Nurullah Pala

Potada güller açacak

05.01.2016 Nurullah Pala

Aslında ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da kış ve buz sporları çok önemli bir yer tutmaktadır. Hatta, 2011 UNIVERSIADE sürecinde yapılan spor tesisleri Erzurum ve ülkemizin kış ve buz sporlarında bel bağladığı önemli yatırımlardır. Bu beklentiler içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de seferber olmuştur, bu tesislerde...

Geleceğin milli sporcularının yetişmesi ve ülkemizi uluslararası arenada kayak, kayakla atlama, biahtlon, kayaklı koşu, snowboard, curling, short track, buz pateni ve buz hokeyinde temsil edecek sporcuların çıkması için mesai harcanmaktadır ve büyük gayretler sarf edilmektedir. Bu bağlamda beş yılda Erzurum ve bölgede 30 bin çocuğun buz pateni öğrenmesi buz sporlarında önemli bir mesafede ivme kazandığının bir göstergesidir.

Rekora koşan Kış Sporları Eğitim Projesi'de Devletin  ve Hükümetin buz sporlarında Erzurum'a ne kadar büyük önem verdiğinin göstergisidir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın beş yıl önce temellerini atarak hayatiyete geçirdiği proje, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde başarılı bir şekilde devam etmektedir. Şu anda bu projeden çıkan çok sayıda isim buz hokeyi, curling ve short tracta müsabık sporcular olmuştur. Olmaya da devam ediyor. İnanıyoruz ki, Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezi (TOHM ) sayesinde de kayakta dünyada adından söz ettiren sporcular yetişecek.

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da salon sporları da büyük önem teşkil etmektedir, Erzurum için...

Voleybol ve basketbol da Erzurum'da ideal olarak yapılacak spor dallarıdır. Şimdi Basketbol Tertip Komitesi Erzurumlu minikleri pota ile buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destekleri ile vücut bulan, Büyükşehir Belediyesi Minikler Basketbol Ligi 'Merbaha'dedi.

15 takımda onlarca minik yürek potaya basket atacak ve tecrübe kazanacak. Var mı bundan daha bir güzel proje?...

İşte, bu bağlamda kutluyoruz Basketbol Tertip Komitesi'ni ve projenin en büyük destekçisi Mehmet Sekmen'i...

İncelendiğinde, izlendiğinde ve görüldüğünde gerçekten basketbola ilgi duyan çocuklar açısından çok önemli bir turnuva... 'Minik dev adamlar' haftalar boyunca gönüllerince parkede top sektirip, basket atacaklar. Gönüllerince bir basketbol şöleni yaşayacaklar.

Şimdiden bu güzel projenin gerçekleşmesinde  rol oynayan Cem Culfa, Hasan Koray Emeksiz, Ahmet Dal,Tahsin Öncül, Ayhan Toptaş, Melih Leylioğlu, Antrenör Hamit Kavurmacı'yı yürekten kutluyoruz.

Projenin destekçileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile ekibine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Şube Müdürü Güngör Şenses'e  Erzurumlu bir spor sever ve spor sever aileler adına teşekkür ediyorum.

 

Hakikaten uzun uğraşlar sonunda start alan ve Erzurum  basketbolunun geleceğine ışık tutacak olan bu proje, Erzurum'a hayırlı olsun.

 

Dileriz, bu projeden daha nice dev adamlar çıkacak. Haydi hayırlısı...

 

Not: Dün Sarıkamış Hareketı’nın 101. Yıl Dönümü anısına tüm yurtta Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş ve etkinlikler düzenlendi. Bizler için 101 yıl önce Şehadet Şerbeti içen ve canını vatan için hiçe sayan Kahraman şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun. Hayatta bulunan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 05-01-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları