Nurullah Pala

Kader maçlarından biri olacak

02.02.2016 Nurullah Pala

Kim ne derse desin Pazar günü BB Erzurumspor, zirve yarışında dev bir engeli aştı. Bal gibi de üç puanı hanesine yazdırdı…

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da mavi-beyazlılar,dört gün boyunca açık bir sahada idman bile yapamadan maça çıktı.

Profesyonel takım için bir tek günün ya da programın ne anlama geldiğini çoğu kimse bilemez.

Bir takım düşünün ki, bir maçın taktiğini bile yapamadan müsabakaya çıkıyor. İşte o takımın adı da BB Erzurumspor…

Mavi-beyazlılar, bir hafta boyunca halı saha idmanı ile Kazım Karabekir Stadı’nda Tekirdağspor’u konuk etti. Serhat Akyüz, Fahri Tatan ve sonradan oyuna giren Ertan Koç, mavi-beyazlı takıma geldikleri günden beri sadece ikinci kez çıktıkları statta galibiyet sevinci yaşadı. Bunlar futbolda çok önemli şeylerdir…

Basit değildir, Pazar günkü galibiyet… Zira rakipte armut toplamak için sahaya çıkmadı. Erzurum’u yenseydi, puanını 33 yapıp, Dadaşla arasındaki puan farkını 1’e indirecekti. Devre arasında da en fazla transfer yapan takımlardan biri olduğunu da unutmamak gerekir, Tekirdağ’ın…

Diyeceksiniz ki, ardı üstü bir galibiyet aldı, Erzurum büyütülecek ne var?

Evet!..Haklısınız biz galibiyeti büyütmüyoruz, hatta Erzurum gibi zirveye oynayan bir takımın kendi sahasında ısıran ve bol pozisyon bulan bir takım olması gerekir. Ancak Pazar günü Erzurum’dan o beklediğimiz hamleler gelmedi. Takım iyi oynamadı, gol pozisyonu da özellikle ikinci yarı da yok denecek kadar azdı.

Tüm bunları hafta için takımın düzenli olarak açık alanda taktik idmanları yapamamasına da bağlayabiliriz. Bir de zirve için aşırı baskı ve gerginlik bazen sizin planlarınızı bozabiliyor. Teknik Patron Ahmet Yıldırım da, istemiştir takımının zıpkın gibi rakibine saldırmayı ve rakip ceza sahasına baskı kurmayı ama olmadı.

Evet!...Devre arasında yöneticilerin “Yeni transferlerimizden biri de Serdar Deniz” dediği o, isim Pazar günü galibiyetin perçinleyicisi oldu. Koşan mücadele eden Serdar Deniz, attığı iki şık golle de maçın adamı oldu. Genç yıldız daha çok çalışıp, daha çok direncini artırabilirse, kalan haftalarda Mavi-beyazlıların saha içindeki en güvendiği isimlerden biri olacak.

Serdar’ın dışında Cihan Avcu ve Ferit Erişçi’yi çok beğendim. Özellikle Ferit ilk yarıda sahanın yıldızıydı, kişisel gayretleri ile müthiş işlere imza attı. Ancak ikinci devrede aynı üretkenlikte değildi. Cihan’da belli ki bulduğu forma şansını artık kaybetmek istemiyor. Bunun için bastırıyor, pres yapıyor ve kaleyi gördüğü anda şut atıyor.

Murat Paluli’yi sağ kanatta önceki maçlarına oranla çok daha gayretli gördük, ama bu yeterli değil, daha seri olmalı, daha çok orta yapmalı. Bilmiyorum, taktik icabından mı dır? Nedir,  Murat, bizim bildiğimiz O, Murat’tan çok uzak… Benim de takım arkadaşım olan ve bugünlerde Aras EDAŞ’ın başarısı için ter döken Metin Paluli  futbol anlamında ilerlemiş yaşına rağmen futbol resitali sunarken, takımına da galibiyeti getiren golü attı. Murat’ın ağabeyi Metin’in ofansif yönünü örnek alması lazım.

Sol kanatta Doğa İşeri eski maçlarına oranla tutuk olsa da yine sahanın iyileri arasındaydı. Defansta Serhat ile İbrahim’in hatasız oynadığını ve de son saniyede Serhat’ın gol çizgisinden çıkarttığı topla, rakibe beraberlik şansı vermemesi alkışa ve takdire şayandı. Belli ki, Süper Lig kökenli Serhat Dadaş’a daha savunmada çok katkı sağlayacak.

Kaptan Mehmet Albayrak  ileride yalnızları oynadı. İlk yarıda süper bir gollük kafa vuruşu üstten auta gitti. Kanatlardan yeteri top gelmemesi, tecrübeli kaptanın ve takımın ileri uçta işini bir hayli zorlaştırıyor. Fahri gibi Süper Lig tecrübesine sahip bir ismin daha çok mesuliyet üstlenmesi gerekir. Fahri, takım arkadaşlarına bitirici pozisyonlar hazırlamalı. Taraftarın da bu yönde tecrübeli oyuncudan beklentisi son derece normal.

Sonradan oyuna giren Ertan Koç’u daha önce de beğendiğimi iletmiştim, Pazar günü de kısa sürede göze çarpan oyuncu oldu. Teknik Patron Ahmet Yıldırım özellikle iç sahada Mehmet’in yanında Ertan’ı da sahaya sürerse, kanımca hücum gücü çok zengin olan bir takım ortaya çıkar. Kanımca Ahmet Hoca’nın Erhan Çelenk’i sol açıkta oynatması da hatalı. Erhan gibi adam eksiltme özelliğine sahip olan ve sol ayağını raket gibi kullanan bu futbolcunun sahada daha serbest bırakılması ve yeteneklerini sergilemesini isterim. Bunun için de Erhan’ı sol açık mevkiine mahkum etmemek lazım. Bilmem anlatabildim mi?... 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları