Nurullah Pala

BAL’ımıza tuz katmayın

10.09.2015 Nurullah Pala

Malum  bir yanda yaşanan hain terör olayları, bir yanda A Milli Futbol takımımız ve basketbol maçları ve bir diğer yanda Erzurum’da yapılan Birinci Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası, bu kadar gündem yoğunluğunda Bölgesel Amatör Lig Takımımız Aşkale Belediyespor’da yaşananlar ortada kaynayıp gitti. Tabi bir de BB Erzurumspor-Dersimspor kupa maçının gündeme oturması ile birlikte Aşkale Belediyespor adeta rafa kalktı.

Erzurum futbolunun aslında göz bebeklerinden biridir Aşkale Belediyespor. Türkiye’in en ateşli taraftarını bünyesinde barındıran bir spor kulübüdür Aşkale Belediyespor…  Erzurum’da futbol denince akla ilk gelen ilçelerden biridir Aşkale… 3 Mart  Beldespor adıyla çıktığı futbol yolculuğunda Aşkale sevgisi 2012-2013 sezonunda tavan yaptı. Kırmızı-siyah renkleri ile Kırmızı şimşekler lakabını alan Erzurum ekibi, gerek Aşkalelilerin gerekse Erzurumluların sevgilisi oldu. Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa koşarken, hatırlamak da istemeğimiz o üzücü kaza meydana geldi, Mart 2013’te… Trafik canavarı Aşkale futbol takımını Göle deplasmanı sonrasında Aksu kapıda yakalamıştı, trafik canavarı Gürol Çobanoğlu’nu kendisine kurban seçerken, çok şükür kafiledeki diğer isimler hayatta kaldılar. Bazılarının futbol yaşantısı bitti, ama çok şükür ki, ayaktalar…

Futbol şehidi Gürol Çobanoğlu’nu bir kez daha rahmetle anarken, esas konumuza geçelim, önce Aşkale’de Can Ramazan Kara çatlağı oluştu. Kaptanla birlikte 12 futbolcu kampı terk etmişti. Daha sonra iş tatlıya bağlandı, gidenler döndü, bir tek kaptan Can Ramazan Kara hariç…

Kırmızı-şimşeklerde tam sular duruldu, derken Kulüp Başkanı Zafer Alkan görevinden istifa etti. Geçtiğimiz sezon göreve gelen kulüp başkanı Alkan, kısa sürede spor kamuoyu ve Aşkale Belediyespor taraftarı ile iyi diyaloglar kurdu. Kısa sürede genç bir  spor adamı olarak büyük bir tecrübeye sahip oldu. Takımını Süper Amatör Ligden BAL’a taşımayı başardı.  Alkan, istifa gerekçelerini önce gün sıralamıştı. Artık geri dönüp olayı irdelemenin Erzurum futbolu adına bir yarar getirmeyeceğini düşünerek, Alkan’ın istifa kararını bir kenara iterek, bundan sonra ne olur ona bakmak lazım. 2013’te talihsiz trafik kazası sonucu 3. Ligin kapısından dönen Aşkale, yeni bir başarı için çıktığı yolda gruptaki diğer 13 takımın hepsi kadar şu anda şampiyonluk şansı var. Çünkü henüz lig başlamadı. Daha takımların gerçek gücünü görmek için, ligin başlamasını beklemekten ve haftaların ilerlemesini görmekten başka şansımız yok. Aşkale Belediyespor Erzurum’un önemli bir futbol kulübüdür. Sırf bu yüzden de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, kırmızı-siyahlı kulübe destek verdi. Aşkale Çimento’nun ve Aşkale Belediyesi ile ABS Alçı’nın da kulübe yıllardır destek verdiğini biliyoruz. İnanıyoruz ki, Aşkale Belediyespor’daki bu yönetim boşluğu bir an önce son bulur ve takım hedefe motive olur. Erzurum’un futbolda söz sahibi olması ve BB Erzurumspor ile birlikte daha güçlü bir konuma gelmesi, Aşkale’nin 3. Lige çıkması şart olmuştur. Trabzon’un, Rize’nin, Erzincan’ın, Ardahan’ın, Kars’ın, Iğdır’ın, Bayburt’un, Gümüşhane’nin, Artvin’in takımlarının ne kadar 3. Lig iddiası ve şansı var ise  Aşkale’nin de o kadar şansı vardır. Erzurum’un yetiştirdiği önemli futbolcular bu kulübün formasını giymektedir, bu nedenle başarı kaçınılmazdır. Başarı içinde bir an önce Aşkale Belediyespor’un yeni başkanı belirlenmeli ve yol haritası belli olmalıdır.

İnanıyorum ki, Erzurum ve Aşkale halkı da lig başladığında Aşkale Belediyespor için gereken vefayı gösterecektir. Başarılar Maarif Bayrak ve Mehmet Kırık Hoca… Başarılar futbolcu kardeşlerim… Artık bu saatten sonra BAL’ımızı tuz katıp da  BAL’ımızın tadını kaçırmayın.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 10-09-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları