Nurullah Pala

Kör topal gidiyor

21.09.2015 Nurullah Pala

Hafta içi kupada Dersim’i net bir skorla mağlup ederek Zonguldak maçına moralli çıkan BB Erzurumspor’un iştahı daha 6’ıncı dakikada  kaçıverdi. Sezon başından beri arayış içinde olan ve  ligde beş maç geride kalmasına rağmen, henüz ideal onbirini kuramayan Teknik Direktör Besim Durmuş, akılcı bir kararla,  ha hep ya hiç cinsinden, çift forvetle sahaya çıktı. Kupa maçında müthiş işlere imza atan H. Cihan Avcu ve forvet Oltan’ın perfermansını ödüllendiren Durmuş, lig maçında da iki oyuncusunu sahaya sürdü. Zaten esame listesi elimize ulaştığında takımın mutlak galibiyet istediği ve hücuma yönelik bir kadro olduğu apaçık ortadaydı.

Ama kahrolası 6’ıncı dakika Mavi-beyazlıların planlarını alt üst etti. Şanssız bir an yaşayan Dadaşları hesapta olmayan bir sakatlık, zorunlu değişikliğe itti, BB  Erzurumspor’u… Mehmet ve Oltan bol presle rakibin uzun adamları Harun ve Fatin’in üzerine oynayacaklardı, Ferit, Hasan Emre ve Erhan ile sürpriz gol gişimleri arayacaktı, BB Erzurumspor… Saydıklarımız tümü 6’ıncı dakikadaki değişiklikle yok olup gitti. Bu değişiklikle Zonguldak Kömürspor’ın direnci arttı. Teknik Patron Cahit Terzi’nin öğrencileri yüklenmeye başladılar Erzurum kalesine… Tabi rakibin bu denli öz güvenle hareket etmesi, Erzurum gibi zor bir deplasmanda sakin ve diri bir şekilde ayağa pas yapması Dadaşların işini zorlaştırdı. Zonguldak golü de 29’uncu dakikada bulunca Mavi-beyazlılarda işlerin arap saçına dönmesine neden oldu. Şişirme topları, Oltan’la buluşturma isteği de futbolu kör dövüşüne döndürdü. Tabi top tekniği olan, savaşçı kimliği ile dikkat çeken ve sert şutlar atabilen H. Cihan Avcu’nun da kalabalık bastıran Zonguldak Kömürspor karşısında yeteri kadar ileri çıkamaması, Cihan’ın futbol verimini düşürdü. Bu yüzdende oyundan çıktı. Zaten Cihan oyunda kalsaydı da, Besim Durmuş’un bu futbol mantelitesi karşısında çok fazla bir şey değişmeyecekti. Aslında, kaptan Mehmet’in zamansız sakatlığı Cihan’ın da başarılı futbol oynamasına darbe vurdu. Mehmet oyundan çıkmasaydı, Harun hava toplarını armut toplar gibi toplamayacaktı. Bu kadar rahat harakete edemeyecekti. Tabi aynı şeşleri Fatih Uyar içinde söylüyorum. Konuk takımın 29’uncu dakikada Selçuk Vural ile bulduğu golde Hasan Emre Balcı ve stoper D. Can Otman’ın adeta ip atlaması ise affedilir hata değildi.

Bu saydığım aksiliklerin ardından ikinci devre başladı. Hüsnü’nün 60’ıncı dakikada direkten dönen şutu, Dadaşların maçı bırakmayacağının kanıtıydı. Nitekin; Erhan Çelenk’in 83’de attığı müthiş gol en azından Kazım Karabekir Stadı’nda yenilgiyi önledi. Yine de maçtan kazançlı çıkan konuk Zonguldak Kömürspor oldu. Kömürspor’a bir paragraf açacak olursak, Cahit Terzi Hoca müthiş bir ekip kurmuş. Bence ligin en iyi kadrosuna sahip ekibi Kömürspor… Geçen sezonki kadroyu bozmayarak istikrarı korumuşlar, bir iki nokta transfer yapmışlar ki, bu bence yarışta Zonguldak’ın en büyük artısı olacağa benziyor. Özellikle Harun Torun, Fatih Uyar, Okan Eken ve Selçuk Vural bu ligin çok çok üzerinde bir görüntü sergileyen futbolcular olarak dikkat çektiler.

Her sezon olduğu gibi bu sezonda şampiyonluğa soyunan BB Erzurumspor’da işler kör topal gidiyor. Şampiyonluğu hedefleyen  bir takım, daha ligin başında kendi evinde üç maçta 6 puan kaybediyorsa, şampiyonluktan söz etmek hayalcilikten öteye gitmeyecektir. Dost acı söyler. Bizde gerçekleri haykırıyoruz. Önlemini alacak olan mercilere duyurulur.  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-09-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları