Nurullah Pala

Panik yok!

16.01.2017 Nurullah Pala

Bazı maçlar vardır ki, kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin!..

 

İşte dün oynanan Amed maçı da bu müsabakalara örnek verilecek bir doksan dakikaydı.

 

Yani hafta boyunca Teknik Direktör Ahmet Yıldırım da, verdiği demeçlerde “Kazanamıyorsak da, kaybetmeyeceğiz” diye demeçler vermemiş miydi?

 

Evet!...Büyükşehir Belediye Erzurumspor,  Amedspor karşısında kazanamadıysa, kaybetmedi.

 

Kanımca Mavi-beyazlılar, Diyarbakır’da çok stratejik bir maç oynamıştır.

 

Zaten ilk müsabakalar hep zor geçmiştir. Amed-Erzurum karşılaşması da haftanın en zor maçıydı, zaten bu yüzden de TFF Merkez Hakem Kurulu Emre Malok gibi Süper Lig maçını bu karşılaşmaya tayin etmedi mi?

 

Böylesine zor şartlarda oynanan Amedspor-BB Erzurumspor 1-1 bitti.

 

Belki Savaş Tağa ile Mert Nobre olsaydı, sonuç daha değişik olabilirdi.

 

Dadaş belki rövanşı Amedspor’dan alamadı ama aldığı bir puanla belki de rakibinin liderlik yarışında devre dışı bıraktı.

 

Grupta lig sonuna kadar zirve yarışı amasız bir şekilde devam edecek, bu kesin…

 

İstanbulspor ve Kocaeli’nin kazanması ile de zirve iyice kızıştı.

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubun tepesi adeta fokur fokur kaynıyor. Bu ortamda az hata yapan takımın ipi göğüsleyeceği kesin…

 

BB Erzurumspor’da lig sonuna kadar şampiyonluğun en büyük favorisidir. Yani öyle iki puan kaybetmeyle Erzurum rakiplerine pabucu bırakacak bir takım değil.

 

Dadaşlar, iyi bir fikstür avantajına sahip. Hem de kocaman bir taraftar topluluğu arkasında, bu büyük avantaj Mavi-beyazlılar açısından.

 

Üstelikte yeni seçilen yönetim moral oldu BB Erzurumspor…

 

Bunlar da yetmezmiş gibi bir de Erzurum’u şampiyonluğa taşıyan bir teknik ekip, ve arkadaşlık seviyesi üst düzeyde olan bir futbolcu topluluğuna sahip Dadaşlar…

 

Bana göre Erzurum,  Pazar günü sırat köprüsünden geçmiştir. Diyarbakır gibi zor bir deplasmandan istediğini almıştır Teknik Patron Ahmet Yıldırım’ın öğrencileri…

 

Şimdi diyebilirsiniz ki, iyi de daha bir kaz hafta önce Hacettepe, Amed’i gol yağmuruna tuttu.

 

Evet!...Olabilir, Hacettepe de yenebilir, başka bir takımda… Ama Amedspor, grubun en dişli takımlarından biri…  Erzurum gibi büyük bir camiaya direnmeleri de doğal.

 

Bir de devre arasında belli ki, onlarda iyi çalışmış ve iyi transferler yapmışlar.

 

Evet!...Pazar günü BB Erzurumspor, stratejik açından çok değerli ve önemli bir puan almıştır.  Alınan bu bir puanın nelere tesir edeceğini ilerleyen haftalarda daha çok göreceğiz.

 

Onun için , taraftarlara diyorum ki,  aman panik yapmayın!..

 

Bu takıma her zamankinden daha fazla destek verin. Tribünleri doldurun, göreceksiniz ki, sezon sonunda kazanan Erzurum olacak…

 

Ben bu yüzden Amed maçında alınan bir puanı zirve yarışında kazançlı görüyorum.

 

***

 

BB Erzurumspor’un Amedspor ile oynadığı maç öncesinde BB Erzurumspor olağan kongre yapmış ve Ali Demirhan başkanlığındaki yeni yönetimde bazı değişik isimler, listede yer almıştı. Yönetim, kendi arasındaki görev dağılımını Amed maçı sonrasına bırakmıştı.

 

İşte bu ortamda Mavi-beyazlı kulübün imdadına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yetişti.

 

Her daim takımın başarısı için taşın altına elini değil, gövdesini koyan Başkan Sekmen, bir kez daha Mavi-beyazlı kulübün en büyük kurtarıcısı oldu,  yaptığı maddi yardımla…

 

Bugüne kadar maddi manevi kulübün en büyük destekçisi olan Sekmen, yüklü miktardaki katkısı ile bir kez daha taraftarın gönlünde taht kurdu.

 

Sekmen’in bu takım için yaptıklarını görünce, bir Erzurumspor taraftarı olarak, Erzurumspor kapanırken,  “Keşke o dönem Mehmet Sekmen Başkan olsaydı” demekten de kendimizi alamıyoruz. Hakikaten o günlerde Sekmen olsaydı, belki kulüp kapanmayacaktı, belki arzulanan hedefleri daha önce yakalamış olacaktık.

 

Bir yandan Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı’yı Ejder 3200 sloganı ile zirveye taşımak için ekibi ile birlikte gecesini gündüzüne katan Sekmen, diğer  yandan da BB Erzurumspor’un PTT 1. Lige çıkması için canla başla çalışıyor.

 

Ne diyelim Allah emeklerini boşa çıkartmasın.

 

Şimdi fedakarlık sırası Demirhan yönetiminde ve taraftarda…

 

O halde, haydi taraftarlar tribünlere, hem de hafta sonu oynanacak olan Fatih Karagümrük maçında…    

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-01-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları