Nurullah Pala

Eser’imizle gurur duyuyorum

18.12.2014 Nurullah Pala

Gazetecilik dilinde “Eserinizle övünebilirsiniz”, ya da “Eserimizle Gurur duyun” veya “Bu sizin eseriniz” gibi olumsuz haberlerin başlıkları genelde bu tür gümlelerden seçilir. Ama ben bir Erzurum ve Narman milliyetçisi olan ve yakından tanıdığım bir adalet ve hukuk adamlığının yanı sıra  spor adamlığını da takdir ettiğim hemşerimiz için bir başlık attım.

Yazımın başlığı “Eser’imizle gurur duyorum.” Evet bu başlığın kahramanı Erzurumlu olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser…Demokrasinin en önemli temel taşlarından biri olan Adalet Bakanlığı’na bağlı Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün ikinci adamı olan Burhanettin Eser, bir Erzurumlu Dadaş ve aynı zamanda da iyi bir spor adamı…Hemşehrimiz olması nedeniyle biz kendisini yıllardır tanıyoruz ve yaptığı hizmetleri takdir ediyoruz. Kendisi ile bulunduğumuz her ortamda bize pozitif bir enerji dağıttı. Burhanettin bey, başarılı bir bürokratlığının ve hukuk adamlığının yanı sıra mütevaziliği elinden bırakmayan bir görüntü sergiledi. Zaten bizde en  çok onun bu mütevaziliği sayesinde kendisini çok sevdik ve çalışmalarını da takdirle karşıladık. Erzurum’un Narman ilçesinden çıkan ve en az sanat dünyasındaki gurur kaynağımız İbrahim Erkal kadar Erzurum ve Narman milliyetçisi olan, Narman ile bağını hiç koparmayan ve hatta Narman’a yakınlığı nedeniyle Oltu ilçesini de çok benimseyen Burhanettin Eser, Oltu  ve Narman halkının hep gönlünde taht kuran bürokratlardan birisi olmayı başardı.

Adalet Bakanlığı’na bağlı çok önemli bir kurumunda yoğun bir tempoda görev yapan hemşehrimiz Burhanettin Eser, en küçük bir fırsatta soluğu Dadaşlar diyarında alıyor. Baba ocağı Narman’a sılayı ziyaretler gerçekleştiriyor. Narman’da eşi dostu ile hasret gideriyor. Gönülbağını koparmadığı Narman’da 7’den 70’e herkesin tanıdığı Eser, ilçe sokaklarında gezerken büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyor. Bunu nereden biliyorsunuz diye sorarsanız  bir kaç kez şahit oldum da ondan biliyorum.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser, spora verdiği önemle de bizim hep takdirimizi kazandı. Böyle devam ederse kazanmaya da devam edecek. Narmanspor’un da adeta bir parçası oldu son yıllarda Burhanettin Eser… Yeşil-beyazlı kulübün bir yöneticisi gibi çalıştı. Çalışmaya da devam ediyor. Maddi manevi yardımda bulunuyor Narmanspor’a…

Son olarak Türkiye’de uluslararası arenada buz pateninde ses getirecek olan kızını, sırf Narman’ı seviyor ve ilçesinin takımı diye Narmanspor buz hokeyi takımında oynamasına izin verdi. Hatta kızının bu sporu yapmasını destekliyor. Onun müsabakasını izlemek için Erzurum’a geliyor. Günümüzde var mı? Böyle bir fedakar baba… Evet her baba çocuğu için fedakarlık yapar, bunu biliyoruz, Eyvallah… Ama spor konusunda aynı şeyleri söylemek çok zor. Tabi burada fedakar baba demişken Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Müdürü Ünal Bingül’ü de ‘Es’ geçemeyeceğim. Kendisi iki tane özel çocuk babası ve özel çocukları olan Muhsin Murat ve Aliye Zeynap’i kendi elleri ile spor salonlarına götürüyor. Ve hatta onların müsabakakalarını izlemek için eşi ile birlikte Mersin’e gidip, çocuklarının gurur tablosuna eşlik ediyor. Biz böyle babaları spor sever olarak yürekten kutluyoruz.

Erzurum’un yetiştirdiği başarılı bürokratlardan Burhanettin Eser’i Erzurum ve Narman için bir şeyler yapmak için  çırpınırken görmek inanın bizlerinde çalışma azmini ve hırsını artırıyor. Burhanettin beyin bürokraside başarısının artmasını diliyorum. İşte bu yüzden “Eser’imizle gurur duyorum” diyorum. Kalın sağlıcakla…  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 18-12-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları