Nurullah Pala

İsveçli FIS delegesinden dünyaya Türkiye dersi

28.11.2016 Nurullah Pala

Erzurum ve Türkiye adına hafta sonu gurur veren gelişmeler yaşandı.

 

11-18 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum’un ev sahipliğinde yapılacak olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali (EYOF) ekip şefleri Erzurum’da toplandı.

 

Ülkelerin ekip şefleri üç gün boyunca Erzurum’da dolu dolu  anlar yaşadı.

 

Sway Otel’de yapılan  toplantılar beklentilerin de üzerinde bir ilgi gördü.

 

Erzurum’da kar ve buz sporlarında yapılacak olan spor branşlarının direktörleri Avrupalı konuklara ve EOC üyelerine sunum yaptılar.

 

Kış sporları branş sorumlusu olan Kayak Federasyonu Asbaşkanı değerli eğitim görevlisi Fatih Kıyıcı’nın akıcı  İngilizcesi ile yaptığı sunumun ayakta alkışlanması ile birlikte Türk yetkililerin yüzlerinde tebessüm oluştu.

 

Kıyıcı’nın salona hakim bir şekilde yaptığı başarılı sunumun ardından diğer komite direktörleri de birbirinden başarılı sunumlar yaparak, Kıyıcıya nazire yaptılar.

 

Ahmet Dal, Ahmet Çelebi, M. Akif Fencioğlu, Halil Sündü, Buğra Yılmaz, Abdulgafur Yeniay hazırladıkları başarılı sunumlar ile alkış aldı.

 

Gönüllüler Komitesi Direktörü Levent bey, buz sporları direktörü Fatih Ağduman’ın yardımcısı Murat Beyin İngilizce yaptıkları sunumlar da çok başarılıydı.

 

Tabi başta Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de kendilerinden emin konuşmaları yabancı konukların beğenisini topladı.

 

2017 EYOF Koordinatörü Orhan Atasoy ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in iyi bir şekilde ev sahipliği yapması EYOF İdari Direktörü Güngör Şenses, Mali İşler Koordinatörü Şinasi Polat ile Tesisler Direktörü Harun İşçi’nin de özverili çalışmaları, EOC heyeti ve EYOF ekip şeflerinden takdir aldı.

 

Bu kadar başarılı sunumların arasında, İngiliz ve Norveçli delegelerin terörle ilgili sorularına ise İsveçli FIS delegesinden ‘tokat’ gibi cevap geldi.

 

İsveç’in Kış Sporlarındaki FIS delegesinin Erzurum ve Türkiye ile ilgili açıklamaları, salonda büyük bir alkış tufanın kopmasına ve coşku yaşanmasına neden oldu.

 

İsveçli FIS delegesi, Avrupalı konuklara dönerek, “Ya siz hiç dünya haritasına bakmıyor musunuz? Erzurum nerede Suriye nerede?... Türkiye çok güvenli bir ülke Erzurum’da aynen öyle… Terörle ilgili endişeleriniz ve sorularınız yersiz” dedi.

 

İşte İsveçli FIS delegesinin iki dudağının arasından çıkan bu övgü dolu sözler.

 

Türk yetkilileri oldukça mutlu etti.

 

İnanın siz o anda o, İsveçli delegenin cebine milyonları koysanız, sizin reklamınızı bu kadar yapmazdı.

 

Gerçi İsveçli delege doğrusunu söyledi ama biliyorsunuz bizde bir söz var;

 

‘Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar’ diye…

 

İşte tüm bunlara rağmen İsveçli FIS delegesi hem Erzurum ve Türkiye adına doğruları söyledi.

 

Hem de gönlümüzde taht kurdu.

 

Helal olsun demek ki, dünya üzerinde doğruları söyleyebilen insanlar halen mevcut.

 

Özellikle de Avrupalılar için bunu söylüyorum.

 

Erzurum, Cuma günü başta olmak üzere hafta sonu EOC heyeti ve EYOF ekip şefleri ile Dünya Olimpiyat Komitesi üyeleri karşısında çok başarılı bir sınav verdi.

 

Bir kere spor karşılaşmalarının yapılacağı yarışma noktaları ile oyunlar köyü Avrupalı konuklardan tam not aldı.

 

Bunlar bir Erzurumlu, bir Türk ve bir spor sever gazeteci olarak beni gururlandırdı.

 

İsveçli FIS delegesinin Erzurum ve Türkiye için sarf ettiği gurur dolu sözlerin sizlerle paylaşmak ve sizlerin de dünya ve Avrupa’da bizim için iyi düşüncelere sahip olan insanlarında var olduğundan haberiniz olsun istedim.

 

İsveçli FIS delegesinin tüm dünyaya verdiği Erzurum ve Türkiye dersini  ben de ayakta alkışlıyorum.

 

Türkiye ve Erzurum için pozitif ve olumlu düşünce içinde olan herkese Thank You (Teşekkürler)….

 

***   

 

EYOF ekip şeflerinin toplantıları ile ilgili esintilerin ardından geçiyorum BB Erzurumspor-Hacettepe ile oynadığı maça…

 

Karşılaşmayı izlemediğim için maçla ilgili yorum yapmayacağım. Benim aklımda kalan tek şey, nasıl olur da şampiyonluğa oynayan bir takım son haftalarda oynadığı deplasman maçlarını son saniyelerde yediği gollerle berabere bitirir bunu almakta güçlük çekiyorum.

 

Eşimizle dostumuzla konuşuyoruz, hep faturayı hakemlere kesiyorlar. ‘Yok hakem öyle karar vermiş, böyle karar vermiş, şu olmuş bu olmuş’ bırakın bunları arkadaşım, yani bir iki maçta bu handikapı yaşadık.

 

Bari üçüncü maçta bunun önlemini alaydık, son dakikada frikikten gol yemek artık, Erzurum için bir psikolojik durum oldu.

 

Artık yönetim hafta için bir mentör mü, psikolog mu, artık ne tutacaksa tunsun da, bu soruna çözüm bulsun.

 

Yoksa, Erzurumlu taraftalar bu son dakika golleri yüzünden kalpten gidecekler.

 

Not: Erzurumspor’un eski futbolcularından Akın Beyazoğlu’nun ani ölüm haberini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 28-11-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları