Nurullah Pala

Çifte heyecan

23.01.2015 Nurullah Pala

Özellikle ilk yarıda iç sahada sancılı geçen bir dönemin ardında ligin ilk periyodu tamamlandı. Sakaryaspor’un 31 puanla lider bitirdiği devrede, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligin ortalarında bocalasa da son dönemlere doğru toplarlanıp, aldığı puanlarla Play-Off potasında kalmayı başardı.

Zirve mücadelesi yapan Dadaşların temsilcisi, aradaki puan farkının açılmasına izin vermeyerek altı puanlık farkı ligin ikinci devresine taşıyarak giriyor. Sezon içinde teknik adam değişikliğine giden Mavi-beyazlı takım, ikinci devreye de adeta yeni bir futbolcu kadrosu ile giriyor. Belek kampında hatırı sayılır transferler yapan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, değim yerinde ise işi uzatmaya bırakma niyetinde değil.

Yani ilk beşten önceki hedef, şampiyonluk… Bu doğrultuda transferler yapıldı.  Türkiye Futbol Direktörü ve Milli Takımlar Teknik Patronu Fatih Terim’in Türk futbolu ile ilgili yaptığı konuşmalarda Dadaşları cesaretlendirirken, işi de şansa bırakmamayı hatırlattı. Tesisleri dört dörtlük olan, kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atan Saim Özakalın başkanlığındaki BB Erzurumspor, bir yandan şampiyonluk hesapları yaparken, bir yandan da UEFA ve TFF’nın Mali Fair-Play uygulamalarında hedefi tutturan kulüplerden biri olmanın planlarını yapıyor.

Bu anlamda Saim Özakalın yönetimi gayet doğru yolda ilerliyor. Takımdan gönderdiği oyuncularla iyi diyaloglar içerisinde yollarını ayırdı. Kimsenin kalbini kırmadı. Hep uzlaşmacı oldu. Bu da BB Erzurumspor’un kitlesel takım olması ve Türkiye’deki diğer kulüpler ve futbolcular nezdinde saygınlığını korumasına neden oldu.

Artık BB Erzurumspor her yerde saygın bir kulüp olarak adlandırılırken, burada çalışmak için teknik adamların can attığını ve futbolcularında top oynamak için iştahlandığını çok iyi biliyoruz.

Bu düşüncelerimizi aktarırken, bir olaya da değinmeden edemeyeceğim. Nazilli Belediyespor’a giden eski kaptan Fatih Gültekin ile Afyonkarahisar’a transfer olan Deniz Sert’in Erzurum ve mavi-beyazlı kulüp için övgü dolu sözleri, aslında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un saygınlığının en büyük örneği… Bende bir Erzurumlu futbol sever olarak bu iki kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum. Kimbilir, dünya küçük, yollarımız yine kesişebilir…

Bu dipnotu düştükten sonra konumuza devam edelim. Fatih Terim’in görüşlerini açıklamasından sonra Spor Toto 3. Lig’in en kısa sürede kaldırılacağı konuşuluyor. BAL Liginden şampiyon olarak Spor Toto 3. Lig’e gelen ve dört sezondur da bu ligde yer alan BB Erzurumspor, artık sezon sonunda 2. Lige çıkmak istiyor. Bu anlamda da iyi transferler yaptı. Bu takım ilk haftaları azami puan kaybı ile tamamlarsa ilerleyen haftalarda gerçek gücünü gösterecektir. Üç puanlık sistemde liderle altı puanlık farkında kapanmayacak bir rakam olmadığına göre fevkale de Erzurumspor maçlarını kazanıp şampiyon olabilir. Bu öncelikle taraftar gücü ile başarılacaktır. Erzurum’un mükemmel bir stadyumu da olduğunu hesaba katarsak, taraftar, yönetim, taraftar ve şehir bütünleşmesi ile sezon sonunda şampiyonluk kürsüsüne BB Erzurumspor’un çıkacağı inancındayım.

İnanıyorum ki, taraftar ikinci devrede Kazım Karabekir Stadı’nın tribünlerini doldurarak takıma gereken desteği verecek.

Evet!...Bu hafta çifte heyecanı birden yaşayacağız. Öncelikle bugün kongre günü. Mavi-beyazlıların olağan genel kurulundan Saim Özakalın ve ekibi güven tazeleyerek çıkacak. İçişyeri Bakanı Efkan Ala,  Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı,  ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ve Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın da yönetimin arkasındaki önemli dinamikler olması Saim Özakalın ve ekibi için önemli bir itici güç olacaktır. İkinci heyecan ise takım yenilenen çehresi ile ilk maçına Pazar günü Ayvalık deplasmanında çıkacak. Nasıl ki, onlar ilk maçta Erzurumspor’u yendi ise, mavi-beyazlılar da Ayvalık’tan üç puanla dönebilir. Haydi hayırlısı… Bahtımıza ne çıkarsa… Puan olsunda bir olsun, üç olsun fark etmez. Ama üç puan olursa ballı kaymak olur. Başarılar Büyükşehir Belediye Erzurumspor… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 23-01-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları