Nurullah Pala

Dost kurşunu yaraladı

14.12.2015 Nurullah Pala

Bu sezonda sahada belalımız her halde Ege takımları olacak. Denizli Kızılcabölük, Altay, Tire 1922 Spor ve Turgutluspor hepsi Ege’nin 3. Lig 1. Grup’taki takımları, yani  BB Erzurumspor’un rakipleri… Dadaşlar, bu dört rakiple ilk devrede baş edemedi. Başka bir değimle Ege’nin dört temsilcisi karşısında sahada 10 puan kaybeden Erzurum, bu dört maçtan sadece 2 puan çıkarması, biraz düşündürücü… Üstelikte ikinci devrede Dadaşların  zirveye oynayan Tire ve Kızılcabölük ile deplasmanda oynayacak olması nedeniyle, işi daha da zor.

Erzurum dün deplasmanda ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda Turgutlu’ya konuk olurken, hesapta olmayan bir mağlubiyet aldı. Mutlak kazanmak için Manisa’ya giden Mavi-beyazlılar, Tarzan’a ‘av’ olurken, Tire’nin de kazanması ile zirve yarışında büyük yara alırken, Tire ile olan puan farkı da 4’e çıktı.  Önce Kazım Karabekir Stadı’nda Kızılcabölük karşısında 2 puan kaybeden  Teknik Direktör Besim Durmuş’un öğrencileri, Altay karşısında adeta büyük bir şok yaşatmıştı, taraftarına… 2-0 önde olmasına rağmen maçı 3-2 ile rakibine veren Mavi-beyazlılar Ege’de altın değerinde üç puan bırakmıştı. Sonra geçen hafta Tire karşısında iki puanı Kazım Karabekir Stadı’nın çimlerine gömen Dadaşlar, dün de Manisa’da Ege takımı Turgutlu’ya 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Ege’nin dört takımı karşısında 10 puan kaybına uğrayan ve sadece 2 puan kazanan  Dadaşların işi ikinci yarıda çok daha zor olacak.

Zira; BB Erzurumspor, Tire’nin kazandığı hafta, her ne pahasına olursa olsun, puan ya da puanlar almalıydı. Bunu başaramadı, Mavi-beyazlılar… Tabi yenilgiye bahane ve kılıf aramamak lazım, ama defansın bel kemiği Doğan Can Otman ile sol şeridin değişmez ismi Doğa İşeri’nin olmaması da Dadaşların işini Manisa’da zorlaştırırken, Turgutlu’nun işini kolaylaştırdı.

Sonuçta Dadaşlar sahada üç puan yitirirken, zirvenin de 4 puan gerisine düşerken, yeni yıla kayıpla giriyor. Başka bir değimle Mavi-beyazlılar yeni yıla mağlubiyetle ‘merhaba’ diyecek.

Turgutlu da aslında Dadaşların yakan oyuncu eski bir dost Kerem Kaya oldu. İki sezon önce Dadaştı Kerem…Kazım Karabekir Stadı’na çıktığında mavi-beyazlı takımın başarısı için ter dökerdi. Taraftarı coşturmak için çabalardı.  Gebzespor’dan gelen Keram Kaya, kısa sürede benim de dikkatimi çeken oyunculardan biri oldu. Süper bir sol ayağa sahip ve saha içinde  soğukkanlı bir görüntü veren Kerem Kaya, ikinci sezonun sonunda Erzurum’a el sallayarak Orhangazi’nin yolunu tuttu. Bir sezon Bursa’da forma giydikten sonra, soluğu Turgutlu da alan genç futbolcu Manisa ekibinde adeta altın sezonunu yaşıyor. Şahsen benimde beğendiğim ve takdir ettiğim Kerem, dün Dadaşları yakan oyuncu oldu. Attığı golle takımı adına galibiyetin hazırlayıcısı olurken, Erzurum’un kabusu oldu.  Kendi adına çıkışını ve gollerini sürdüren Kerem, Manisa ekibini zafere taşırken, adeta  Erzurum dost kurşunu ile zirvede ağır yara aldı. Ege takımları da BB Erzurumspor’a  ilk yarıda kabusu yaşattı. Oltan’ın golünün yetmediği maçta penaltızede Mehmet Albayrak’ın penaltı kaçırması da yenilgiyi kaçınılmaz kıldı.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 14-12-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları