Nurullah Pala

Başka yolu yok

25.07.2016 Nurullah Pala

2011 UNIVERSİADE ile birlikte adını tüm dünyaya duyuran Erzurum, maalesef geçtiğimiz kış, Rusya ile olan uçak düşürme krizinden sonra kış turizminde büyük bir darbe almıştı.

 

Kayak sezonunda bir numaralı müşterimiz ve Palandöken’in müdavimleri Ruslar’ın Erzurum’a gelmememi kış turizm sektörünü vururken, uçsuz bucaksız kayak pistleri tamamen yerli turistlere kalmıştı.

 

Dileriz, bu kış Palandöken yine cıvıl cıvıl Ruslar’la ve de Avrupa’nın diğer ülkelerinden gelecek olan turistlerle dolup, taşar.

 

Evet!... Kış turizminin yanı sıra Erzurum son yıllarda Yüksek İrtifa Futbol Kamp Merkezi ve salon sporları ile ferdi sporlarda da yükseklik kampları için ideal bir merkez haline gelmişti.

 

Buz sporları ile ilgili federasyon başkanlarının ve yönetimlerinin büyük bir kısmının Erzurumlu olması büyük bir avantaj ve bu avantaj sayesinde de kış ve buz sporlarında genelde kamplara Erzurum ev  sahipliği yapıyor.

 

Evet!...Futbol yüksek irtifa kampları için bulunmaz bir yer olan Erzurum, geçtiğimiz yıllarda bir çok Süper Lig ve PTT 1. Lig takımını ağırlamıştı.

 

Bu sezonda çok sayıda takım Erzurum’a geliyor, ancak Süper Ligden bir tek Gençlerbirliği bu kenti tercih etti.

 

Geri kalan takımlar başka yerlere gitti.

 

Tabi geçtiğimiz yıllarda Erzurum’da kamp yapan birçok takımın başarı trendinde Erzurum kamplarının büyük rol oynadığı kesin, ancak bu sezon niçin takımlar Erzurum’u tercih etmedi, bunun sırrını henüz çözemedik.

 

Evet!... Erzurum yayla havası ile futbol takımları için ideal bir kamp yeri, ancak bu memleketin en büyük talihsizliği ormanının olmaması…

 

Bunu daha önce Yüksek İrtifa Kamp Sahaları’nın açılışı için Erzurum’a gelen Türkiye Futbol Direktörü ve Milli Takımlar Teknik Patronu Fatih Terim de dile getirmişti.

 

İmparator Terim, “Erzurum’a gelen kulüp sayısını artırmak istiyorsanız, her tarafı ağaçlandırın” demişti.

 

Evet!...İmparator’un açıklamalarının ardından şehirde bir tüm Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitelerimizi bir kenara çekersek, diğer kurum ya da kuruluşlarda yeterince ağaçlandırma girişimi göremiyoruz.

 

Tabi, burada Orman Bölge Müdürlüğü’nün didinip, çırpınmasını da göz ardı etmemek lazım.

 

Bir de Erzurum GHSİM’yi…

 

Diğer kurum ve kuruluşlar adeta yatışta…

 

Evet!...Yeşil ve ormanlık bir Erzurum için sadece Büyükşehir Belediyesi’nin ya da ilgili kurumun değil tüm Dadaşların seferber olması lazım.

 

Yeşil ve ormanlık bir Erzurum için aynen demokrasi nöbetinde olduğu gibi kenetlenelim.

 

O vakit göreceğiz ki, yeşili ve ormanı bol Erzurum’da herkes oksijen soluyacak.

 

Gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yapacağı yeni sahalarla, Erzurum tam bir tesis zengini olacak.

 

Ve; Türkiye ile diğer ülkelerden kamp için Dadaşlar diyarına akın olacak.

 

Şehrimize futbol takımlarının gelmesini istiyorsak, yeşil ve ağaçlandırmadan başka yolumuz yok. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 25-07-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları