Nurullah Pala

Kazanan Erzurum olsun

26.12.2015 Nurullah Pala

Kongre demek yeni bir heyecan demektir. Özellikle de kongre denince 1992-1993 sezonu aklıma geliyor. Yer Halk Eğitim Merkezi Salonuydu, yıkılan ve yerine kent meydanı yapılan alandı. Kanal 25 Televizyonu’nda göreve başladığım ilk yıldı. Koşar adımlarla gittik genel kurul salonuna…Salon tıklım tıklım dolmuş ve bir o kadar insanda kapının önünde içeri girmek için sıraya girmişti. Selametlik Gıyasettin Yüksel (Gıyas Ağabeyi) ile Hamza Cimilli’nin listeleri yarışacaktı. Mahşeri bir kalabalık delege topluluğu kulis üzerine kulis yapıyordu, destekledikleri adayın Erzurumspor başkanı olması için…

O günün şartlarında yapılan  ve oldukça  çekişmeli geçen kongrenin galibi Hamza Cimilli olurken, aslında Gıyas  Ağabeyi de seçimi kaybetmemişti. Çünkü Kazanan Erzurum olmuştu. GıyasBaşkan  yıllarca kıt-kanaat içerisinde kulübü idare ederken, Erzurumspor’un ayakta kalmasını sağlamıştı. Onun geçmişte yönetiminde yer alan Hamza Cimilli ise adete bir ihtilal yaparak oturduğu başkanlık koltuğunda fevkalade önemli başarılı işlere imza attı. Takımı ekonomik olarak çok iyi noktalara çıkarttı. Dadaş’a büyük düşünmesini öğretti. Takıma Play-Off oynatarak finallere alıştırdı, Erzurumspor’u…

Sonrasında onun ekibinden çıkan Cemal Polat başkanlık koltuğuna oturdu. Polat, Erzurumspor’a 30 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşatarak Süper Lig’e taşıdı. Adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırırken, ‘Efsane’ unvanını aldı. Mavi-beyazlı renkleri dünyaya  tanıtan Başkan olarak hep kamuoyundan takdir topladı.  Kongre demişken, son iki yılda da eski başkan Saim Özakalın, her ne kadar tek liste ile seçime gitse de, yaptığı atılımlarla bizlere büyük bir kongre heyecanı yaşatmıştı.

Şimdi BB Erzurumpor’un kongresi var. Her nekadar olağanüstü kongre ise, tek başkanla şu an itibari ile seçime gidilse de, kongre-kongredir, hiç fark etmez… Sonucu şimdiden belli olsa da bugün bir kongre heyecanı yaşayacağız.

Bugün yapılacak olan olağanüstü genel kurul önümüzü görme açısından da önemli bir kongre olacağı kesin…

Özellikle de Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan’ın Teknik Direktör Besim Durmuş’u göndermenin akabinde yaşanan gelişmeler, bugünkü olağanüstü genel kurulu çok farklı bir konuma taşıdı.

Aslında fırtına öncesi bir sessizlik söz konusu, ama bunu bugünkü kongrede çok daha net bir şekilde göreceğiz.

Küskünler kongre salonuna gelecek mi?, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in tavrı ne olacak? Buna bugün şahit olacağız.

Sonuçta her ne olursa olsun, adı üstündü bir kongre heyecanı yaşayacağız, ama biz diyoruz ki; kimin kazandığının önemi yok. Yeter ki; kazanan Erzurum ve Erzurum Futbolu olsun.

Çünkü bugünkü kongreden Ali Demirhan zaferle çıksa bile, muhaliflerinin gözü hep üzerinde olacak, bu kesin. Onun için tecrübe kazanan Demirhan’dan taraftar büyük beklenti içinde olurken,  muhalif kanadın aksi bir sonuçta eleştiri oklarına maruz kalacak. Bu nedenle  Demirhan’ın  bundan sonraki işi daha zor olacak. Çünkü  Demirhan’ın hata yapma lüksü yok.

Kalın sağlıcakla….

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 26-12-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları