Nurullah Pala

Hak eden BAL’lansın

18.01.2015 Nurullah Pala

Erzurum’da Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın’ın adeta gazabına uğrayarak Bölgesel Amatör Ligi’ne gidemeyen Yolspor, Erzurumlu futbolseverleri BAL’sız bırakmıştı. Bu olay, kulüp Başkanı Sabri Gökhan Genç ve yönetici arkadaşlarının çaresiz kalmasına neden olmuştu. İnşallah Turgut bey, üç ayrı kategoride şampiyon olan genç takımlarına yeteri ilgiyi gösterip gereken desteği verir. Erzurum’da en icraatçı kurumlardan biri olan Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün en üstündeki bürokrata da yakışan budur… Turgut bey sezon başında düştüğü hataya düşmez İnşallah…

Eğer bugün Yolspor BAL Ligi’nde olsaydı? İnanıyorum ki; Sayın Bölge Müdürü Turgut Aydın’ın da havası binbeşyüz olacaktı. Ama o bu şansı kendi elleri ile geri tepti. Düşünsenize şimdi bu sütunlardan kendisinden övgü ile bahsedecektik. Turgut beyi yere göğe sığdıramayacaktık. Sayın Bölge Müdürümüz kendi elleri ile bu şansı yok etti. Aslında kardeş ilimiz Elazığ’ın nüfusuna kayıtlı bir bürokratın Erzurum gibi bir yerde spora darbe vurmaması gerekirdi. Ama o bu darbeyi Yolspor Futbol Takımını BAL Ligi’ne sokmayarak vurdu. İnşallah, bu hata Turgut beyin de spor anlamında yaptığı son hata olur umudu içerisindeyim. Yolspor’un gençlerini üç ayrı kategoride şampiyon yapan Antrenör Engin Deniz ile gecesini gündüzüne katan genel kaptan Canip Sepil’i kutluyorum. Genç futbolcuların gözlerinden öpüyorum.

Cumartesi günkü müthiş finalde penaltılarla şampiyonluğu Yolspor’a kaptıran Palandöken Belediyespor’u da verdiği sportmence mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

Evet!...hafta sonumuzda U17’de müthiş final maçını izlemekle geçerken, Pazar günü haftanın derbisine koştum. Sabahın 9’unda oynanan derbi maçta ARAS EDAŞ ile İl Özel İdarespor, başka bir deyişle Erzurum Şehirspor karşı karşıya geldi. ARAS EDAŞ’ı zorlar diye düşündüğüm İl Özel İdare, rakibi ile baş edemedi. Adnan Kotan gibi tecrübesine ve futbol bilgisine çok güvendiğim ve yanında da çocukluğundan beri kendisini izlediğim ve takdir ettiğim, hatta Erzurumspor havasını solmasına sebep olduğum Özkan Tekin yönetimindeki İl Özel İdarespor’un bu kadar panik atak olmasını anlayamadım. Topu yere indirerek oynayacağını düşündüğüm İl Özel İdarespor beklentimin uzağında bir görüntü sergiledi. Erensoy gibi tecrübeli bir futbolcunun acemice ikinci sarı karttan kırmızı kartı görüp oyundan atılmasını anlayamadım. Zaten bu kırmızı karttan sonra maçta koptu. Skor 2-1 iken 2-2’yi zorlayan İl Özel İdare’nin gardı düştü. Sonrasında Adem Çağlayan, İsa Atik Palandöken ikilisi yönetimindeki ARAS EDAŞ sazı eline alarak, kendi çalıp söylemeye başladı. Alperen’in golü ile skoru 3-1 yapan Mavi-yeşilliler üç puanı cebine koyup, liderliğini korudu. Bu sezon oynadığı derbi maçların tümünü kazanma başarısı göstererek şampiyonluk yolunda şimdilik (Şampi) oldu.(Yon)’u duruyor Özel İdarespor devre arası transferlerle durumu nasıl kurtarıp idare eder bilemem. Ama görünen o ki, İl Özel İdare’nin zirve yolunda işi bir hayli zorlaştı.

Bu durumda ARAS EDAŞ’ı şampiyonluk yolunda tek zorlayacak takım Aşkale Belediyespor… Mehmet Kırık ve Maarif Bayrak yönetimindeki Kırmızı Şimşekler, evinde Harbiş’i net bir skorla 2-0 mağlup ederek ümidini korudu. Şimdi iki takım ligin ikinci devresine kafa kafaya giriyor. ARAS EDAŞ’ın bay olduğu haftada eğer Aşkale Belediyespor, Oltu deplasmanından zaferle dönerse, seyret o zaman cümbüşü…

İki takım arasındaki puan farkı sadece bir olacak. Eğer Aşkale’de oynanacak olan düğüm maçına iki takımda bir puanlı farkla çıkarsa, müsabakayı kazanan takım şampiyon olacak. Çünkü  o maçın galibi artık kolay kolay puan kaybetmez.

Aşkale’nin BAL ligi tecrübesi bulunuyor. ARAS EDAŞ’da BAL için oldukça iddialı. Bakalım sezon sonunda gülen kim olacak. Ama bu bir kesinki bu süreçte en az hata yapan ve sinir harbini kazanan şampiyon olacak.

Bize şunu söylemek düşer Hak eden BAL’lansın… Dünkü İl Özel İdare-ARAS EDAŞ maçında ciddi bir sakatlık geçiren Muhammet’e geçmiş olsun dileklerimi ileterek yazımı bitiriyorum. Kalın sağlıcakla…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 18-01-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları