Nurullah Pala

Görmek istediğimiz tablo bu!

13.06.2016 Nurullah Pala

Cumartesi günü Erzurum’un futbolunun haykırışı adına önemli bir gün yaşandığını söyleyebilirim.

 

Hatta Kars, Bayburt ve Ağrı’yı da buna dahil edebiliriz.

 

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFA) Erzurum Şubesi’nin organize ettiği iki etkinliğe tanık olduk.

 

Önce Antrenör Gelişim Seminerine katıldık. Ersan Ogan Hoca bilgi birikimlerini Erzurum ve bölgedeki futbol antrenörlerine anlattı.

 

Seminerin yapıldığı 3 Binlik Buz Arena, salondan yükselen olumlu ve ılımlı sözlerle çözülüp ısındı adeta…

 

Burhanettin Dumlu Hoca ve Alpaslan Topçu seminerin sunuculuğunu üstlenmişti. Son derece şık giyimli iki futbol antrenöründen Burhanettin Hoca o kadar güzel bir sunuculuk yaptı ki, kendisi tarihçi olmasına karşın süper diksiyonu ile salondakileri ve bizleri büyüledi.

 

Gerçi ben futbolculuk dönemimde soyunda odasında Bıddan Hocamın güzel sözlerini ve taktiklerini çok dinlemişliğim vardır, ama Cumartesi günü Burhanettin Hocam oldukça formdaydı.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç önce  spor yöneticiliğindeki tecrübelerini anlattı.

 

Kıraç, Erzurum ve çevre illerden gelen futbol antrenörlerine o kadar güzel ve anlamlı mesajlar verdi ki,  söylediği tüm sözler yerinde ve etkili idi…

 

Tabi; futbolu tesislerinin ve sahalarının kapılarını açan GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil de çok önemli mesajlar verdi.

 

 

Son olarak TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan geçti mikrofon başına. Namı diğer Abduş Hoca da çok olumlu konuşma yaptı.

 

Futbol bilgisi ve becerisi ile Erzurumspor taraftarının hep takdir ettiği Abduş, birlik beraberlik mesajları verdi.

 

Erzurum ve Bölgede görev yapan antrenörlerin birbirini baltalamak yerine, ‘Şimdi destek olma zamanıdır’ diyerek, antrenörlerin birbirlerinin arkasından konuşmak yerine yüz yüze konuşarak sorunlara çözüm bulması gerektiğini haykırdı meslektaşlarına...

 

“Biz birbirimizi yersek, arkamızdan dümen çevirirsek, daha çok iş bekleriz” diyerek de çok önemli bir mesaj verdi, kapalı kapılar ardından kader arkadaşlarına…

 

Erzurum’da bir çok kişi ile ama haklı, ama haksız son dönemlerde kısır çekişmeler yaşayan Abduş Hoca, Belki de Mübarek Ramazan Ayının vermiş olduğu manevi hava ile duygusal açıklamalarda bulundu, aslında doğrusu da budur.

 

Abduş Hoca, “Biz birbirimize düşeceğiz, başkaları gelip, Erzurum ve çevre illerdeki profesyonel kulüplerin kaymağını yiyecek” mesajını verdi.

 

TÜFAD Erzurum Şubesi adına beklentileri son derece haklı ve tespitleri mükemmel...

 

Gökçan özellikle 3 Temmuz Stadı’nın yollarını asfaltlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e antrenörler, kulüpler ve sporcular adına teşekkürü ne kadar yerinde ise kavgalı olduklarına uzattığı zeytin dalı da bence o kadar isabetli.

 

Tabi, seminerde futbola hizmet eden kurum ve kuruluşlara verilen plaketlerin yanında şampiyonluk sevinci yaşayan antrenörlerin ödüllendirilmesi harikaydı.

 

Diğer antrenörlerin şevkini artırma adına bu hareket çok önemli, ancak Bölgesel Amatör Lig’de 205-2016 sezonunda Erzurum’u temsil eden Aşkale Belediyespor da ‘es’ geçilmemeliydi. O kadar güzel ödül törenin en noksan tarafı buydu sanırım.

 

**** 

 

Antrenör Gelişim seminerinden sonra TÜFAD’ın ikinci icraatı iftar sofrasında futbolun taban birliklerini buluşturmak oldu.

 

Kulüp başkanları, yöneticiler, antrenörler ve davetliler Antep Sofrasında aynı masalarda yemek yemenin ve iftarı açmanın huzurunu yaşadı.

 

İftar da en çok dikkatimi çeken Erzurum ve çevre illerde görev yapan hemen hemen tüm futbol antrenörlerinin orada olmasıydı.

 

BB Erzurumspor,  Aras EDAŞ Spor, Yakutiye Belediyespor, Palandöken Belediyespor, Harbişspor, Sağlıkspor, Demirspor, Erzurum 1968, Demirspor, Yolspor, Şenkayaspor, Oltuspor, Aşkale Belediyespor, Pasinler Belediyespor, İdmanocağı, TRT Spor, Kombinaspor ve ismini unuttuğumuz daha bir çok takımın temsilcisi  bu anlamlı iftar yemeğindeydi.

 

Metin Codur’u, Kemal Coşkun’u, Burhanettin Andiç’i, Yusuf Gökçan’ı, Güngör Şenses’i ve daha niceleri bu iftar sofrasındaydı.

 

Herkesin orada olması Erzurum’da amatör futbolun geleceği adına beni çok umutlandırdı.

 

Dileriz bu birliktelik devam eder.

 

İşte Erzurum futbol camiası adına görmek istediğimiz tablo bu. Bu atmosferi oluşturan TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan ve yönetimini kutluyorum. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 13-06-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları