Nurullah Pala

Oynamadan kazanmak

21.03.2016 Nurullah Pala

Spor Toto 3. Lig’de çerçeve her geçen gün daralıyor. Tek puanın bile önemi bu dönemde çok büyük. Çünkü üsttekiler zirve derdindeyken, alttakilerin de ligde kalma savaşı var.

Yani artık ligde hiçbir rakip, kolay lokma değil, aynen Gölbaşı ve Silivrispor gibi…

Grubun üstü de altı da alev alev… Herkes can havlinde, birbirine darbe vurmaya hazırlanıyor.

Çünkü ligde her takım bir birini yenebiliyor, ya da çelme takabiliyor… Bu ligde  takımların sadece kendisini kurtarma operasyonu…

Düşünün ki, Cumartesi gibi Silivrispor, lider Kızılcabölük’e kıyameti yaşattı, 2-0’lık sonuçla galibiyeti alan Silivri, 34 puanla 12. Sıraya kadar yükselerek rahat bir nefes aldı. 

Öyle ki,  Silivri, sadece Kızılcabölük’ü yenmedi, Erzurum ve Tire’yi de yendi. Yani üç takımdan 9 puan aldı. Şimdi  Silivri’den 9 puanı silelim, bu takım 28 puanla ligde sondan ikinci basamakta yer alıyor ve küme düşüyor olacaktı. İşte o, Silivri, şampiyonluğa oynayan üç takımdan aldığı galibiyetler ile ligde rahat bir nefes almış oldu. Yani Silivri kendi göbeğini kendi kesti. Daha ligde oynanmamış altı hafta var, ama Silivri şu an ligde kalma yolunda önemli avantaj sağlayan takımlardan biri oldu.

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Tire 1922 Spor ise evinde çok büyük bir darbe aldı. Hem de Gölbaşı’na 1-0 kaybederek…

Bence, bütün liglerde haftanın en büyük sürprizine imza attı, başkent ekibi…

Gölbaşı, 1-0’lık Ege zaferi ile puanını 29’a yükselterek, ligde kalma konusunda dev bir adım attı. Zaten Erzurum’daki maçta Gölbaşı iyi bir takım görüntüsünü de vermişti bizlere… BB Erzurumspor’a da kök söktürdü.

İşte, BB Erzurumspor’un bay olduğu 31. haftada, özellikle Dadaşların yakından ilgilendiren iki maçta sürpriz sonuçların alınması, futbolun ne kadar ilginç skorlara gebe bir spor dalı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hesap makinası ile böyle bir sonuç ayarlamaya çalışsan yapamazsın.

Düşünün ki, hem Tire kaybediyor, hem de Kızılcabölük…

Tamam grup istikrarsız olabilir, ama istesen bu skorları ayarlayamazsın.

Sonuçta BB Erzurumspor, maç oynamadan kazandı. Rakipleri kaybetti ve Dadaş büyük bir avantaj sağladı, çekirge bir sıçrar iki sıçrar misali.

Artık şampiyonluk yolunda ipler BB Erzurumspor’un eline geçti, bakalım sonuç ne olur.

Artık Teknik Patron Ahmet Yıldırım ve BB Erzurumsporlu futbolcular, işin bilincine iyice varmalı, belli ki, bu sezon ‘top’ BB Erzurumspor’u çok seviyor. Şans Dadaşların yanında, bakalım 38. Haftanın sonunda sonuç ne olur.

Maç oynamadan  maç kazanmak da işte buna denir.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları