Nurullah Pala

Kazım Karabekir’de Deniz esintisi

21.04.2014 Nurullah Pala

Sudan ucuz puanlar kaybederek, ligde birinci olma şansını yitiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor,  Hacettepe’den 3 puanla dönerek, Play-Off ipine iyice sarılmıştı. Artık elinde iki alternatiften birisi kalan Erzurum ekibi, Play-Off’a çıkma yolunda Balçova maçını mutlaka kazanmasını gerekiyordu. Ve bunu da net bir skorla elde etti. Kazım Karabekir Stadı’nda Balçova Belediyespor’u Erzurumlu sanatçı Hüsamettin Ceylan’ın bestesi olan ve adeta Erzurum’un marşı haline gelen ‘Gök mavi, yerler beyaz’ parçası ile karşılayan Büyükşehir Belediyespor, 2-0’lık sonuçla rakibini İzmir Marşı ile Erzurum’dan uğurladı.

Alınan zafer Play-Off kapısının aralanmasına neden oldu. Erzurum haftaya Batman’dan puan getirebilirse bal-kaymak olacak. Ama bu başarılamazsa bile Çorum Belediyespor’u mağlup ederse, kendi göbeğini kendisi kesmiş olacak. Yani Play-Off biletini cebine koyup, 2. Lig’e çıkmanın hesaplarını yapacak. Bugünü kadar altı kez ulaştığı şampiyonluklarda, üç zaferi Play-Off’tan kazandığını göz önüne alırsak, Teknik Direktör Yavuz İncedal ve ekibi için bunun bir şans olacağını düşünüyorum. İnşallah, Yavuz hoca ve talebelerinin şansı mavi-beyazlı çatı alında da yaver gider.

Dün gerçekten futbol adına Kazım Karabekir Stadı’nda güzellikler vardı. Taraftar olunca, tribünler dolunca futbolun keyfi bir başka oluyor. İki takım oyuncuları açık bir futbolu tercih edince, taraftarlar keyifli bir müsabaka izledi. Kapalı havada oynanan maçta heyecan fırtınası tavan yaptı. Mesai arkadaşımız Furkan Nehri’nin objektiflerine bu müthiş maçta Eski Başsavcı Ramazan Apaçık takılmıştı. Kahramanmaraş’a tayin olan Başsavcı Apaçık bile bir Erzurumlu gibi, heyecanlanıyor, yerinde duramıyor ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un gollerine sevinip alkış tutuyordu. Tabi o fotoğrafta Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in de heyecanı gözlerden kaçmıyordu. Böylesine bir atmosferde oynanan müsabakada iki takım futbolcularını da tebrik etmek gerekir. Yani bu sezon Kazım Karabekir Stadı’nda üst düzeyde oynanan maçlardan birini izledik. Dünkü mücadeleyi izleyenler sanki 3. Lig maçı değil de, PTT 1. Ligi’nde bir karşılaşmayı izler gibiydiler. Hatta Süper Lig’deki bazı karşılaşmalardan bile zevkliydi, dünkü mücadele…

Konuk takım Balçova Belediyespor, oyunu çirkinleştirmeyerek, futbolun güzelleşmesine katkıda bulunması nedeniyle, ben ve benim gibi düşünen birçok futbolseverde epeyce bir sempati topladı. İzmir’in bir ilçesinin futbol takımının bu denli derli toplu olması, futbol adına alkışlanacak bir durum. Bu kadronun ligin alt sıralarında olması da şaşılacak şey… Eğer bu çizgiden ve yollarından şaşmazlarsa gelecek yıllarda birçok takımın canını yakarlar, hatta bir 2. Altınorduspor bile olabilirler.

Evet! Dün Kazım Karabekir Stadı’nda Deniz esintileri vardı. Mavi-beyazlı takımın devre arasında renklerine kattığı Deniz Sert, Balçova maçında soyadı gibi sert rüzgarlar estirdi. Attığı iki müthiş golün yanı sıra savaşçı kimliği ile ön plana çıktı. Zaten onun savaşını izleyen tribünler 63. dakikada “Deniz” sesleri ile stadı inletti. Teknik Patron Yavuz İncedal da iki gol atan futbolcusunu daha fazla yormadan oyundan alarak alkışlattı. Defansta Onur yine mükemmeldi, geçit vermedi. İsmail, Hacettepe’ye attığı golünde morali ile süper işler çıkarttı. Resul Ekrem’i geldiği günden beri ilk kez bu kadar faydalı işlere imza atarken görmenin mutluluğunu yaşadım. Sefer Sever  makineli tüfek gibiydi. İlk yarıda tutuktu, ikinci yarıda açıldı. Deniz’e attırdığı golde aslan payına sahipti. Muhammet Fettahoğlu sezonun en güzel maçını çıkarttı. Böyle devam eder ve futbolunu daha geliştirirse, Erzurum’un ikinci Zafer Demir’i olur. Kısacası dün Büyükşehir Belediyespor formasını giyen tüm futbolcular gayretliydi ve galibiyete inanmıştı. Bunu da başardılar. Hepsini kutluyorum. Rahmetli Müslüm Gürses’in “Ömür biter aşk bitmez” şarkısının mısralarındaki “Güzel günler yakında” sözü, gerçekleşecek gibi… Yani Erzurum ekibi  Play-Off yolunda dev bir engeli aştı. Artık güzel günler daha yakın diye düşünüyorum. Hız kesmeyin arkadaşlar, aynen devam. Play-Off yolunuz açık olsun... 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-04-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları