Nurullah Pala

Bir dakikalık coşku

22.04.2015 Nurullah Pala

BB Erzurumspor bu sezonun düğüm maçına çıktı. Sonuç 1-1 bitti ve artık yeni bir heyecan başlıyor. Önce Dadaşlar kalan 3 hafta sonunda puan cetvelindeki yerini koruyacak. Sonra da şansını Play-Off’ta deneyecek.

Ne güzeldi, takım Bayburt deplasmanında 3 puanla dönmüş ve şehirde şampiyonluk nidaları yükselmişti. Tabelacıların da işi açılmıştı. Her köşe başında birileri Erzurumspor’a şampiyonluk yolunda başarılar diliyordu…

Evet!...Erzurum gerçekten şampiyonluk moduna girmişti. Bayburt’tan gelen zaferle Ankara Demir maçı hem kulüpte hem de şehirde yapılıyordu. Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum-Ankara Demir maçı öncesinde zirve yapıyor ve dev karşılaşma ile ilgili yapılması gerekenler anlatılıyordu. Ardından BB Erzurumspor ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortak bir karar alıyor, maçın biletleri günler öncesinden Cumhuriyet Caddesi’nde satışa sunuluyordu. Dadaşlar dev maçı izlemek için bilet alma yarışına giriyor ve biletler maça saatler kala tükeniyordu.

Evet! Beklenen an artık gelmişti. Stadyumdan içeri girenler muhteşem bir ambiyans ile karşılaşıyordu. Devletin ve Hükümet’in 2011 UNIVERSIADE sürecinde Erzurum’a kazandırdığı Kazım Karabekir Stadı tribünleri mahşeri bir kalabalığı andırıyordu. 3. Ligde oynanan bir mücadelede 23 bin kişi statda vardı. İşte bu tablo alkışı hak ediyor. Ulusal medyanın bile gündemine girdi, Erzurum taraftarı ile… İnşallah bu sezon sonunda Erzurum hedeflediği 2. Lige çıkar, ama daha şimdiden taraftar şampiyonluğunu ilan etti bile… Yani sizin anlayacağınız tribünlerde yankılanan bir söz var ya “Bu sene de şampiyon taraftar…”

Evet! Bu sezon Fenerbahçe’nin Galatasaray’ın bile bulamadığı taraftar desteğini arkasına alarak Ankara Demirspor karşısına çıkmıştı.

Erzurum’un işi Play-Off’a bırakmadan erken bitireceği bir karşılaşmaydı, dünkü Ankara Demirspor maçı…Bu yüzden de Teknik Direktör Turhan Özyazanlar, gole yakın ne kadar isim varsa hepsinin ismini yazmıştı, 18 kişilik esame listesine…

Evet!... Ankara Demirspor öyle gözümüzle büyüteceğimiz bir takım değildi. Ne bir K. Maraş BBSK, ne bir Beylerbeyi, ne de Anadolu Üsküdar  ne de Orhangazi ayarında bir takım değildi benim gözümde… Yani yenilmeyecek bir ekip değildi. Şahsi kanatimi dile getiriyorum,  grupta vasat bir futbolcu kadrosuna sahip bir görüntü çizdi, Ankara Demirspor benim gözümde. Aynen geçen sezonu göz önünde bulunduralım ve Düzyurtspor örneğini ele alalım. O kadar güçlü ve iddialı takımlar vardı ki; aradan sıyrılan Düzyurt şampiyon olmuştu. Bu yılda belki Ankara Demirspor şampiyon olacak grupta, bekleyip üç maç sonra göreceğiz. Ama Ankara Demirspor’un tek bir yönü dikkatimi çekti. Sabırla mücadele eden bir görüntüsü var. Bu da belli ki bir çok maçta rakiplerini ve rakiplerinin taraftarlarını gıcık etmiş…

Evet Ankara Demir, dün de bizi gıcık etti, tribünde… Ama Erzurum’dan kendi istediğini aldı, o başka bir konu….

Evet!... Belki Ankara Demir şampiyon olup ikinci lige çıkacak, bu da futbolun başka bir yüzü ve cazibesi…

Evet!... Dün stresli olan ve mutlak kazanması gereken Erzurumspor olduğu için Ankara Demir, bu zaafımızdan faydalandı. Dadaş bir türlü oyun kuramadı… 23 bin taraftarın aşırı baskısından hatalar yapıldı. Konuk takım futbolcuları da dolu tribünler önünde kendilerini göstermek için ne gerekiyorsa onu yaptılar. Mesela 80 forma numaralı Umut Aslan gibi… Erzurumspor’un kampından dönen 70 forma numaralı Fatih Özçelik gibi…  Fatih’in de Erzurum’un İspir ilçesinde doğduğu öğrendik ve Sanayispor’da top koşturmuş… Zaten başka da şahsen benim gözüme konuk takımdan batan oyuncu olmadı. Dedim ya! Stresli olan ve baskı altında kalan BB Erzurumspor oldu. Futbolcular üretken olamadı. Ne kanatlardan etkili ataklar geliştirebildik. Ne de derinlemesine gidebildik. Ancak Teknik Direktör Turhan Özyazanlar’ın ‘Ya hepten kaybederim ya da kazanırım’ mantığı ile Erzurum bütün gol kozlarını oynadı ve sonunda da beraberlik golünü Seddar Karaman ile bularak en azından bir puanı kurtarıp, hem matematiksel olarak zirve şansını sürdürdü. Hem de Play-Off potasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Evet!.. Dün Erzurum 7’den 70’şe Kazım Karabekir Stadı’ndaydı. 23 bin taraftar vardı. Ancak Ankara Demir hepimizi uyuttu. Maçın ilk yarısının sonlarına doğdu uzun süreli tezahürat yapan taraftar sustu. 51. Dakikada Sefer Sever’in direkten dönen tapu ile heyecanlanan taraftar iki dakika süreyle tezahürat yaptı, hepsi o kadar. Bu da bir takımı coşturmak için yetmez. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 22-04-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları