Nurullah Pala

Ayaklarına ve yüreğine sağlık Elif

02.03.2016 Nurullah Pala

Kayak sporunda uluslararası arenada epey uzun zaman oldu sevindirici bir haber almayalı…

Tabi Kayaklı Koşa ve Alp Disiplininde ve kayakla atlamada sporcularımızın uluslar arası arenada elde ettikleri başarılı dereceler vardı. Özellikle de kayakla atlama da en son zaferi Samet Karta ile yaşamıştık.

Tabi Alp disiplininde şu anda Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde başarılı bir şekilde eğitim görevliliğini yapan Atakan Alaftargil Hoca, yıllar önce Türkiye’yi Kış Olimpiyatlarında temsil etmişti, aynen ağabeyi Arif Alaftargil gibi… Tabi eskiden Yakup Kadri Birinci ve Ahmet Demir’in de kış olimpiyatlarında yarıştığını spor severler olarak hepimiz biliyoruz.

Evet!... Kayağın en zevkli dallarından biri olan ve adrenalin sporu olarak da bilinen snowboardda gelen müjdeli haberle bir anda keyiflendik.

Pazar günü cep telefonum çaldı, arayan eski Milli kayakçı ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) kayak antrenörü Ömer Karslı idi…

Ömer Hoca, büyük bir heyecanla ve Elif Kübra Geneşke’nin elde ettiği zaferden bahsediyordu. O kadar heyecanlanmıştı ki, sesinin titrekliği cep telefonuna yansıyordu.

Ömer Karslı, sporcusu Elif Kübra Geneşke’nin Kayseri’de Dünya Kayak Federasyonu tarafından yapılan FIS Snowboard Dünya Kupası’nda dünyanın en iyi kayakçıları ile yarıştığını söyledi.

Yıldızlar Kayak Kulübü sporcusu ve TOHM’un milli kayakçısı Elif Kübra Geneşke, Türkiye’ye büyük bir onur yaşatarak, dünyanın en iyi Snowboardcularına kafa tuttu. Eski profesyonel  futbolcu Aytekin Geneşke ve eski TFF Bölge Müdürü Serap Geneşke’nin kızı olan Elif Kübra Geneşke, sporcu ailenin kızı olmanın hakkını fazlasıyla verdi, Kayseri’de…

Başta da belirttiğim gibi snowboard adrenalin yüklü bir spor branşı… Özellikle de yıllarca bu spor branşını biz zengin ve sosyete  sporu olarak tanıdık, ama Erzurumlu sporcu bir ailenin kızı, bize snowboardun sadece sosyete ve zenginlerin yapabileceği bir spor dalı olmadığını kanıtladı. Özellikle de annesi Serap hanımın teşvikleri ile  alp disiplininden snowboarda geçiş yaptı. Daha şunun şurasında 2011’de başladığı bu spor dalında beş yılda büyük aşama kat edip, dünyanın en iyi kayakçıları ile yarışma onuruna erişti.

Erzurumlu Dadaş Kızı Elif Kübra Geneşke, şimdi olimpiyatlara katılmak için ter dökecek. İnanıyorum ki, tüm kotaları aşıp kış olimpiyatlarında ülkemizi başarı ile temsil edecektir, aynen FIS Dünya Kupası’nda olduğu gibi…

Evet!... Elif Kübra Geneşke’nin bu başarısı Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile GHSİM’ler ve spor federasyonlarının da moralini yükselterek, şevklerini artırmıştır. Devletimizin ve Hükümetimizin sporda daha büyük başarılar elde edilmesi için açtığı TOHM’ların da önemini gündeme getirmiştir.

Dileriz TOHM’lardan daha nice başarılı sporcular çıkarak, ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil ederek, madalyalar kazanır.

Tebrikler Elif Kübra Geneşke, olimpiyat yolun açık olsun, şimdiden başarılar…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları