sonucunu kestirmek çok güç, skor ne olur bilemem, ama Aşkale mevcut kadrosu ile öyle kolay yem olacak cinsten bir takımda değil…

Yani oynanacak olan maçın sonucundan son beni ziyadesi ile memnun edecek tarafı Aşkale’nin BAL’da  ‘yola devam’ etmesidir.

Tabiki takımı yola devam ettiren ilk kişi Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran olmuştur. Kendisini bu kriz döneminde elini değil, gövdesini taşın altına koyduğunu için kutluyorum. Gerçekten başkan çok uğraştı, Erzurum’un BAL ile özdeşleşen takımını kurtarmak için, sonunda başardı, çok şükür…

Evet!...Bölgesel Amatör Lig(BAL) denilince akla Erzurum’da ilk gelen kulüp Aşkale Belediyespor’dur. Mecvut sportif tesisleri, stadyumu ve var olan potansiyeli ile Aşkale Belediyespor, Erzurum adına BAL için adeta biçilmiş bir kaftandır. Şehir merkezine olan yakınlığı ile de çok önemli bir varlıktır Erzurum futbolu adına Aşkale Belediyespor… Keşke Oltu, Pasinler, Horasan, Hınıs gibi ilçelerde bünyesinden Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek futbol takımları çıkara bilse… Özellikle de Karadeniz’e olan yakınlığı ile Oltu, güçlü bir takım kurabilse ve bu yolda mücadelesini sürdürebilse, çünkü Oltu’nun da tesis ve potansiyeli var. Ancak Oltu’yu yönetenler her nedense bu tür sportif olaylara şaşı bakıyor.

Evet!...Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran’a ve takımı BAL’da yoluna devam etmesini sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Enver Bey, takımı kurtarmasının yanı sıra önemli bir icraata daha imza atarak, Sinan Boyacı ve İbrahim Karabıyık’ı Maarif Bayrak’ın yanına monta ederek önemli bir vefa örneği göstermiştir. Üç yıl önce Bölgesel Amatör Ligde Aşkale Belediyespor çatısı altında görev yapan Antrenör Sinan Boyacı ile İbrahim Karabıyık’ın kulübe geri dönmeleri artı bir motivasyonun yanı sıra pozitif bir enerji katacaktır Kırmızı Şimşekler’e…

Vallaha  Aşkale Belediyespor, bu saatten sonra Bölgesel Amatör Ligde neler yapar onu bekleyip göreceğiz, çünkü eksi 3 puanla Zağnosspor maçına çıkacak. Ancak Aşkale’nin Bölgesel Amatör Ligde alacağı sonuçlardan çok Bekasını sürdürecek olması Erzurum futbolu adına çok daha önemli… Görünen köy klavuz istemez, yani mevcut şartlarda amatör liglerde yer alan kulüplerin Bölgesel Amatör Lig için takım yapacakları kanatinde değilim. O zamarn el birliği ile Aşkale Belediyespor’un yoluna devam etmesini ve başarılı olmasını sağlamalıyız. Yani Aşkale Belediyespor’un ayakta durması sadece Belediye Başkanı Enver Başaran, Aşkale Çimento ya da ABS alçının destekleri ile olmaz, tüm Erzurum ve Aşkale halkının da takımı sahiplehmesi gerekir.

Gerçi Aşkaleli futbol severlerin takımı destekleyeceğinden en ufak kuşkumuz yok. Onlar yağmur çumar, kar kış demeden ateşli bir şekilde 90 dakika boyunca takımlarını destekliyor. Ancak Aşkale’nin ileri gelenleri ile işadamları ve esnafından takımı desteklemlesi şart.

Eğer Aşkale Belediyespor kurumsal kimliğni yakalar ve kulübe sabit gelirler getirecek yatırımlara kavuşabilirse, Kırmızı-siyahlılar, uzun yıllar Erzurum futboluna hizmet eder. Aşkale Belediyespor’un lige devam etme kararı alması Kurban Bayramı ile birlikte Erzurumlulara ikinci bayram sevinci yaşatmıştır. 

Şimdiden Aşkale Belediyespor’a başarılar diliyoruz.  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 28-09-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları