Nurullah Pala

Hiç yoktan iyidir

23.12.2014 Nurullah Pala

Öyle ya da böyle derken, koca bir ilk yarı bitti. Spor Toto 3. Ligde 34 haftalık maratonun ilk raundu, dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Ahlar vahlar içerisinde, kaybettiğimiz puanlara hayıflanıp durduk, ligin ilk yarısında. BB Erzurumspor, iç sahada ummadık puanlar kaybederek ilk yarıda hayal kırıklığı yaşattı. 17 haftaya BB Erzurumspor iki teknik adam sığdırdı. Taşkın Güngör ile yollarını ayıran Dadaşlar, Turhan Özyazanlar’ı takımın başına getirdi. Özyazanlar, bence puansal olarak BB Erzurumspor’da iyi bir başlangıç yaptı. İki haftada bir galibiyet bir beraberlik ve puan hanesinde yazılan 4 puan… Mavi-beyazlılar, Anadolu Üsküdar gibi son haftaların fırtına takımı karşısında iyi mücadele ederek bir puan çıkarmayı başardı, zorlu deplasmandan… İstanbul deplasmanları son dönemlerde adeta kabusu olmuştu, çünkü BB Erzurumspor’un… En azından dün Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’na giden Erzurumlular, bu kez başları öne eğilmeden sahadan ayrıldılar. Erzurumluların takımı, son beş haftada seri galibiyetler alan Anadolu Üsküdar’ı frenlediler. Teknik Direktör Fahreddin Sayhan’ın talebelerine “Hele bir dur” dedi. 0-0 biten mücadeleden sonra, hem bir puanı hanesine yazdırdı. Hem de rakibin lider olmasına izin vermedi. Anadolu Üsküdar’ın aradaki puan farkını da açmasına izin vermedi. Yani Üsküdar’a gideriken Erzurum’a almadı yağmur.

BB Erzurumspor’un ligin ilk yarısının son haftasında Anadolu Üsküdar gibi zirveyi hedefleyen bir takımdan puan koparması çok iyi oldu. Galibiyet olsaydı ballı lokma olurdu, ama bir puanda iyidir. Çünkü ikinci devre rakibin Erzurum’a geleceğini hesaba katarsak, Erzurum zorlu deplasmandan istediğini almıştır. Mağlubiyet dışında deplasmanda alınan her puan bence altın değerinde.

Ligin 17. Haftasında Erzurum plakaya ulaştı. 25 puanla ilk devreyi gol averajı ile 6. Sırada tamamladı. Mavi-beyazlı takım özellikle gol yollarında ilk yarıda sıkıntılar çekti. İkinci devrede gol yollarındaki sıkıntıyı çözecek önemli isimlerin takıma kazandırılması durumunda Erzurum’un sonuna kadar yarışın içerisinde olacağını düşünüyorum. Eğer hata yapmaz isek, zirvedeki rakibimiz olan bir çok takımla kendi evimizde oynayacağız. Dadaş’ın bir tane zorlu deplasmanı var, o da Sakarya maçı… İnanıyorum ki, ilerisi için Anadolu Üsküdar’dan alınan 1 puan Dadaşların hanesine kazanç puanı olarak yansıyacaktır. Biraz önce de belirttiğim gibi, artık Dadaşların ligde hata yapma olasılığı kalmamıştır. Zaten Teknik Direktör Turhan Özyazanlar da, dememiş miydi, ‘BB Erzurumspor krediyi tüketmiş, yani puan olarak artık kayba tahammülümüz yok.”

Evet! Turhan hocanın da dediği gibi artık puan kaybına tahammülü olmayan Erzurumspor iç sahadaki maçlarını kazanmak zorundadır. Bu da iyi transferlerle ve taraftarla olacak iş. Dadaşın taraftardan taraf bir sıkıntısı olmadığını göre, iş yönetime düşüyor. Yapılacak olan iyi takviyelerle ben Erzurumspor’un önünün açık olduğunu görüyorum. Onun için diyorum ki, Anadolu Üsküdar’dan alınan bir puan hiç yoktan iyidir. Hepinize iyi haftalar…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 23-12-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları