Nurullah Pala

Besim’in Aslanları farkı açıyor

16.11.2015 Nurullah Pala

1973 ve 1997 ruhunun kendisini hissettirmeye başladığı günler yaşıyoruz, Erzurum’da… Her geçen gün ayrı bir heyecan ve ayrı bir renk katıyor,  BB Erzurumspor hayatımıza… Bugünlerde Mavi-beyaz aşkımız her geçen gün tavan yapıyor.

Cumartesi günü de koştuk tribünlere…Kışın nefesini hissettirdiği Erzurum’da maç günü güzel bir hava diyebileceğimiz bir ortam vardı Kazım Karabekir Stadı’nda… Saha zemini alttan ısıtma sayesinde yemyeşildi, artık Erzurumlu olarak diğer statların zeminlerini kıskanmayacağız. Çünkü GHSİM pırıl pırıl bir zemini futbol takımımızın hizmetine sundu. Tribünlerde de radyan sistemi taraftarın içini ısıtınca, keyifli bir maç izledi Dadaşlar…

Arsinspor’un başında şampiyonluk yaşadığı şehirde Erzurum’a rakip olan Teknik Direktör Fethi Türkoğlu, hiç oyunu çirkinleştirmedi. Takımına cesur top oynattı.  Katı bir defans anlayışından uzak duran Arsinspor, Kazım Karabekir’deki muhteşem ortamın tadını çıkarmak ve futbolu keyifli hale getirmek için elinden geleni yaptı.

Teknik Direktör Besim Durmuş, yönetimindeki BB Erzurumspor’a gelince; taraftarının desteği ve namağlup unvanının vermiş olduğu güvenle çıktı sahaya… Her geçen gün büyük takım endamını veriyor bize, Besim Hoca’nın talebeleri…

Belki gol pozisyonu bakımından Düzyurt maçındaki zenginlik yoktu, ancak yine de hatırı sayılır derecede gol pozisyonuna girdi, Besim Hoca’nın öğrencileri…Bir kere taraftarının desteği ile doğru bir iş yaparak maça çok hızlı bir giriş yapan Dadaşlar, daha ilk dakikalarda rakip kalede gol aradı. Kaptan Mehmet ve Savaş Tağa ile iki pozisyondan yararlanamadı Mavi-beyazlılar. Arzulanan gol 37. Dakikada kaptan Mehmet’den geldi. ‘Bay Gol’ bir gol daha hanesine yazdırıp, 100’ler kulübüne bir adım daha yaklaştı. İkinci yarıda da farkı artırmak isteyen bir Erzurumspor vardı, sahada… Kaçan gollere rağmen panik yapmayan ve hatta bir iki pozisyonda en az 21 pas yaparak topa sahip olan bir takımın zirveyi ne kadar çok hak ettiğine de şahit olduk. Besim Durmuş’un öğrencileri, ikinci golü ararken kalesinde de pozisyon vermemesi ile takdir topladı. Arsinspor oyunu çirkinleştirmeden müsabaka oynamasına rağmen, Dadaşların kalesine bile yaklaşamadı. Dadaş, komplike bir mücadele ile Arsinspor’u sokmadı ceza sahasına… Konuk takım bir kez 32’inci dakikada BB Erzurumspor ceza sahasına girdi, bir de ofsayt pozisyonunda topu ağlara gönderdi, hepsi o kadar. Yani pozisyon ofsayt olmasaydı, Arsinspor koca maçı sadece bir pozisyonla tamamlamış olacaktı. Unutmadan bir de 80.dakikada ceza sahasının dışından çekilen cılız şutu kaleci Ahmet,  altın eldivenlerinde topu eritti, hepsi o kadar.

Bir kere Besim Hoca’yı tüm futbolcularını hazır tuttuğu için kutluyorum. Giren oyuncu çıkan oyuncuyu aratmıyor. Herkes işin ciddiyetinin farkında. Hatta forma savaşının aslanın midesinde olduğu gerçeği yaşanıyor, şu an BB Erzurumspor’da…

Doğan Can Otman ile Osman Berkay Özçelik savunmada hatasız oynadı. İbrahim Demirer ile Mehmet Yeniler de oynadıklarında çok başarılı oldukları zaten bizlere kanıtlamışlardı. Bu tatlı rekabet hem takıma olumlu yönde yansıyacak, hem de alternatif ve derinlik konusunda Teknik Patron Besim Durmuş’un elini biraz daha güçlendirecek. Mesela Halil Uysal uzun bir aradan sonra maçın ikinci yarısında oynama şansı buldu. Top ayağına yakışıyor. Dadaş’a ileri ki haftalarda çok fayda sağlayacağa benziyor. Savaş Tağa ve Erhan Çelen yine sahada şov yaptılar. Cebrail Serçek zor kaptığı formayı bırakmamak için canını dişine takıyor. Doğa İşeri, işinin en iyi eri olmaya devam ediyor. Emre Hasan Balcı, Cumartesi günü yine süperdi. Büyük takımlara tavsiyem izleyin bu çocuğu… Oyuna son anlarda giren Cihan da kısa sürede doğru işler yaptı. Teknik Patron Besim Durmuş’un ne yapıp, edip bu Oltan için bir formül üretmesi gerekir. Daha uzun süreli sahada kalması için.. Çünkü Türk futbolunun en fazla golcü oyuncu sıkıntısı çektiği günümüzde Oltan Karakullukçu gibi yetenekleri çok iyi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Sonuç itibari ile Cumartesi günü mavi-beyaz bayrak coşkusunun yaşandığı bir ortamda 1973 ve 1997 ruhunun yeniden canlandığına tanık olduk. Teknik Patron Besim Durmuş’un Aslanları, aldıkları 2-0’lık galibiyetle haftanın en karlı takımı olurken, rakiplerine de puan farkı atmaya devam etti. Tebrikler gençler….

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-11-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları