Nurullah Pala

Şampiyon olduk ya!Atış serbest

02.05.2016 Nurullah Pala

Hemen belirteyim bugüne kadar hep Erzurumlu olduk, hiç kimsenin adamı ya da adamları olmadık.

Biz kafadan da söyledik, Erzurumsporluyduk, ama BB Erzurumspor’u da şehrimizin takımı olarak sahiplendik.

Süper Amatör Lig’den ve hatta BAL’dan beri (Bölgesel Amatör Lig) takipteyiz Mavi-beyazlıları, renkleri değişti, logosu birkaç kez değişti, ama bizim desteğimiz hep sürdü Erzurum ekibi için…

Bunu selametlik Selçuk Çakmak da, bilir. Mehmet Aydın’da, Saim Özakalın da…

Evet!...Altı yıllık savaştan sonra çıktı bu takım 2. Lige…

Mehmet Aydın’a, Saim Özakalın’a da Ali Demirhan ve ekibine de aynı destek ve ciddiyetle yaklaştık.

Sadece ve sadece işimizi yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum Elhamdülillah; takdir sizin…

Evet!...Acısıyla tatlısıyla koca bir sezon bitti, sezon şampiyonluğumuzla tamamlandı, çok Şükür…

Evet!...Bugün BB Erzurumspor’un şampiyonluğu ile övünüp gurur duyuyoruz. Bu başarıda Ali Demirhan ve yönetimin, teknik direktör Ahmet Yıldırım, ekibi ve futbolcularının ne kadar payı büyükse, inanın devre arasında yollar ayrılan teknik direktör Besim Durmuş ya da  29. Haftada oynanan Kırıkhan maçı sonrasında kadro dışı bırakılan Emre Hasan Balcı’nın da katkısı o kadar çoktur…

Evet!... Profesyonelliğin gereği 19. Haftada yollar ayrılar Besim Durmuş, 9 futbolcu ile sezon öncesi çalışma yaparak, bıkmadan usanmadan, kadronun oluşmasını sağladı. Sıkıntılarla girdiği ligde 19 hafta boyunca, zirve yarışında hep var olarak, Dadaşların şampiyonlukta işini kolaylaştırdı.

Bakın; Cuma günü BB Erzurumspor’un onuruna bir şampiyonluk yemeği tertiplendi, biz de o yemeğe davet edildik. Ancak o kadar gereksiz bir gece olduğunu bilseydim, inanın katılmazdım.

Plaket budalası değiliz, çok şükür bizim başarımızı okuyucularımız ve BB Erzurumspor taraftarı zaten tescillemiş…

Çok sayıda hak eden insana plaket verildi. Ama o kadar fazla gereksiz insana da plaket takdim edildi ki, anlatamam…

Ama, ben yazımda sözlerime başlarken de, biz kimsenin adamı değil, Erzurumsporluyuz diye belirtmiştim, bize plaket verilip verilmemesini hiç tartışma konusu yapmıyorum, demek ki, yaptığımız hizmetler sağdıç emeği olarak bile değerlendirilmemiş…

Bu geçmişte de oldu, yani bugünü sadece eleştirmemek de gerekir.

Bizim bu kaderimiz deyip, geçelim.

Ama karda kışta, yağmurda yağışta maçalara koşan cefakar taraftar niye ‘es’ geçildi, onu da anlamakta güçlük çektik.

Bilmem falancaya, bilmem filancaya başarı fatura edilirken, Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler ya da grupta hem gençliğin Erzurumsporlu olması için ter döken, hem de gençliğin iyi bir eğitim alması ve vatana millete hayırlı birer evlat olmaları için adeta bir öğrenci velisi gibi davranan Tevhid Ergin’in teğet geçilmesini garipsedim, doğrusu…

Evet!...Cuma günü Erzurumspor’un efsane başkanı Cemal Polat’ın geceye davet edilmesi ne kadar doğru karar ise; diğer kulüp başkanlarının davet edilmemesi de o kadar yanlıştı.

Evet!... BB Erzurumspor yönetiminin çok profesyonelce davranıp, futbolcuları tek tip takım elbise ile geceye katılmalarını sağlaması ne kadar doğru karar ise; futbolcuların maç günü şampiyonluk kutlamalarını katılması da o kadar mantıksız bir hareketti.

Yani; benim bildiğim statta maç sonunda yapılan şampiyonluk kutlaması forma ile kutlanır, taraftar futbolcusunun üzerinde forma görmek ister…

Sonra o futbolcular, ya formalarını ‘Hatıra olsun’ diye taraftara atar, ya da  kendisi hatıra için saklar, veya bir sevdiği eşine dostuna hediye eder, bu böyle gelmiş, böyle gider.

Ancak modayı ve geleneği BB Erzurumspor bozdu.

Evet!... Bir çift sözümde taraftara olacak, gerçi Erzurum taraftarının yeri ve önemi çok farklı ancak, ben yine de kendilerine sesleniyorum, kesinlikle iyi gün dostu olmayın.

Yani bilet fiyatları ne olursa olsun, maç hangi gün oynanırsa oynansın, fark etmez. Siz nasılki Altay maçında tribünleri hınca hınç doldurduysanız Cumartesi günü de öyle doldurmalıydınız.

Yine de destek süperdi, bu da bir gerçek…

Evet!...Yaklaşık 7 yıl önce düştüğümüz noktaya yeniden çıkarak, 2. Lige ‘merhaba’ dedik.

Ogün  ölüm döşeğindeki Erzurumspor’un fişini çekerek, öldürmüştük. O takımın yerine bugün yeni çıkabildik, buna rağmen deliler gibi sevindik.

Kutlamaları o kadar abarttık ki, genç kardeşimiz Muammer Koçak, kupa kırılmadan zor kaçırabildi, soyunma odasına...

Evet!... Sonuçta şampiyon olduk, ama dağ gibi sorunların da bizi beklediği bir gerçek…

Erzurum’a yıllar sonra şampiyonluk kazandıran Kulüp Başkanı Ali Demirhan ve yönetimini tebrik ediyoruz. Teknik Patron Ahmet Yıldırım teknik heyetteki arkadaşları ve şampiyon futbolcularını yürekten kutluyoruz.

Ahmet Altın, İlker Günay, Ozan Buluş, İbrahim Demirer, O. Berkay Özçelik, Doğan Can Otman, Serhat Akyüz, Mehmet Yeniler,  Doğa İşeri, Murat Paluli, H. Cihan Avcu, Fahri Tatan, Savaş Tağa, Halil Uysal, Fatih Gül, Serdar Deniz, Salih Aygen,  Ferit Erişçi, Erhan Çelenk, Ertan Koç, Mehmet Albayrak, Alpcan Arıcı, Harun Polat, Ahmet Çeliker, Muhammet Bahadır Gülyurt, Muammer Atalay ve Kubilay Yıldırım hepinize Mavi-beyazlı formayı terlettiğiniz için teşekkürler. Tarihe adınızı ‘şampiyonlar’ diye yazdırdığınız için kutlarız.

Bugüne kadar takıma zarar vermemek adına, irdelemedik de maddi konuları.

Ama esas iş yönetimi bundan sonra bekliyor, kulüpten alacağı bulunan futbolcuların sergileyeceği tavır ya da yönetimin bu ekonomik sorunu nasıl çözeceği merak konusu…

BB Erzurumspor’un şampiyonluğu tüm Erzurumlulara hayırlı olsun. 2. Lig’de şimdiden başarılar Dadaşlar…

Evet lig bitti, şampiyon olduk, bundan sonra atış serbest…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları