Nurullah Pala

Demokrasi bekçiliğinin yıldızı 78 milyonluk Türkiye’dir

21.07.2016 Nurullah Pala

Öncelikle darbesiz, Kalkışmazlık günlere dileği herkese merhaba…

 

Darbe girişiminin üzerinden bir hafta geçiyor. Büyük Türk Milleti ve Büyük TÜRKİYE, darbe girişiminin yaralarını hızla sararken, tüm dünya 78 milyon TÜRKİYE’nin kenetlenmesine şahit oldu.

 

Edirne’sinden, Karsa, Muğla’sından Hakkari’ye, Sinop’undan Diyarbakır’a, İzmir’inden Erzurum’a, kısacası Ağrı’ya, Iğdır’a, Van’a, Ardahan’a, Bitlis’e, Bingöl’e, Muş’a, Bayburt’a, Erzincan’a, tüm yurtta vatan, millet, bayrak ve demokrasi bekçiliği tavan yaptı.

 

Sanayicisinden, esnafına, çiftçisinden, hayvancısına, sağlıkçısından, hizmetçisine, çöpçüsünden, çobanına, eğitimcisinden, profesörüne, ev hanımından, gelinlik kızlara, damadından, babasına 7’den 70’e herkes vatan, bayrak ve demokrasi nöbeti tutuyor, cadde sokakta, kısacası her yerde…

 

Evet!...Herkes vatan demokrasi bekçiliği yapıyor, günlerdir Türkiye Cumhuriyeti’nde…

 

Demokrasi bekçiliğinde Türk medyası kuşkusuz çok büyük bir kahramanlık mücadelesi vermiştir, yaptığı yayınlarla…

 

Türkiye’deki onlarca ulusal ve yerel medya Milli İrade’nin yanında olduğunu daha Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz akşamında göstermiştir.

 

Tabi darbe girişimine karşı Devlet büyüklerimiz, sağ duyulu komutanlarımız ve Emniyet güçlerimiz çok büyük bir rol oynayıp, kahramanlık destanı yazmışlardır, ama bu konuda en büyük kahramanlığı Türk medyası yapmıştır.

 

Haberden habere koşturan, canını hiçe sayan, haber kutsaldır, yorum hürdür mantığını hep benliğinde tutan Türk medyası dünyaya rol model olacak bir yayıncılık politikası gütmüştür, bu darbe girişimi döneminde.

 

Haberden habere koşturan, gecesini gündüzüne katan tüm medya çalışanlarına teşekkür ederken,  darbe girişiminde şehit edilen meslektaşlarımızın da ruhu şad olsun.

 

Başımız sağ olsun…

 

Evet!... Bu darbe girişiminin çökertilmesinde üstün manevra gösteren ve dik duran Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Demokrasi’nin yanında olan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürü bir borç biliyorum.

 

Başından beri Darbe girişiminde başına silah dayanmasına ve boğazının kemerle sıkılmasına rağmen, bildirgeye imza atmayan Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Erzurumlu olması ile gurur duyduğumuz Özel Kuvvetler Komutanı Zeki Aksakallı ve daha nice devletinin yanında olan komutan ile güvenlik görevlisine ve Türk polisine minnettarız.

 

Bu tür badirelerin iman kuvveti, vatan sevgisi ve birliktelikle atlatılacağı yönünde müthiş bir performans gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve ona destek veren din görevlilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük ile Lala Paşa Camii İmam Hatibi, Emrullah Kaçar ve daha adını sayamadığımız onlarca dua edip. Salavat getiren din adamlarımızı yürekten kutluyorum.

 

Evet!...Demokrasi bekçiliğini günlerdir 78 milyonluk Türk Milleti yapıyor.

 

Yapmaya da devam edeceğiz.

 

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın anonsçuluğunu yapan Ensar Taşkesenligil, demokrasi mücadelesinin önemli yıldızlarından biri olmuştur. Günlerdir uyku uyumayan değerli kardeşim yine de üstün yeteneği ile halkı coşturmuştur.

 

Milletvekillerimiz Zehra Taşkesenlioğlu ile İbrahim Aydemir’in konuşmaları ile de mest olduğumu dile getirmek isterim.

 

Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz’ü de ‘es’ geçmemek lazım.

 

Tabi Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve krizin başarı ile aşılmasında büyük bir kahramanlık destanı yazan gururumuz İçişleri Bakanımız Efkan Ala’yı da takdir ediyoruz.

 

Günlerdir uyumayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptığı konuşmalarla, verdiği mesajlarla demokrasi nöbetinin tarihe yazacağı isimlerden biri olmuştur.

 

Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, MHP İl Başkanı Naim Karataş, Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu da bu süreçte çok önemli mesajlar vererek, birliğimizi perçinlemişlerdir.

 

Evet!...Biz bu vatanın, bu bayrağın ve demokrasinin bekçileriyiz.

 

Nöbet tutmaya da devam edeceğiz.

 

Demokrasi bekçiliğinin yıldızı 78 Milyon Türk Milletidir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’dir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Kıblegahımız Kabe’de TÜRKİYE için dua eden İmam Hatiplerdir, elerini Türkiye adına Kabe’de  Sema’ya kaldıran dünyanın çeşitli yerlerinden gelen İslam Ümmeti’dir.

 

Tüm dünya bunu böyle bilsin… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-07-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları