Nurullah Pala

Dam dum 1-1

01.02.2015 Nurullah Pala

Bunca senedir futbolun içerisindeyim, ilk kez bir maçta topun bu kadar yere inmediği ve dam dum oynandığı bir maç gördüm. Amatör küme maçlarında bile takımlar dünkü müsabakadaki iki takımdan daha çok pas yapıyor. Ve daha çok topu yere indiriyor. Tamam anladık BB Erzurumspor’un ileri ucunda iki tane uzun adam var… Yani Mehmet Albayrak ve Oltan Karakullukçu… Bu iki adama yeri geldiğinde havadan top atacaksın, onları hava topları ile buluşturacaksın, buna Eyvallah, ancak savunmadan atılan uzun toplarla değil… İki pivot santrforu kenarlardan yapılan ortalarla ceza sahası ve civarında buluşturacaksın, oysa bu olmadı. Mavi-beyazlıların sağ ve sol kenarından derman olacak toplar atılmadı. Yani ortalar yapılmadı. Ne sağ kanatta Emrah ile Sefer, ne de sol kanatta Cebrail ilaç olacak ortaları yapamadı.

Zaten taraftarsız oynanan maçın tadı tuzu yoktu. Bir de sahada özellikle Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un arzulanan futbolu sergileyememesi soğuk havada bizim için futbol zevkinden çok çileye döndü.Mehmet Albayrak’ın kendi yaptırdığı penaltıyı gole çevirmesi ile bir anda ısındık, biraz cana geldik. Ancak bu gol sevinci kısa sürdü. Volkan Kabadayı, kaleci Anıl Atağ’ın uzanamayacağı noktaya meşin yuvarlağı gönderince, konuk takım 1-1’i yakaladı. Bizim de tadımız kaçtı. Şeker önce bir ağız tadı verdi. Daha sonra Volkan’la tadımızı kaçırdı.

Dedim ya!.. taraftardan yoksun futbol maçının tansiyon ve şeker hastalarına verilen tuzsuz yemeklerden farkı yoktu. BB Erzurumspor iki top yapamıyordu, ama konuk takımda Erzurum’dan farksız değildi. Onlarda iki pas yapmaktan acizdi… Ama onlar Erzurum’dan bir puan alıp gitmenin hesapları çerçevesinde, top oynamaktan çok, oynatmamayı tercih edince, ortaya vasatın altında bir futbol maçı çıktı. 1-1’den sonra BB Erzurumspor ataklarını yoğunlaştırdı, ancak nafile çabalar içerisindeydi… Mavi-beyazlı futbolcular bal yapmaz arı misali rakip kale önüne geliyor, ama pozisyon üretemiyordu. Son dakikada üstelik Kayseri Şeker az kalsın Kazım Karabekir Stadı’nda galibiyet golünü de bulup, Kayseri’ye dönecekti ki, bu kez da şans Mavi-beyazlıların yanındaydı.

Teknik Patron Turhan Özyazanlar, maç öncesinde ve devre arasında futbolcularına ne anlattı, nasıl bir taktik verdi. Bunu bilemiyoruz. Ancak ortada bir gerçek vardı ki, o da BB Erzurumspor’un istenilen oyun kurgusunu bir türlü sahaya yansıtamaması oldu.

İki pas yapamayan takım aslında puan kaybetmeye de mahkumdu… Sonuçta bu da oldu ve takım puan kaybetti. Lider Sakaryaspor’un deplasmanda puan kaybettiği, ya da bir başka değişle bir puan aldığı haftada Dadaşlar çok şey kaybetti. Saim Özakalın başkanlığındaki yönetim takım şampiyon olsun diye seferber oldu. Gecesini gündüzüne kattı. Fert fert olarak bakıldığında hatırı sayılır transferler yapıldığı da ortada… Ancak bu oyun devam ederse, bırakın şampiyonluğu, Play-Off’u bile zora sokarız… Gerçi bir dost olarak erkenden uyarayım, sakın ola kimse Play-Off’u aklının ucundan bile geçirmesin, çünkü Play-Off’tan garanti lige çıkılamayacağını geçen yıl Kahramanmaraş’taki maçlarda şahit olduk. Favori gösterilen Batman, Erzurum ya da Sandıklı değil de Hacettepe şampiyon oldu.

Dün kötü gününde olan bir Erzurumspor, yine sağ kanattan cılız da olsa Sefer Sever ve Emrah Çalışlar ile rakip ceza sahasına ortalar yaptı. Ancak sol kanattan bir tek düzgün bir ortanın yapıldığını göremedim. Cebrail Serçek’i severim, Turhan hoca kendisine sol kanatta görev verdi. Ancak bir türlü üretken olamadı. Doğa İşeri gibi sezon başından beri takımın sol kanadında istikrar abidesi olan üçü Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere 21 karşılaşmada görev yapan ve artık sol şeridi ezberleyen Doğa İşeri’nin doksan dakika boyunca yedek kulübesinde oturmasını anlayamadım. Sarı kart cezalısı Emre Yüksektepe’yi de maçta gözlerimizin çok aradığını söyleyebilirim. Bir de unutmadan belirteyim taraftarı ve Dadaşlar grubunu dün soğuk havada çok aradık. Taraftar olsaydı, hem atmosfer sıcak olurdu, hem de futbol bu kadar kötü olmazdı.

Dünkü maçta gözüme batan tek oyuncu Cihan Avcu’ydu hepsi o kadar. Diğerleri vasatı bile aşamadı. Tabi Mehmet Albayrak ve Özkan Serbest’i de göz ardı etmiyorum. Diğer yeni gelen futbolcular için bir şey söylemek için çok erken.

Dam dum  giden bir maçın hakkı beraberlikti, bu da oldu. 1-1 biten maçta ligin en alt sırasındaki takımı mağlup edemeyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor bundan sonra ne yapar bilemiyorum, ama bu bir gerçek ki, her zaman kötü oyunla puan ya da puanlar alınmıyor, bu da böyle biline… Dün taraftar olsaydı, belki durum farklı olabilirdi, takım maçını kazanıp, lider Sakarya’ya üç puan daha yaklaşabilirdi. Taraftarın da artık kötü tezahürattan arınıp, takımı yalnız bırakmaktan ve tribünlere mahrum kalmaktan uzak durmalarını istiyoruz. Bu seyircisiz maç son olsun. Kalın sağlıcakla…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 01-02-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları