Nurullah Pala

İkinci bir Sincan vakası olmasın

08.09.2015 Nurullah Pala

Önceki akşam ŞEHİRDER Başkanı olan Eğitimci  Murat Ertaş Hoca, Dersimspor’la yarın Kazım Karabekir Stadı’nda oynanacak olan Dersim maçı ile ilgili Erzurumlulara sağ duyu çağrısı yapan bir mesaj yayınlamıştı. İhlas Haber Ajansı(İHA)’da bu mesajı servis yapmıştı. Dün de gazeteci ağabeyim ve birlikte uzun süre aynı çatı altında kamu oyuna amma hizmeti yapan Öztürk Akkök’ün köşesine takıldı, gözüm… Akkök de, Dersim maçı ile ilgili bir yazıyı kaleme almış.

Bu iki ismin düşüncelerini okuduktan sonra ben de yarın oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Grubu maçı ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle bu maç seyircili oynanacak. Yani lig maçlarında iki haftadır evinde taraftarından yoksun maçlara çıkan BB Erzurumspor, bir anlamda sezonu açmış olacak yani taraftarının huzurunda. Sonrasında ligin beşinci haftasında oynanacak olan Zonguldak Kömürspor maçında son kez taraftardan yoksun lig maçı oynayacak BB Erzurumspor… Yani TFF’nin değişikliğe gittiği statü gereği her ceza kendi kulvarında uygulanacak. Lig maçında vukuat varsa lig için değerlendirilecek. Kupa da vukuat varsa kupada değerlendirilecek.

Nitekim yarın Ziraat Türkiye Kupası maçı var, BB Erzurumspor’un… Ve rakip Dersimspor, yani bir başka deyişle  Tuncelispor… Kulübün adı her ne olursa olsun, sonuçta yarın Kazım Karabekir Stadı’nda Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Maçı’nda Tunceli ekibi Erzurum’un rakibi olacak.

Tabi sosyal medya kışkırtıcıları yine iş başında, tahrikler diz boyu… Biz de diyoruz ki, Ey! Erzurumlular, Sayın Dadaşlar uymayın siz bu tahriklere… Kanmayın bu kışkırtıcılara… Dadaşlık, vakarını koruyalım. Bakın futbolda hiçbir şeyde peşin hükümlü olmayacağız. Ama bu bir gerçek ki, bizim Ziraat Türkiye Kupası’nı alma gibi bir lüksümüz yok… Ancak  tabi ki, Teknik Patron Besim Durmuş’un da dediği gibi gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Yani mağlup olmak için sahaya çıkmayacağız, tabi ki; kupada hedefimiz tur atlamak. Fakat olası bir Tunceli mağlubiyeti ile de lütfen en ufak bir taşkınlığa ve tehlikeli olabilecek bir olaya mahal vermeyelim. Düşmanları sevindirmeyelim.

Bakın yarınki, rakibimiz bir futbol takımı ve onların da amacı spora hizmet etmek… Dersimspor’a geçtiğimiz yıllarda forma giyen Mehmet Ali çok iyi bir dostumuzdu. Eski teknik direktörleri Erhan Hoca, Abdusselam Gökçan ile birlikte Elazığspor formasını giymiş bir ağabeyimizdi. Şu anda teknik direktörleri Ali Eren Beşerler, kısa bir dönem Erzurumspor formasını giymişti. Tüm bunları sadece Dersimspor’un spora hizmet ettiği ve esas işlevini yeşil sahada yaptığı için söylüyorum.

Yarın ki, kupa maçında biz Erzurumlu taraftarların esas görevi mavi-beyazlı forma ve bayraklarla takımımızı desteklemek olmalı. Lütfen tahriklerden ve sosyal medya kışkırtıcılarından uzak durun. Yıllar önce Çiçekli ve Yavi katliamlarından sonra yaşanan olayları hepimiz biliyoruz ve o  günlerde Erzurumspor kendi evimizde Sincanspor’a mağlup olurken, çıkan olaylar nedeniyle de ceza almıştık. Onun için yarın ikinci bir Sincan vakası yaşamayalım. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 08-09-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları