Nurullah Pala

Hep böyle oyna Mehmedim

15.02.2016 Nurullah Pala

Hiçte kolay değildir, küme düşme hattındaki bir rakiple maç oymak, aynen Gölbaşı maçı gibi…

Hatırlarsanız geçtiğimiz sezon küme düşen Kayseri Şeker, zirve yarışında Dadaşlar’a darbe vurmuştu. 1 Şubat 2015’te  Kayseri ekibi 1-1’lik sonuçla bize kök söktürürken, 90 dakikanın sonunda 1 puana sevinmek zorunda kalmıştık.

Dün de az kalsın; Kazım Karabekir Stadı’nda puan kaybediyorduk. Ligin sondan ikinci sırasındaki Gölbaşıspor’a… Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir misali, zaten Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan da Başkent ekibinden çekindiğini maç öncesinde Kanal 25 Televizyonu’nda Naci Ergen’in ‘Biz Bize Erzurum’ programında itiraf etmişti. Demirhan, hiçbir rakipten Gölbaşı’ndan çekindikleri kadar çekinmediğini vurgulamıştı.

 

Real Madrid, Barcelona bile olsanız, ligin en alt sıralarındaki takımlarla maç yapmak zordur, hiç ummadığınız puanlar kaybedebilirsiniz. Aynen Galatasaray’ın Merin hezimeti gibi…

 

Evet!... Dadaş, dün evinde en korkulan müsabakalardan birine çıktı. Rakip 19 puanla ligde 18. Sırada yer alıyordu, Erzurum’dan alacağı puan ya da puanlar Başkent ekibi için çok önemliydi, buna da çok yaklaştılar, ancak süper kurtarışlarla buna müsaade etmeyen kaleci Ahmet Altın vardı kalede…

 

Dadaş’ın altın eldiveni hakikaten hatırı sayılır pozisyonlarda kalesinde devleşerek rakip forvetlere ikinci gol şansını tanımadı. Tabi ki, defansta müthiş oynayan savaşçı Serhat Akyüz’ü de unutmamak gerekir. Tecrübeli savunmadı defansta büyük işler başardı. Osman Berkay Özçelik de, haftalar sonra ayağına gelen forma şansını iyi değerlendirmek için can siperane oynadı.

Hüseyin Cihan Avcu, büyük uğraşlar ve çalışmalar sonucu sırtına giydiği formayı çıkarma niyetinde değildi, dün yine savaştı, defans ile orta saha bloğunu kapatmaya çalıştı. Zaman zaman hata yapsa da artıları eksilerinden çoktu genç topçunun…

Ferit Erişçi, mecburiyetten sağ beke hapsoldu, ama o sağaçıkta olmayınca inanın sağın tadı tuzu yoktu. Taki ikinci devrede Erhan Çelenk’in sağ açığa geçtiği döneme kadar.

 

Zonguldak maçında oyuna girdikten sonra müthiş işlere imza atan Halil Uysal, dün çok verimli olamadı. Ancak ikinci golden önce yaptığı sert şut kaleciden dışarı gitmiş ve Dadaş, köşe vuruşundan gelen topta galibiyet golünü bulmuştu. Halil’in uzun süren maç eksiği nedeni ile henüz oyun ritmini tam olarak yakalayamadığı gözlerden kaçmadı.

 

Serdar Deniz, dün yine çok çalıştı, birinci golde Erhan’a asistini yaparak alkış aldı. Ama yine o, Serdar maalesef 43. Dakikada bomboş pozisyondaki Erhan’ı tercih etmeyip, kendisi vurmayı deneyince, hem Dadaş 2. golden oldu, hem de koparacağı maçı zora soktu. Bende dünkü maçın en önemli kırılma anlarından biriydi, 43. dakika….

 

Erhan Çelenk, dün ilk yarıda başladığı sol açıkta, Doğa İşeri ile birlikte müthiş ver kaçlar yaptı, süper ortalar kesti… Attığı gol vuruş açısından enfesti, ikinci devrede Savaş Tağa’nın oyuna girmesi ile pozisyon değiştirip, sağaçığa geçti. Uzun bir aranın ardından gol atması ile iştahı açılan ‘süper solak’ başarılı bir maç çıkarttı.

Fahri Tatan, özellikle müsabakanın son 20 dakikasında ağırlığını koydu, topu ayağına aldığındı, oyunu soğuktu, arkadaşlarını dinlendirdi. Son dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

 

Evet!...Dünkü maçta kaleci Ahmet, Serhat ve Erhan işini en güzel yapanlar arasında yer almanın mutluluğunu yaşadı. Ancak ben takım kaptanı Mehmet Albayrak’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gol atsa da atmasa da takımı için müthiş özveride bulunuyor. Dün süper bir kafa golüne imza atan ‘bay gol’ futbolu ile bizleri büyüledi. Dün, Mehmet, Premier Ligdeki santrforlar gibi oynadı. Hem kaleye sırtı dönükken, hem de kaleye direk giderken çok fayladı işlere imza attı. Her kafa topunu kazandı. Rakibin, stoperlerinin birbirine çarptırarak, adeta adeta beyinlerini sulandırdı. Maça iştahlı başlayan Mehmet Albayrak, forvette keyif veren bir oyun ortaya koydu. Kaptan’ın bir pozisyonda kafa ile indirdiği pozisyondan sonra gelip ceza sahasında aynı topa birde ayakla dokunması Japon çizgi kahramanı Tsubasa’yı anımsattı.

 

Sen böyle oyna kaptan, biz kazanmaya devam ederiz… Bu güzel performansından dolayı kutluyorum seni Mehmedim…

 

Tebrikler  Ahmet Yıldırım Hoca ve talebelerine…

 

İnşallah, Gölbaşı zaferi yeni bir serinin başlangıcı olur, başarılar Dadaş…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 15-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları