Nurullah Pala

İyi ki varsınız Cem Culfa ve basketbol ailesi

12.05.2016 Nurullah Pala

Dile kolay, haftanın hemen hemen her günü basketbol faaliyeti yapmak…

İşte zoru başaran Cem Culfa ve ekip arkadaşları Allah nazardan saklasın.

Gerçi bu sezon gerek antrenör Hamit Kavurmacı, gerekse Cem Culfa ve adeta sağ kollarından biri olan Ahmet Dal şanssızlık yaşadılar. Çok şükür Hamit Hoca ailesi ile birlikte yaşadığı talihsiz trafik kazasının travmasını atlattı. Cem Culfa kalpten anjiyo oldu. Ahmet Dal ise çok ciddi bir apandist ameliyatı oldu.

İnşallah bundan sonra bu başarılı ekipten hiç kimseye nazar değmez.

Evet!... Bu sezon Erzurum’da basketbol adına baş döndüren gelişmeler yaşandı. Kulüpler ve iller düzeyindeki müsabakaların andından okullar ve fakülteler arası basketbol maçları birbirini kovaladı.

Bu kadar yoğunluğun arasında kuşkusuz en büyük rolü Büyükşehir Belediyesi’nin Ana Sponsorluğunda yapılan ve adını da Büyükşehir’den alan Minikler Basketbol Ligi ve Beyzanur Önel ligi oluşturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in tam destek verdiği lig 16 erkek takımından 240 minik basketbolcunun katılımı ile vücut buldu.

Hatta 14 haftası geride kalan ligde, A Grubunda Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, B Grubu’nda da Dorukspor şampiyon oldu.

Şimdi diğer şampiyonlar bekleniyor hem erkeklerde hem de küçük kızlar Beyzanur Önel Ligi’nde…

Evet!...Göreve geldiği günden beri sporun her ayrı branşına destek veren, özellikle de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Atatürk Üniversitesi ve ETÜ ile omuz omuza çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Spor AŞ’nin de Erzurum’da vücut bulmasını sağlamıştı.

Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal ile adeta arıcı gibi çalışan Spor Müdürü Muzaffer Şahin, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ adına bir çok başarılı faaliyeti yapmanın gururunu yaşadı.

Şimdi o faaliyetleri saymaya kalksak, sütunlarda yer kalmaz.

Evet!... Kanımca Sekmen ve A-Takımının en büyük kazancı ise kuşkusuz Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi oldu.

Türkiye’de ilk kez yapılan bu önemli turnuva her geçen büyüyerek adından fazlası ile söz ettirdi.

Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Emin Öz  hepsi katkı sağladı, bu turnuvanın başarılı olması için.

Bu güzel ve anlamlı turnuvanın temeline harç attıkları için hepsine teşekkür ediyoruz, bir spor sever olarak…

GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Şube Müdürü Güngör Şenses’in de turnuvaya olan katkılarını es geçmemek lazım….

Özellikle de sağlığını hiçe sayarak gecesini gündüzüne katan o salondan diğerine koşan Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal’ın yanı sıra Tahsin Öncül, Koray  Emeksiz, Tayyip Çubukçu, Melih Leylioğlu, Ayhan Toptaş, Hamit Kavurmacı ve Mehmet Araç, Ebru Yurtoğlu Çağlayan, Nurdan Fencioğlu ve diğer basketbol gönüllerinin tümünü kutluyorum.

Basketbolcu kızı Beyzanur Önel’i kaybetmenin acısını yüreğine gömen ve ‘Diğer çocukların hepsi benim için birer Beyzanur’ diyerek basketbol camiasını cesaretlendiren Ömer Önel’i de alkışlamadan geçemeyeceğim. Sağol, var ol Ömer bey…

Evet!... Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi’nde son iki haftaya girilirken, uzun maratonun başarı ile yürütülmesi Erzurum ve Türk basketbolu adına büyük bir kazanç…

Çünkü bu çocukların arasından çıkacak olan çok sayıda yetenek Türk basketboluna hizmet verecek.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Mayıs’ta ikincisini düzenleyeceği Uluslar arası Erzurum Yarı Maratonu içinde hazırlıkların son sürat devam ettiğini hatırlatarak görev alacak tüm ekibine şimdiden başarılar diliyorum.

Allah kolaylık versin…

Yazıma son verirken, İyi ki; varsınız diyorum, Cem Culfa ve basketbol ailesi… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 12-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları