Nurullah Pala

Futbol seyirci ile güzeldir

03.03.2016 Nurullah Pala

Son yıllarda tribünlerin boş olduğunu ve Türkiye’nin modern stadyumlarının tribünlerinin boş kaldığını defalarca bu sütunlardan sizlere aktarmıştım.

Dilim döndüğü kadar da bu eksikliği söylemeye devam edeceğim. Daha önceleri de belirtmiştim, Avrupa’da futbol maçları bir sosyal etkinlik olarak görülüyor.  Bizde ise insanlar skora bakıp hareket ediyorlar.

Bu büyük takımlar için de geçerli, Anadolu’nun diğer kentleri için de durum aynı…

Bakın Pazartesi günü Kadıköy’de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oynandı. 50 bin kişilik stadın tribünleri ful çekti. Hem de astronomik bilet fiyatlarına rağmen… Üstelik de maçın hafta içi oynanmasına karşın…

Demek ki, isteyince oluyormuş!... Bakın bugün Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena’da Torku Konyaspor ile Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk sekize kalma mücadelesi rövanşında karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesinde Konyalıların 42 bin 500 bileti bir günde tükettiği ulusal medyada yer aldı.

Yani bugün de Konya-Beşiktaş maçı ful tribünler önünde oynanacak. Yani futbol seyirci ile güzel oluyor. Buna bugün bir kez daha tanık olacağız.

Galatasaray maçında yaşanan kırmızı kartlara isyan eden Trabzonlular, geçen hafta Osmanlı karşılaşmasında tribünleri doldurdular. Tabi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda eski dolu tribünler kadar olmasa da, coşku yaşanmasa da, ortam süperdi…

Fırtına belki de yıllar sonra böyle bir taraftar topluluğunun önünde maç yaptı.

Evet!... Futbol seyirci ile güzel, taraftarsız futbolun tadı tuzu olmuyor. Türkiye’de futbolun yeni bir dönüşüm yaşamasını istiyorsak, “Değişim Şart” diyorsak, öncelikle işe tribünlerden başlayacağız.

Biz futbol sever olarak passolig-massolig diye bir kavram artık olmayacak. Artık Türkiye’de bir passolig gerçeği ortaya çıkmışsa, bunu artık hep birlikte sahiplenip, tribünleri doldurmalıyız.

Biliyorsunuz hafta sonu BB Erzurumspor’un Kırıkhanspor ile maçı var. Dadaşlar, geçen hafta lider Kızılcabölükspor’u mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağladı. Şimdi iş futbolcular kadar 12. Adam taraftara da düşmektedir.

Taraftar bugünden biletlerini alıp, maça odaklanmalı… Tribünlere koşarak, takımı doksan dakika boyunca Kırıkhanspor karşısında desteklemeli…

Çünkü şampiyonlukta bu saatten sonra taraftarın vereceği destek önemli rol oynayacak. Bunun böyle bilinmesi gerekir.

Çünkü futbol seyirci ile güzel…  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 03-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları