Nurullah Pala

Kırmadan dökmeden

26.05.2015 Nurullah Pala

Dün bir Erzurumlu olduğum ve bu şehrin kimliğini üzerimde taşıdığım için bir kez daha gururlandım. Türkiye’de bir çok takımın final heyecanı yaşadığı bir ortamda, o kulüplerden çok BB Erzurumspor’un gündeme gelmesi çok heyecan verici…Bir yandan taraftarı arıyor, diğer taraftan yöneticisi… Bir yanda ise kulübü yönetmeye talipli ‘Efsane Kadro” herkesin ortak paydası BB Erzurumspor… Sosyal medya furyası da cabası…

Olayı neresinden bakarsanız, bakın. Nasıl değerlendirirseniz değerlendirin, hiç fark etmez… Ortada bir gerçek var o da BB Erzurumspor… BAL’dan çıktıktan sonra Play-Off ile orta sıralar arasısında gezinen, Play-Off’a çıktıktan sonra da iki sezondur, kaybeden Mavi-beyazlılar, her şeye rağmen gündemdeki yerini koruyor.

Yazımın girişinde de belirttiğim gibi Erzurum’da nefes alan herkesin ve Erzurum’a gönül vermiş olanların dertlendiği konu BB Erzurumspor…

BAL’da takımı şampiyon yapan yönetim olarak tarihe geçen Mehmet Aydın ve ekibinden görev bayrağını devralan Saim Özakalın ve ekibi bu bayrağı en yukarı taşımak için çalıştılar, gece-gündüz… Allah için özverilerinden ve fedakarlıklarından en küçük kuşku duymadık, Özakalın yönetiminin… Dört yılda öncelikle kulüple özdeşleşen Antrenman Sahasını baştan ayağa yenilediler. Etrafının tel korkuluklarını ve çimlerini yenileyen yönetim, antrenman sahasına 200 kişilik tribün yaptı. Bu da yetmemiş gibi bir de sentetik çim saha yaptı. Sonrasında bir atılım daha yapan BB Erzurumspor yönetimi Profesyonel takım için sosyal tesis ve yeni bir çim saha için kolları sıvadı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Eski İçişleri Bakanı Efan Ala’nın da katılımı ile dev projenin temelleri atıldı. İnşallah bittiğinde bu tesisler göz kamaştırırken, Erzurum’un da gözbebeği olacak.

Sahada her ne kadar 4 yılda sportif başarıyı yakalayamamasa da BB Erzurumspor, Saim Özakalın ve saygın iş adamlarından oluşan yönetimi ile kulübe önemli bir imaj ve kurumsallık kazandırdı. Bakanları, Milletvekillerini, Federasyon başkanlarını ve hatta A Milli Takım Patronu Fatih Terim’i ağırlamak gibi bir onur yetmez mi? Erzurum için… Tabiki bir Erzurumlu olarak, bir gazeteci olarak ben de isterdim BB Erzurumspor’un şampiyon olmasını, ama şampiyonluk biliyorsunuz para ile satın alınmıyor… Şampiyonluk ayrı bir unsur… Teknik heyet, yönetim, taraftar futbolcu birlikteliyi sağlanacak ve istikrar yakalandıktan sonra şampiyonluk gelecek. Oysa, Erzurum bugüne kadar sabırsız olunca, hemen başarıyı isteyince gelmedi, dolayısı ile şampiyonluk… Dileriz iyi bir yapılanma ile bu sorun yeni sezonda aşılır.

Evet!...Türkiye’de 7 Haziran’da Milletvekiliği seçimleri var. Partiler tamamen seçime odaklanırken,  Erzurum’da son günlerde gündem BB Erzurumspor… Sezon bitti ama Erzurumspor tartışmaları bitmiyor. Yöneticisi taraftarı Erzurumspor ile dertleniyor.

İşte, BB Erzurumspor’u kendisine dert edinen bir grup daha çıkarma yaptı Erzurum’a… Mavi-beyazlı takının efsaneleri, yönetime talipli oldu. Kürşat Karaka, Atilla Çebi, Abdulkadir Şakşak, Ali Rıza Salcı, Muzaffer Bilazer, Alpaslan Tice, Serkan Yıldık ve Taner Aykut, dün basın toplantısı yaparak, isteklerini resmileştirdi. Ekipte Coşkun Birdal, Hüseyin Topkaya, İlhan Arslan, Zafer Demir, Furkan Şükürcü ve Altay Can da var…

Sosyal medya da kulübü yönetmeye talipli olan Efsanelere, “Erzurumspor kapanırken neredeydiniz?” sorularına cevaplar gecikmedi Efsanelerden… “Biz Erzurumspor’un kapanmaması için uğraştık. Hatta Necdet Gümüşenek’in daveti üzerine Erzurum’a geldik. Kamuoyunun dikkatini çektik. Ama bizde başaramadık, kapatıldı, Erzurumspor. Bugün niye BB Erzurumspor’a talibiz, daha önce kafamızda bir proje vardı. Ama kulüp ligde yoluna devam ederken, biz takıma zarar vermeme adına, sezonun bitmesini bekledik” diyen eski futbolcular. Olağanüstü kongre kararının alınması durumunda yönetime talipli olacaklarını belirttiler. Aksi halde mevcut yönetimi saygı göstermekten başka çarelerinin olmadığını dile getirdiler.

BB Erzurumspor için yola çıkan efsanelerin de en az Saim Özakalın ve ekibi kadar samimi olduklarından şüphemiz yok. İşin doğrusu bu saatten sonra Mavi-beyazlı kulüpteki gelişmeler nasıl olacak bilemiyoruz. Ama görünen o ki, BB Erzurumspor’un yönetimine birden fazla talipli var. Zaman her şeyin ilacı, bekleyip göreceğiz.

Buradan arzum ve isteğim şudur, lütfen bir şeyler yaparak kırmadan dökmeden yapalım. BB Erzurumspor için hayırlısı ne ise o, olsun…

Önemli bir dipnot: Dün Erzurumspor’un efsanesi Muzaffer Bilazer, omuzuma elini atarak, bir eli ile de Çifte Minareli medreseyi gösterip, “Abi bu tarihi eseri Allah’tan başka yıkmaya kimsenin gücü yeter mi? Yetmek, çünkü tarihi bir eser. Erzurumspor’da Erzurum için bir tarihi eserdi, ama orayı yıktılar. Biz o zaman çok uğraştık, yıkılmaması için ama başaramadık” dedi.

Evet!... Jej jey, kapatanlar utansın. Biz ne diyelim. Kalın sağlıcakla…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 26-05-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları