Nurullah Pala

Çocukları eğlenirken görmek beni çok mutlu etti

04.02.2016 Nurullah Pala

SODES, eğitime, spora ve kültüre verdiği desteklerle takdir topluyor. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın da destek verdiği proje tüm hızıyla sürüyor.

Erzurum’da ‘Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’ sloganı ile yola çıkılan projede öğrencilerin ve antrenörlerin yüzü gülüyor. Oltu, Çat, Köprüköy, Tekman, Hınıs, Aşkale, Palandöken, Karayazı, Karaçoban, Pasinler, ve  Palandöken, Aziziye ve  Yakutiye gibi ilçeler pilot ilçeler olarak belirlendi.

Esasında güney ilçelerinin ön planda tutulduğu proje kapsamında önemli bir spor yetenek avcılığı başladı. ‘Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’ projesine SODES tam 499 bin 310 TL’lik bir destekte bulundu. Alınan spor malzemeleri ile Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçe müdürlüklerinin yanı sıra ilçelerdeki spor müdürlüklerinin spor malzemesi eksikliklerinin giderilmesi ve spor salonlarındaki eksik görülen malzemelerin bu proje sayesinde tamamlanması sağlandı. SODES sayesinde şimdi Erzurum genelinde 8 bini aşkın gencin spor yapması sağlanacak. AR-GE Enformasyon ve Organizasyon Şube Müdürü Şinasi Polat  ile Proje Koordinatörü Mustafa Kocaman’ın önemli projenin SODES tarafından desteklenmesinde çok büyük katkısı oldu. Özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum hem Şinasi Polat’ı hem de Mustafa Kocaman’ı… Kendileri Kocaman bir teşekkürü hak etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube müdürleri Murteza Cengiz, Bülent Tilkidöğen, Güngör Şenses, Harun İşçi, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ve diğer ilçe müdürlerinin de Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğündeki projenin başarı ile yürütülmesinde gayretleri oldu. İlçe müdürlüklerinde titizlikle dağıtılan spor malzemeleri şehir merkezindeki antrenör ve sporculara da başarılı bir şekilde ulaştırıldı. Emeği geçen herkesi kutluyoruz, bu anlamlı projeden dolayı…

Toplam 47 bin lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’nin en önde gelen spor kentlerinden biri olan ve 17 bin faal lisanslı sporcusu ile spor müsabakalarına iştirak eden Erzurum’da 8 bini aşkın yeni gencin sporla buluşturma gayretleri hakikaten takdire şayan bir olay…

Ne güzel bir slogan ‘Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’ projesi… Bu proje sayesinde çocuklar ve gençler sporu sevecek. Spora bağlanarak hem kötü alışkanlıklardan uzak duracak. Hem de obezite olmayacak.

Tabi bu projenin başarılı bir şekilde hayatiyete geçmesinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katkıları çok büyük… Valilik Proje Koordinasyon Ofisi’nin de emekleri oldukça fazla… Teşekkürler Valilik Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü İlhami Atasever ve ekip arkadaşlarına…

Evet!... Yıllar önce bir film izlemiştim, filmin bir sahnesinde padişah ya da İmparator ne derseniz artık, bir etkinlikte aynen şunu söylüyordu:

“Halkımı eğlenirken görmek beni çok mutlu ediyor.”

İşte dün de Yakutiye Spor Salonu’nda mutlu yüzler vardı. Sıcak samimi ve sade bir törende spor malzemelerine kavuştu, antrenör ve öğrenciler… Çocukları eğlenirken görmek beni çok mutlu etti.    

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 04-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları