Nurullah Pala

Herkes dikkatli olmalı

26.03.2015 Nurullah Pala

BB Erzurumspor, hiç bu kadar yaklaşmamıştı zirveye…3 Lige çıktığı günden beri hep şampiyonluğu kovalayan ve  hep Play-Off’un kapısından dönen, geçtiğimiz yıl da K.Maraş’taki Play-Off maçlarında Hacettepe’ye kaybeden BB Erzurumspor, bu sezon 2. Lig’e yükselmenin eşiğine geldi.

Son olarak Orhangazi’yi mağlup ederek zirve ile arasındaki puan farkını beşe indiren Mavi-beyazlılar, zorlu son yedi hafataya giriyor.  Hatta, hafta sonu oynanacak olan Güngören maçını bile dahil ederek Dadaş’ın ‘7 tane’ final müsabakası var…

Evet!... iyi de bir fikstür avantajına sahip olan Mavi-beyazlıların şampiyon olarak 2. Lige çıkması hayal değil… Dadaş, çok arzuladığı şampiyonluğu Mayıs ayında tadabilir. Ligde kalan 7 haftada 7’den 70’e herkese büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Geçtiğimiz günlerde Pusula Gazetesi olarak BB Erzurumspor Başkanı Saim Özakalın’ın demecini sayfalara yansıtmıştık. Başkan Özakalın, “Her taraftar tribünde yanındakinden mesul olsun” demişti.

Özakalın’ın bu söylemi Orhangazi maçında yüzde yüz olmasa da, yüzde 80-90 oranında hedefine ulaştı. Yani tribünlerde son dakilardaki o ufak homurdanma ve tepkiler olmasa hedef tam tutmuy olacaktı. Yani geçtiğimiz Pazar günü taraftar dersine iyi çalışmıştı. Küfürsüz, başka rakiplere takılmadan sadece kendi takımını ve şehrini destekledi. Çok da güzel oldu, Dadaşlar Grubu öncülüğünde doksan dakika boyunca tribünlerde müthiş bir coşku ve heyecan hakimdi. Bu yüzdende de sahada özellikle ikinci 45 dakikada büyük bir mücadele oldu. Sonuçta Erzurumspor’un kazanmasında taraftar çok büyük rol oynadı. Hatta galibiyeti taraftar aldı, diyebiliriz… Eğer hava güzel olsaydı, her halde tribündeki taraftar sayısı daha da çok olacaktı, ama soğuk ve kar yağışı insanları evlerine mahkum edince, 7 bin dolayında bir taraftar sahaya gelmişti.

Artık, bundan böyle Erzurumspor’un taraftara ihtiyacı daha çok olacak. Çünkü Erzurum hedefe ulaşacaksa, bunu taraftarı ile paylaşacak. Şampiyonluk inadı devam eden Kulüp Başkanı Saim Özakalın ve onun idaresindeki yönetim takımın 34 hafta sonunda ligi ilk sırada bitirmesi için seferber olmuş durumda… Mart 2014’te göreve geldikten sonra, “Bütün spor dallarına destek vereceğiz, ama bu şehrin öncülüğü Erzurumspor’dur. Erzurumspor’u mutlaka üst liglere taşımalıyız” diyerek, yönetime sınırsız destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile eksi 25 derece soğukta tribünlere gelerek manevi desteğini gösteren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, taraftara en iyi şekilde örnek oluyor. Şehrin yöneticilerinin takıma olumlu bakışı taraftarın hem takdirini kazanıyor, hem de cesaretlendiriyor.

Bunun neticesinde de mavi-beyazlı futbol takımı sezon başından beri hep zirve potasının içinde yürüyor. Şu anda 5 puan eksikle arkadan geliyor. Ama iyi bir fikstür avantajına sahip olan Erzurumspor kalan final haftalarını kazasız ve kayıpsız atlatabilirse Özlem sona erecek. 2. Lige çıkmış bir Erzurumspor’un yolunun daha üst ligler için daha açık olacağına inanıyorum.

Evet!... Erzurumspor, bu sezon gittiği İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara ve İzmir deplasmanlarında hep o illerdeki derneklerden ve taraftarlardan destek gördü. Erzurum’un şampiyonluk özlemi gerek Erzurum’da yaşayan insanları, gerkse il dışındaki Dadaşları sarmış durumda… İnşallah, el birliği ve omuz omuza verilmesi sonucu bu takım sezon sonunda şampiyonluk kupasını havaya kaldıracak. Haydi Dadaşlar diyoruz; gün birlik günüdür. BB Erzurumspor partiler üstüdür. Herkes bu takıma destek verip, sahip çıkmalıdır.

Evet!...İstanbul’daki dernek ve vakıflar şimdiden hafta sonunda İstanbul’da olacak takım için şimdiden seferber olmuş durumdalar. Özellikle, geçtiğimiz hafta kendilerine medya aracılığı ile Teşekkürlerini ileten Kulüp Başkanı Saim Özakalın’a katılıyorum. Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek ile İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman’a, Mehmet Seven ile gurbetteki Dadaşlara ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Evet!... BB Erzurumspor, şampiyonluğun kapısını aralamıştır. Bu süreçte herkesin dikkatli olması gerekir, futbolcu da fedakarlık yapacak. Taraftar da… Herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek ve bu takım sezon sonunda şampiyon olacak, bunun başka yolu yok… Çünkü Erzurum’un futbolda artık kaybecek zamanı yok… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 26-03-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları