Nurullah Pala

Gecikmiş bir teşekkür Şekko’ya

16.06.2015 Nurullah Pala

Adı Yunus, soyadı Aydın, ona Erzurum’daki tüm futbol camiası ve Ilıcalılar ‘Şekko’ diye hitap ediyor. Ilıca’da esnaf bir ailenin çocuğu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın elinden tuttuğu genç bir futbol adamı Yunus Aydın, namı değer ‘Şekko’ kendini Dadaşkent ve Ilıcalı gençlere adamış biri… Sanayispor, TEDAŞ 12 Martspor, Kombinaspor, Dağclılıkspor gibi bir çok kulüpte antrenörlük yaparak, onlarca yıldız futbolcuyu futbolun hizmetine sunmuş Ulvi Karslı ile kader birliği yapan Yunus Aydın(Şekko), bir çok yıldızı Türk futboluna kazandırdı. Ulvi Karslı’nın Zafer Demir’in üzerinde ne kadar emeği var ise; Yunus Aydın’ın da Fatih Çiplak’ın üzerinde o kadar emeği var.

30’u aşkın yaşına rağmen yeşil sahalara çıkıp genç futbolculara ağabeylik yapan Ilıcanın sempatik futbol adamı Aydın, dostluğa dayalı diyalogları ile de futbol camiasının gönlünde taht kurmuş birisi… Yanılmıyorsam TÜFAD Erzurum Şubesi’nin de üyesi olan Yunus Aydın, Ilıcalı gençler için bir şans adeta… Kendini futbola adayan genç teknik adam, bugüne kadar Ilıcalı bir çok gencin elinden tutarak şehir şehir gezdirip, onların piyasasını yaptı. Çok sayıda futbolcuyu  çeşitli kulüplere gönderdi.

Son olarak Erzurum’da adeta kaderi ile baş başa bırakılan Fatih Çiplak’ı Sivasspor’a ve Türk futboluna kazandırdı. Bugün Fatih Çiplak’ın Reborto Carlos’un, Sergen Yalçın’ın güvenerek forma vermesinin ardında yatan en büyük etken Yunus Aydın’dır.

Zaten genç yıldız da Aydın’a olan vefasını her defasında gösteriyor. Bu anlamda da takdir alıyor. Bizde genç futbolcuyu vefakarlığından dolayı kutluyoruz. Hep böyle fedakar ol diyoruz, Fatih’e… Fatih Çiplak Sivas’tan yolu geçen her Erzurumluya adeta han görevi yapıyor. Örneğin TRT Teknikeri Fikret Durak, Sivas’a görevli olarak  her gittiğinde karşılaştığı Fatih Çiplak’tan övgü ile bahsederken, “Fatih bizi ne zaman görse yanımıza koşuyor. Hal hatır soruyor. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi. Var mı bundan daha kazançlı bir şey?…

Yunus Aydın’ın Sivasspor’a gönderdiği Fatih Çiplak, inanıyorum ki kısa bir süre sonra hem büyük takımların yolunu tutacak, hem de Milli takımda top koşturacak. Tabi, Fatih bunları başarabilirse, bunda en büyük mutluluğu ve gururu yaşayacak olan isimlerden biri de Yunus Aydın olacaktır. Kendini İdman Ocağı Belediyespor’a adayan ve adeta mavi-beyazlı kulüpte yatıp kalkan Yunus Aydın, Ulvi Karslı ile birlikte yetiştirdiği yeni yıldızlar yolda, bunu da şimdiden diğer kulüplere duyuruyoruz, kulakları çınlasın tüm futbol takımlarının…

Aylar önce Fatih Çiplak ile ilgili kaleme aldığım bir yazıdan sonra, TÜFAD Erzurum Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, büyük bir duyarlılık örneği göstererek, bizi araması ve üyesi olan Yunus Aydın’a sahip çıkması güzel ve takdirlik bir tavırdı. Ben de o günden sonra Yunus Aydın(Şekko) ismini beynime kazmıştım. Şekko’yu bir gün kaleme almayı ve köşeme konuk etmeyi düşünüyordum. Nasip bugüne imiş, Aydın’la ilgili görüşlerimi açıklamak.

Abduş Hoca’nın da dediği gibi Fatih Çiplak eğer bugün Türkiye’nin konuştuğu bir genç yıldız ise, bundan en büyük pay sahibi Ilıcalı Yunus Aydın’dır. Bende Yunus Aydın ve onun gibi düşünen genç hocaların şevklerini ve çalışma arzularını artırmak için teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü Erzurum’da alttan bir çok yetenekli ve genç teknik adam geliyor, hepsine yürekten başarılar dilerken, Şekko’ya geç kalmış teşekkürlerimi iletiyor. Bugünkü yazıma noktayı koyuyorum. Hoşça kalın. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-06-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları