Nurullah Pala

Demirhan’a açık mektup

30.05.2016 Nurullah Pala

BB Erzurumspor’da bugünlerde birkaç gündem aynı anda işliyor. İç transfer ne olacak?, dış transferde takıma kimler dahil olacak?... Ve her şeyden önemlisi olağanüstü genel kurul ne olacak? soruları yanıt bekliyor.

Bence Mavi-beyazlı kulüpte en önemli gündem maddesi olağanüstü genel kurul. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de şampiyonluğun hemen akabinde kulüpte yaptığı toplantıda Ali Demirhan’a destek vermesi, yapılacak olan olağanüstü genel kurulda Demirhan’ı hem favori hem de alternatifsiz kılıyor.

Zaten kulüp başkanı Demirhan da, bu moralle şehirden ayrılarak öncelikli olarak dış transfere ağırlık verdi ve şu ana kadar da üç isimle el sıkıştı.

Bence transfer de olur, takımda kurulur, bunlar çok önemli sorun değil.

Önemli olan BB Erzurumspor’un yönetimi…

Son yıllarda yönetim kurulunda 31 kişinin isminin yazılmasına hep karşı çıktım. Çıkmaya da devam ediyorum.

Bu konuda daha önceki yazılarımda da eleştirilerimi ifade etmiştim.

Geçtiğimiz günlerde meslektaşım sevgili Naci Ergen de, hislerimize ve söylemlerimize tercüman oldu.

Ergen de, BB Erzurumspor’un yönetiminde 31 ismin yazılı olmasına karşı çıktı.

Evet!...Evvelki yazılarımda da anlattığım gibi, yönetim kurulunun 31 kişi olması kulüp başkanının oto kontrolünü güçleştirir.

Her kafadan bir ses çıkar ve çok başlılık olur.

Onun için yönetim şimdiden olağan üstü kongreye hazırlanırken, Kulüp Başkanı Ali Demirhan ya da artık sürpriz olur da yeni bir aday çıkar mı? bilmem ama, kim aday olursa olsun, yönetimini 15 bilemedin 21 kişi ili sınırlandırması gerekir.

Bu sistem hem yönetim mekanizmanın daha sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır.

Her yönetici birbirini daha iyi tanıyacaktır.

Yönetimde icraatci ve para verenlerin yanında kulüp için zaman harcayacak ve mesai verecek yöneticilerde olmak zorundadır.

31 kişiden oluşacak yönetim kurulu kanımca yarardan çok zarar verecektir, Mavi-beyazlı kulübe…

Onun için kulüp başkanı Av. Ali Demirhan, bugünden itibaren, bunun hazırlıklarını yapmalıdır.

Eğer tüzük şimdilik buna müsade etmiyorsa, o zaman olağanüstü genel kurulda, bir tüzük tadilatı yapılmalı ve bu sorunun önüne geçilmeli.

Yönetimde 31 ismin yazılı olması hakikaten sıkıntılı bir iş…

Ne diyelim şimdiden kolay gele…

*** 

BB Erzurumspor’da olağanüstü kongrenin yanı sıra transfer çalışmaları da devam ediyor. Her ne kadar henüz olağanüstü kongre kararı alınmamış olsa dahi, bu karar en yakın sürede mutlaka alınacaktır.

Ancak boş durmayan mevcut kulüp başkanı Ali Demirhan, transfer çalışmalarını yürütüyor.

Fakat, kulübün etrafında adeta cirit atan sözde futbolcu menajerleri, sözüm ona futbolcu simsarları kanımca kulüp için kanayan yara…

Geçmişte, Erzurumspor olarak bu futbolcu simsarlarından çok çektik. Onun için bundan sonra yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız.

Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan ile transfer komitesinde yer alan arkadaşlarına sesleniyorum. Sakın menajerlerin tuzağına düşmeyin.

Dikkatli olun,  kulübün  parasını bu futbolcu simsarlarına kaptırmayın. Sonra kapatılan  Erzurumspor’un düştüğü durumdan daha beter duruma düşer BB Erzurumspor…

Bizden söylemesi…

Bu nedenle Kulüp Başkanı Ali Demirhan’a bu köşeden açık mektup yazıyorum, inşallah söylediklerimiz kulak ardı edilemez.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 30-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları