Nurullah Pala

Olağanüstü kongre kararı üzerine

10.12.2015 Nurullah Pala

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 26 Aralık 2015 tarihine olağanüstü kongre kararı aldı. Bir anlamda da Erzurum olarak 2016 yılına yenilenen bir  Erzurumspor yönetimi ile gireceğiz. 30 Temmuz’da yapılan kongrede  Av. Ali Demirhan ve ekibi iş başına gelmişti. Ama o tarihten bugüne kadar geçen sürede bir çok yöneticinin yüzünü göremedik. Zaten bunu Başkan Demirhan da, Pusula gazetesinin dünkü sayısında şahsıma verdiği demeçte teyit etti.

BB Erzurumspor’un yönetim kurulu listesinde başkanın ismi dahil 31 yönetici ismi yazıyor. Ama biz bu yöneticilerden maalesef Başkan Demirhan’ın da dediği gibi bir çoğunu göremedik ve tanışma şerefine müşerref olamadık.

Tabi bu süre içinde Ali Demirhan apar topar Erzurum’a çağrılmıştı, alelacele liste hazırlanmıştı ve bu liste seçimi kazanmıştı. Ama o listede Muhammed Cevdet Orhan ve Ünsal Sertoğlu gibi iki seçilmiş siyasetçi belediye başkanı da vardı, bu iki isim yasalar gereği görevlerinden ayrıldılar, ama emin olun ki, bu iki isim faal yöneticilerin bir çoğundan bile Dadaşlar için iyi çalıştılar. Maçları kaçırmamanın yarışını verdiler. Hatta Ünsal Sertoğlu, hasta yatağından kalkarak maça geldi, biz buna şahit olduk. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da zaten ne kadar bir spor sever ve Erzurumspor taraftarı olduğunu bilmeyen duymayan kalmadı. Tabi Erdinç Şıktar hocanın da istifası bu süreçte yaşandı.

Evet!...Günler geçti sezon başladı, lig tam gaz devam ederken bir çok yöneticinin kulübün semtinden geçmediğini gördük. Bunu Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan da, yaptığı açıklamalarla perçinledi.

Ligin başlarında seyircisiz maç oynama cezasının bulunduğu dönemlerinde, hatta Dadaşların evinde beraberliklere abone olduğu vakitlerde bile Av. Ali Demirhan’ın yanında olan insanların sayısı azımsanmayacak kadardı. Ünsal Kıraç, Zafer Aynalı, Murat Arslan,  Süha Dengizek, İbrahim Bulut, Zeki Arıcıoğlu, Ömer Düzgün, Kadir Ovat, Taner Tugay,  Yunus Kop, Serkan Daş, Sertaç Erciş,  Uğur Yürekseven, Ahmet Dal, Aydın Erturan, yönetim asil listesinde olmamasına rağmen kulüp adına adeta arı gibi çalışan Muzaffer Şahin ve Sportif Direktör Müfit Öğe, hemen hemen kulübe her gidişimizde  yada maç için stada vardığımızda karşımıza çıkan isimler oldu. Arada eğer bir iki ismin ismini de hatırlamadığım için bu yazıya kaydetmediysem özür dilerim.

Evet!...Erzurumspor’un dertleri ile ilgilenen ve kulübün sorunları ile hemhal olan bu isimler, bu insanların dışında da zaten kimse yok diyebiliriz…

Tabi şehrin yöneticileri Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kulübün müdavimleri arasında var olduğunu da es geçmemek lazım…

BB Erzurumspor’da 30 Temmuz’dan bugüne gelinen süreç sonucunda Av. Ali Demirhan, yönetimdeki adalet eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve yönetimde adalet sağlamak için çıktıkları yolda, olağanüstü kongre kararı aldıklarını belirtti. 26 Aralıkta BB Erzurumspor delegesi bir kez daha kongre salonunun yolunu tutacak.

İnşallah, Erzurum ve Mavi-beyazlı kulüp adına güçlü bir yönetimle olağanüstü kongre değerlendirilmiş olacak. Ancak ben burada önemli bir konuya değinmek istiyorum, madem olağanüstü kongre kararı alındı, o zaman yönetim listesine 31 kişiyi yazmak yerine; kulübe maddi manevi ve zamanın harcayacak 15-2 kişinin  ismini yazsınlar yeter…

Biz eskiden Erzurumspor’un kongrelerini takip ederdik, yönetim listesi bir ara 15 kişiden oluşurdu, son dönemlerde 21’e çıktı bu sayı…

Şimdi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un önünde önemli bir şans ve imkan var, gelin hep birlikte bir karar verin ve yönetim listesindeki isim sayısını yine eskisi gibi 15 ya da 21 ile sınırlandıralım. Kuru kalabalıktan kaçınalım. İş olsun torba dolsun mantığını gütmeyelim.

Yöneticiler toplantılara katılırken, ful kadro katılsınlar. Kulüp Başkanı çevresini daha iyi görüp, kontrol edebilsin. Kamuoyu kulüpte yöneticilik yapan isimleri tanısın. İsim kalabalığından kaçınalım, onun adamı, bunun adamı hesapları yapmadan, kulübe zaman harcayacak insanları bulalım. O insanlarla yola devam edelim, bu zor değil Ali Başkan… Kongrede yapılacak olan küçük bir tüzük tadilatına ve delegenin oyuna ihtiyaç var hepsi o kadar.

Gör bak o zaman işler daha da kolaylaşacak.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 10-12-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları