Nurullah Pala

Buyurun beyler! Maça…

22.10.2014 Nurullah Pala

Çok fazla değil, beş gün önce evindeki kabusa son verip Van Büyükşehir’i dörtleyerek, zirveye yol alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, dün de hafta içi mesaisinde iyi bir iş çıkarttı. Teknik Patron Taşkın Güngör’ün öğrencileri Etimesgut Belediyespor engelini 2-1’le geçti. Çok anlamlı bir galibiyet aldı. Öyle ki, bugüne kadar oynadığı deplasmanlardan Bergama karşılaşması hariç kazanan Mavi-beyazlıların Başkentte de galip gelmesi, takıma deplasman özgüvenini yeniden kazandırdı. Bu sezon üst üste iki kez maç kazanarak duble yaptı. Cumartesi günü oynayacağı Beylerbeyi müsabakası öncesinde büyük bir moral depoladı. Teknik Patron Taşkın Güngör ve ekibi büyük bir iş başararak Başkent’ten üç puan çıkartmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum. Futbolcuları yürekten kutluyorum. Bu galibiyet Beylerbeyi maçı öncesi ilaç gibi geldi, Vallahi…

Dün oynanan Etimesgut Belediyespor galibiyeti sonrasında telefonda konuştuğum Futbol Şube Sorumlularından Müfit Öğe’ye ilk önce statta Erzurumlu var mıydı? Diye sorduğumda: “300-400 kişi vardı” cevabını aldım. Bu rakam deplasmanda oynayan bir takım için önemli bir rakam… Çünkü Süper Lig’de bile bir çok takımın maçlarını ancak o kadar sayıda Passolig sahibi taraftar izliyor. Ankara’da B.B Erzurumspor’a taraftarın ilgi göstermesi bu şehrin artık futbolda şampiyonluğa susamışlığın bir özlemi olduğu kesinleşti. Geçtiğimiz hafta sonu Dadaşlar Grubu öncülüğündeki az sayıda taraftarın özverili desteği de aslında, Ankara yolculuğu öncesinde bize bir ipucu vermişti.

Ankara’dan gelen müjdeli haber inanıyorum ki, Erzurumluları harekete geçirecektir. Cumartesi günü işinden, aşından fedakarlık yapıp, Dadaşlar takımı Beylerbeyi maçında destekleyecektir. Artık futbolda seyircisiz, başarının olmayacağı aşikar iken, bir de görsel güzelliği de unutmamak gerekir. Bir statta iki takım ne kadar iyi mücadele ederse ettin, nasıl futbol oynayacaksa oynasın, seyirci yoksa hepsi hikaye… Evet! spor seyirci ile güzel, bu basketbol olsun, voleybol olsun, karate ya da güreş fark etmez… Futbolun en büyük unsuru seyirci, meyvesi de goldür. Stada giden taraftar gol görmek ister. Ama tabi ki kendi takımın gol ya da goller atmasını arzular.

Evet!..B.B Erzurumspor, Ankara deplasmanında hayati bir maç kazanmıştır. Deplasman başarısını devam ettirmiştir. Van maçında taraftarı ile barışan Mavi-beyazlılar, Beylerbeyi karşılaşmasında taraftarı ile bütünleşecektir. Bence sezonun en zor maçı olacağı kesin… Çünkü mavi-beyazlıların bu sezon oynayacağı en ciddi rakiplerden biri Beylerbeyi… Konuk takım Erzurum’un da puan cetvelinde sadece bir puan gerisinde, ligde orta sıralarda… Beylerbeyi’nin orta sıralarda olmasının benim açımdan hiçbir önemi yok. Önceki hafta Bayburt ile oynadığı maçı izleyen eski Futbol Hakemi ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. A. Vahit Doğar’la konuşurken,(Kendisini Yrd.Doç’luktan Doçentliğe  geçtiği için tebrik ediyorum.) kendisi Beylerbeyi’nin iyi bir takım olduğunu belirtti. Zaten deplasmanda bir takım dört gol atabiliyorsa, zaten iyi bir ekiptir. Erzurum’u doğrusu bu hafta zorlu bir rakip bekliyor.

Burada en büyük görev Erzurumlulara ve taraftara düşüyor. Cumartesi günü tribünler doldurulmalı ve takıma destek verilmeli. O zaman ne diyoruz? Buyurun beyler, maça… Cumartesi günü oynanacak olan Beylerbeyi maçı kazmaz. Hani ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in bir sözü var ya; “Bizi izlemeye devam edin, kaçırırsanız, üzülürsünüz.” Evet bizde şimdiden diyoruz, Cumartesi günü Kazım Karabekir Stadı’nda büyük bir maç var. Bu müsabakayı kaçırırsanız üzülürsünüz. Bizden söylemesi…Haydi hoş çakalın…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 22-10-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları