Nurullah Pala

Erzurum ve hentbol

11.02.2016 Nurullah Pala

Orta okul yıllarımdı hentbolla tanışmam… 50. Yıl Ortaokulunda okurken Barış hocam beni takıma alınca tanışmıştım, hentbolla…

Sonra bir U dönüşü yaparak kaydım futbola… Sonra aynı takımda top koşturduğum şu anda Başkent Ankara’da Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Özkan Uçar ve sevdiğim dostum Uğur sayesinde yeniden haşır neşir olmuştum Hentbolla… Şu an Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde eğitimcilik yapan Hüseyin Öz, Özkanlar’ın antrenörüydü, onların idmanı izler maçlarını keyifle izlerdim.

Sonra birden kayboldu Erzurum hentbolu… Uzun bir duraklama döneminin ardından Erzurum’da hentbol 2000’li yıllarda Ali Erzurumluoğlu ve Ahmet Şirinkan ile yeniden küllerinden doğmaya başladı. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (Eski adıyla BESYO) öğretim görevleri Ali Erzurumluoğlu ve Ahmet Şirinkan ile Nazım Saraçoğlu’nun omuz omza vermesi ile Erzurum’da hentbol yeniden spor hayatının bir parçası oldu. Önce Üniversite ayağında başarılı olmaya başlayan hentbol sporu daha sonra kulüpleşme yolu ile başarı aradı.

Hentbola gönlünü kaptıran Antrenör Ali Erzurumluoğlu, tam 25 yıldır antrenör olarak hentbolun içinde yer alırken, son 15 yıla da damgasını vuran isim oldu. Kulüplerde hep başarı ve istikrarı yakalayan Erzurumluoğlu bu sezon sonunda başarı ve istikrar abideliğini perçinlemek istiyor.

Tabii ki, Antrenör Ali Erzurumluoğlu ve talebelerinin Aziziye Belediyesi Termalspor olarak 1. Ligde yakaladıkları bu başarı grafiğinde kuşkusuz Aziziye Belediye Başkanı ve Termalspor’un onursal başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar’ın da katkısı çok büyük…

Şayet Belediye Başkanı Orhan, bu kulübü sahiplenmemiş ve destek vermemiş olsaydı, bugün Erzurum’da hentbolun varlığından ya da Termalspor’un başarısından söz etmek mümkünmüydü.

Orhan, kulübü sahiplendi 1. Ligde Erzurum’un ses getirmesi için Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar, sportif direktör Erdinç Şıktar ile Antrenör Ali Erzurumluoğlu’na transfer imkanı sağladığı için ortaya güzel ve başarılı bir ekip çıktı. İnşallah sezon sonunda Erzurum’un hentboldaki temsilcisi Süper Lig bileti alır, bizde önümüzdeki sezon ömrümüz vefa ederse Mavi-beyazlıları Süper Lig’de izleriz.

Şu an itibari ile Aziziye Belediyesi Termalspor’un ilk iki dolayısıyla da Play-Off şansı çok fazla… İnanıyoruz ki, Erzurum ekibi sezon sonunda hedefine ulaşacak.

Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar ve teknik heyetin alt yapı atağı da takdire şayan, Termalspor üst yapısıyla, alt yapısıyla şu an 45 müsabık hentbolcuya sahip ki, bu da Erzurum’un hentbolu adına önemli bir avantaj. İyi ki, varsın Aziziye Belediyesi Termalspor…

Yani bugün Erzurum’da devlerle kapışan bir hentbolcu kadrosunun yanında arkada Erzurum’u 2. Ligde temsil edecek yetenekte de oyuncular var. Dileriz onlara da bir başka kurum ya da kuruluş sahip çıkar.

Termal Spor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, spor salonunun zemini Türkiye’nin en iyisi olarak değerlendirdi. Bizde bu anlamda emeği geçen ve büyük Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ilçe müdürü Yaşar Elen ile kulüp başkanı Abdullah Gülakar’a da tesisin güzel bir görünüme kavuşması için gösterdikleri çabadan dolayı kendilerini kutluyorum.

Umarım Erzurum ve Hentbol ilişkisi özetlemişizdir.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 11-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları