Nurullah Pala

Erzurum GHSİM, gençlik ve spor

18.02.2016 Nurullah Pala

Önceki gün Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Harun İşçi, tesisler şube müdürlüğünde görevli arkadaşımız Serkan Kuşkapan ile GHSİM’nin Bilgi İşlem Sorumlusu Serdar Durak ile kafa kafaya vererek, tesislerin envanterini çıkardık.

Bunu da haberleştirdik, Erzurum GHSİM onlarca spor tesisine sahip… Erzurum gerçekten bu anlamda şanslı bir kent… Alttan ısıtmalı futbol zeminine sahip stadyumu başta olmak üzere, değişik spor branşlarına hizmet veren onlarca spor tesisi ile adeta göz kamaştırıyor Erzurum…

İnanın Erzurum’un bu kadar çok sayıda spor tesisine sahip olduğunu belki de bir çok kesim bilmiyor. İnşallah çıkan haberleri ve bu yazıyı okuduktan sonra onlarca insanın bu tesislerden haberi olacak. Türkiye’de 47 bin lisanslı sporcu sayısı ile ilk beş içinden hiç çıkmayan ve 17 bini aşkın faal lisanslı sporcu sayısı ile de nüfus yoğunluğuna bakıldığında hep ilk üç içinde olan Erzurum yeni lisanslı sporculara kavuşacak. Erzurum ve ilçelerinde 100 rakamına yaklaşan spor tesislerine Dadaşlar, daha çok çocuklarını göndererek spor yapmalarını sağlayacak. Gençlik faaliyetlerinden faydalanmalarını ve  geleceğin sağlıklı düşünen bireylerinin yetişmesine katkıda bulunacak.

Bugüne kadar bir çok kez değindim, bir kez daha değiniyorum, bugünlerde Erzurum’da bir çok kadın örgütünün de gündeme getirdiği erotik filmleri andıran evlilik programları ve dizi filmleri Erzurum gençliği, GHSİM’nün sportif faaliyetleri ve Gençlik projeleri sayesinde izlemeyecek ve uzak duracaklar.

Evet!...Erzurum GHSİM, bugüne kadar Devletimizden ve hükümetten spor tesisleri ve kamp merkezleri için talepte bulundu. Sağ olsun, var olsun Devletimiz de bugüne kadar hep kendinin yanında olan ve Kurtuluş mücadelesinin ateşlendiği bu kente milyonluk spor tesisleri kazandırdı. Bugün Erzurum inanın, spor tesisi sayısında, en az 10 ildeki spor tesisinin sayısını toplasanız Erzurum’daki spor tesisi sayısına ulaşamaz, bu tezimde de oldukça iddialıyım…

Evet!...Şu anda GHSİM’de il müdürlüğü koltuğunda oturan ve adeta kendisi spor ile gençliğe adayan Fuat Taşkesenligil ile kurmayları ekip ruhu ile spora ve gençliğe hizmet etmektedir. İlçe Müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz, Yaşar Elen, Ömer Bektaş, Şuayip Gacır, Şube müdürleri Murteza Cengiz, Şinasi Polat, Bülent Tilkidöğen, Güngör Şenses ile ilçe müdürlüklerine vekaleten bakan yöneticiler, gençlik ve sporun başarısı için çaba sarf etmektedir.  Özellikle de Fuat Taşkesenligil’in göreve gelmesi ile birlikte en çok ihtiyaç duyduğumuz gençlik faaliyetlerinde ve projelerinde önemli bir patlama olmuştur. Tüm gayesini geleceğin maneviyatına düşkün, dürüst ve ahlaklı gençlerin yetişmesi olarak açıklayan Taşkesenligil, “Spor bizim işimiz, ancak gençlik öncülüğümüzdür, çünkü Ahlaklı ve bilgili gençler yetiştirmek, gelecek adına daha önemlidir” açıklamalarıyla gençliğe ne kadar önem verdiklerini kanıtlamaktadır. Gençlik merkezlerinin başına getirdiği iki değerli insan Zülküf Yılmaz ve Memet Gözütok ile birbirinden değerli gençlik liderleri, il müdürü Fuat Taşkesenligil yönetiminde dürüst, çalışkan ve ahlaklı gençler yetiştirmek için mesai harcayıp, gayret sarf ediyorlar. İnanın, gençlik merkezlerine gittiğinizde bu manevi haz ve atmosfer hemen gözünüze çarpacaktır. Onun için aileler, gözlerini kırpmadan çocuklarını Erzurum GHSİM’ne bağlı  gençlik merkezlerine yönlendirebilirler. Gençler, gençlik merkezlerinin ücretsiz kurslarından gönüllerince faydalanabilirler.

Evet!... Erzurum GHSİM, 100’e yakın tesisi ile takım ve ferdi sporlara hizmet verirken, sporun alt yapısında ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu da kanıtlamaktadır. Bugün eğer BB Erzurumspor, Yakutiye Belediyespor ve Palandöken Belediyespor, TFF’nin akademi liglerinde mücadele ediyorsa, bunun baş aktörü Erzurum GHSİM’dür… Çünkü maçlar GHSİM’nün tesislerinde oynanmaktadır. Bu vesile ile de 10’larca Erzurumlu genç yetenek, kendilerini kanıtlama şansı bulmaktadır.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu eğitim merkezinde yetişen sporcular, güreş, kayak, atletizm ve buz sporlarında milli takımlara kadar yükselirken, Türkiye’nin değişik yerlerindeki kulüplere transfer olmaktadır. Bir çok spor branşında Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olan sporcular, Erzurum GHSİ Sporcu Eğitim Merkezi kökenlidir.

Kısacası Erzurum GHSİM, sporcuyu alır, yetiştirir, pişirin, deyim yerinde ise kulüpler bunun meyvesini yer…

İşte! Erzurum GHSİM’nün spora ve gençliğe verdiği desteğin püf noktası da burada gizli…

Kalın sağlıcakla…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 18-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları